לטענתה, פוטרה ממקום עבודתה ללא שימוע וללא מתן הודעה מוקדמת, וזאת לאחר שבמהלך עבודתה, לא שולמו לה כל הזכויות המגיעות לה, לרבות זכויות הנובעות מכוחם של צוי הרחבה בענף הניקיון ולחילופין, בענף השמירה, שלטענתה, חלים על מערכת יחסי העבודה.
באשר לטענת הקזוז של הנתבעת בגין אי מתן הודעה מוקדמת, אנו דוחים טענה זו מן הטעם שקבענו כי התובעת לא נטשה את מקום העבודה ולכן ממילא לא חלה עליה חובה לתת הודעה מוקדמת.
...
אנו דוחים את טענת הנתבעת, לפיה התובעת התפטרה ממקום עבודה, ולהלן נפרט את נימוקינו.
מבלי להידרש לשאלה, האם התובעת היתה רשאית לסרב לעבודה שהוצעה לה מבלי אפילו לנסותה, אנו סבורים, כי המתנתה להחלטה אחרת, מעידה כי לא התכוונה להתפטר מעבודתה; שנית, הואיל ולא נערך לה שימוע ולא הוסברה לה משמעות סירובה, ובהיעדר כל ראיה פוזיטיבית שיש בה כדי להעיד כי התובעת גמרה בלבה אומר שלא לעבוד יותר עבור הנתבעת בכל עבודה שהיא, אנו סבורים כי יש לראות בה כמי שפוטרה הלכה למעשה.
אין בידינו לקבל את חישובי התובעת לא רק מן הטעם, שמקום בו שולמה לה תמורה בשיעור 100%, היא זכאית להפרש בלבד, אלא גם מן הטעם שלא ניכתה זמני הפסקה.
לאור העובדה שבכתב התביעה התובעת לא טרחה לציין זאת, והסתפקה באמירה כי מידי חודש עבדה 25 שעות נוספות מבלי לקבל עליהן תגמול, ומשהוכח כי במרבית החודשים בהם עבדה שעות נוספות, קיבלה על כך גמול, כפי שהודגם בתלושי השכר, אנו דוחים את דרך החישוב שביצעה.
אחרית דבר
הנתבעת תשלם לתובעת בתוך 30 יום מהיום את הסכומים הבאים:
פיצוי בגין אי עריכת שימוע – 1,500 ₪;
הפרשות לפנסיה – 1,556 ₪;
הפרשי תשלום בגין שעות נוספות – 44.5 ₪.