כמו כן, טוענת התובעת כי הנתבעת פעלה בנגוד לחוק עת פיטרה אותה במהלך ההיריון ולא נתנה לה היזדמנות אמיתית להציג אישור בדבר ההיריון, וגם לא אפשרה לה להשלים את תקופת ההודעה המוקדמת.
עדותה של גב' מזרחי בהקשר זה היתה קוהרנטית ומהימנה, כאשר גם בהמשך עדותה חזרה ואמרה כי את הדברים שנאמרו על ידה בזמן אמת רשמה "במהלך השימוע, תוך כדי השימוע ומיד אחרי שהשימוע הסתיים" (עמ' 19 שורה 20).
בית הדין הארצי קבע בע"ע (ארצי) 18424-02-12 ניו ליין קוסמטיקס בע"מ נ' שרון מור עלימה, מיום 29.11.15, את הדברים הבאים:
"אין די באמירה של עובדת כי היא בהיריון כדי להקים חובה על פי חוק עבודת נשים לקבלת היתר לפיטורים. הנכון הוא כי ככל שעובדת מתבקשת להציג אישור על היריונה, עליה להציג אישור כזה, ואך אם הוצג, קמה חובה על המעסיק לפנות אל הממונה לפי החוק לקבלת היתר לפיטורים. לטעמנו, מהוראת סעיף 10 לחוק הקובעת כי מחובת העובדת להודיע למעסיקה על היריונה אך החל מן החודש החמשי להיריון, אין כדי ללמד על פטור מהצגת אישור רפואי אודות ההיריון, במקרה שבו מעסיק מבקש לפטר עובדת הטוענת שהיא בהיריון. מדובר בשני הסדרים נורמאטיביים שתכליתם שונה. האחד עניינו חובת יידוע של המעסיק אודות הריונה של עובדת במהלך חיי העבודה הרגילים, שככלל, מטעמים שונים, אין הכרח ביידוע המעסיק במועד שהוא לפני החודש החמשי להיריון, וזאת, אלא אם תנאי העבודה מחייבים זאת (ראו ע"ע (ארצי) 363/07 שרונה ארביב - פואמיקס בע"מ (26.5.2010)). השני עניינו בהגנה על עובדת בהיריון מפני פיטורים, שקמה עוד משלבים מוקדמים ביותר של ההיריון. לפיכך, מעסיק זכאי לידרוש אסמכתא לקיומו של היריון, כאשר מבקשים להגביל אותו באופן שלא יתאפשר לו לפטר עובדת נוכח הריונה" (ראו גם סע"ש (ב"ש) 53220-05-15 HAILE נ' א.ב.מ.א שירותים ופרויקטים בע"מ, מיום 27.11.17).
גב' מזרחי: "לירון שלום, המכתב מנוסח בדיוק לפי סדר האירועים הנכון. טרם שלחת אליי את האישור הרפואי על היותך בהריון ועל כן סיום עבודתך יהיה בתוקף כאמור במכתבים שנמסרו לך בתאריכים 11 בדצמבר 2016 29 בנובמבר 2016".
התובעת: "מחר יש לי בדיקה אני יביא לך מיסמך עדכני יותר דברי עם מוחמד שאני חוזרת לעבודה יום ראשון".
"הוא לא עונה לי להודעות והטלפון משום מה אין לי מושג?"
גב' מזרחי: "מוחמד יעביר אלייך סידור עבודה לשבוע הבא, כאמור במכתביי תאריך סיום עבודתך יהיה ב 29 בדצמבר 2016".
התובעת: "אז לא צריך אישור על ההריון ככה או ככה אני מפוטרת נכון?"
מהודעות אלו אנו למדים כי למעשה כבר ביום 14.12.2016 החזיקה התובעת בידה אישור רפואי ראשוני בדבר ההיריון, שכן לדבריה היא עתידה לקבל מהרופא "מיסמך עדכני יותר". התובעת לא הציגה כל הסבר משכנע מדוע בחרה שלא להציג בפני הנתבעת, בסמוך למועד קבלת מכתב הפיטורים, אישור רפואי כנדרש, וכל שטענה שוב ושוב הוא שלא היה לה די זמן להשיג את האישור המתאים (עמ' 11 שורות 13-18):
רז אומרת בתצהירה שהיא אמרה לך להביא אישור רפואי עד 1/12?
נו, וזה נראה לך מספיק זמן?
12 יום לאחר מכן, קיבלת את המכתב מ-11/12 עם השליח הביתה, כשהיית בחופש, זה נכון?
כן, זה נכון, אבל היא נקבה בשלושה ימים.
...
במיוחד מצאנו את טענתה של התובעת כי היה על הנתבעת "לשוב ולבדוק" האם זה חוקי לפטר עובדת בהריון מול הממונה במשרד הכלכלה (סעיף 22 לתצהירה), כחסרת תום לב נוכח כך שהיא זו אשר התבקשה שוב ושוב למסור את האישור בדבר ההיריון.
סיכום
על יסוד כל האמור לעיל, התביעה נדחית.
נוכח תוצאות ההליך ובהתחשב בנסיבות העניין, תשלם התובעת לנתבעת הוצאות שכ"ט עו"ד בסך 7,000 ₪, תוך 30 ימים מקבלת פסק הדין.