בנסיבות אלה, המחלוקת העיקרית בין הצדדים הנה בשאלה האם עלה בידי הנתבעת לסתור את החזקה הקבועה בסעיף 3 לחוק פצויי פיטורים, התשכ"ג- 1963 (להלן: "חוק פצויי פיטורים") לפיה יש לראות פיטורים שכאלה כאילו נעשו מתוך כוונה להמנע מחובת תשלום פצויי פיטורים וכי אין לראות בהם כפיטורים הפוגעים בזכות לפצויי פיטורים?
סגנית הנשיא (כתוארה אז) אלישבע ברק התוויתה בפרשת וקסמן (ע"ע (ארצי) 122/03 אבנר וקסמן נ' "אי.טי.סי" (ניתן ביום 7.1.03)) את ההלכה בעיניין זה וקבעה:
"סעיף 1 לחוק פצויי פיטורים, התשכ"ג-1963 קובע את הזכות לקבל פצויי פיטורים למי שעבד ברציפות שנה אחת לפחות ופוטר. סעיף 3 לחוק זה מהוה חריג לכלל זה. הסעיף קובע חזקה כי מי שפוטר סמוך לסיום שנת עבודתו הראשונה יראוהו כאילו פוטר מתוך כוונה להמנע מתשלום פצויי פיטורים. חזקה זו ניתנת לסתירה כאשר מוכח הפוכו של דבר (ראה דב"ע תש"ן 141-3 רהיטי דורון בע"מ- מאיר פרוינד, פד"ע כב 230 מפי סגן הנשיא סטיב אדלר): אימתי פיטורים אינם פוגעים בזכויות פיטורים סמוך לפני סוף שנת עבודה ראשונה, יראו אותם - אם לא הוכח הפוכו של דבר - כאילו נעשו מתוך כוונה להמנע מחובת תשלום פיצוי פיטורים ואין פיטורים כאלה פוגעים בזכות הפיצויים. החזקה נסתרת רק אם עולה בידי המעסיק להוכיח כי לא היתה לו כוונה להיתחמק מתשלום פצויי הפיטורים, בין אם הפיטורים נעשו על רקע עינייני-מקצועי ובין אם לאו".
לאחר שעיינתי בכתבי הטענות ובמכלול חומר הראיות שבתיק, ועל יסוד התרשמותי מעדותו של התובע מצד אחד, ושל מר יוסף אלעול מנהל הנתבעת (להלן: "נציג הנתבעת") מצד שני, מסקנתי היא שהנתבעת לא הרימה את נטל ההוכחה המוטל עליה, כי לא הייתה לה כוונה להיתחמק מתשלום פצויי פיטורים לתובע.
...
לאור האמור לעיל, הנני מורה כי הנתבעת תשלם לתובע חלף הפרשות לפנסיה בסך 5,760 ₪ (5,760 ₪= 12 חודשים* 6%* 8,000 ₪).
בשולי הדברים אוסיף, כי משנדחתה טענת הנתבעת לענין קיומה של יתרת ימי חופשה שלילית, הרי שטענת הנתבעת לקיזוז חוב בגין ניצול חופשה ביתר נדחית אף היא.
סוף דבר
לאור האמור לעיל, הנתבעת תשלם לתובע כדלקמן:
א. תשלום בגין פיצויי פיטורים בסך של 8,000 ₪.