טרם נרד לעומקן של הנסיבות בהן הודיע התובע על התפטרותו נבקש להבהיר: הצדדים חלוקים היו בשאלה האם בעצם תשלום פצויי פיטורים לתובע לא קמה, מיניה וביה, חובה לנתבעת לשלם את מלוא פצויי הפיטורים ובנסיבות אלה אין משמעות למילים "לפנים משורת הדין"?
נסביר: הנתבעת טוענת, כי לא הכירה בנסיבות סיום עבודתו של התובע כהתפטרות המזכה בפיצויי פיטורים אולם נכונה היתה לאור היכרותם רבת השנים ומצבו הכלכלי של התובע לשלם לו סכום כלשהו, לפנים משורת הדין, שכונה על ידה פצויי פיטורים.
תביעתו של התובע לקבלת השלמת פצויי פיטורים נדחית משהתובע התפטר שלא בנסיבות המזכות אותו בפיצויי פיטורים ועל כן ברי, כי התשלום ששולם לו וכונה פצויי פיטורים, שולם לפנים משורת הדין כפי טענת הנתבעת.
בתצהירו חזר על הדברים ולא פרט מהי אותה עגמת נפש שנגרמה לו.
בע"ע (ארצי) 419/07 מדינת ישראל – משרד המסחר והתעשייה – יעל חן (2008) דן בית הדין הארצי לעבודה בעירעור שהוגש, בין היתר, על חיובה של המדינה בפצוי בגין עגמת נפש בשיעור 20,000 ש"ח, וכך נכתב:
"הפצוי בגין עוגמת נפש אינו בבחינת פיצויים עונשיים. תכליתו לפצות על היתנהגות קיצונית של המדינה אשר ללא ספק גרמה נזק לא ממוני יוצא דופן לעובדת. זאת, נוכח הפגיעה החמורה בה כאדם וכעובדת "בטלטולה מהכא להתם"; העסקתה בתפקיד ריק מתוכן וללא תקן; אי הבאת פעולות המדינה בקידום ההליך המשמעתי לידיעת העובדת; אי החזרת העובדת לתפקידה המקורי בעת הגשת הקובלנה נגדה בנגוד להסדר נובמבר 2001 או אף בתום ההליך המשמעתי, בנגוד להנחיית הנציבות ומשפג תוקפם של ההסדרים; ייחוס כשלים שלא הוכחו לעובדת בתפקיד אליו הועברה, בהפתעה, ומבלי שניתנה לה זכות הטיעון; ולבסוף - הערכה שלילית בתיקה האישי ובצדה הסבר תמוה של "תרגיל" שנעשה בחוסר סמכות ובחוסר רשות.
...
לאור כל האמור לעיל לא מצאנו לחייב את הנתבעת בפיצויי הלנת שכר בגין רכיבי השעות הנוספות ו/או רכיב הפיצוי בגין אי ביצוע ההפקדות לקופת הגמל.
סיכום
הנתבעת תשלם לתובע סכום השווה להפרשי ההצמדה בגין הסכומים ששולמו על ידה (30,838 ש"ח בגין שעות נוספות ושעות שבת ו-7,513 ש"ח בגין הפרשי גמל) וזאת ממועד הגשת התביעה ועד המועד בו שולמו בפועל לתובע.
בנוסף, תשלם הנתבעת לתובע סך של 2,244 ש"ח בגין דמי חג ו -1,786.85 ש"ח בגין דמי חופשה/פדיון חופשה.