עיון בתצהיר התובעת מעלה כי התייחסה לטענת הנתבעת בדבר העלאת שאלות לא רלוואנטיות, כפי שהעלתה גב' מיכאלי הירש לראשונה בשימוע, כמצוטט:
" 42. לטענת החברה בכתב ההגנה, אחת הסיבות לפיטוריי הייתה העלאת שאלות לא רלבאנטיות בישיבות השיווק הפנימיות שנערכו בחברה. שאלות המצביעות על רמה מקצועית ירודה. 43. לא קבלתי כל הערה בענין זה בתקופת העסקתי, לא ברור לי על איזה שאלות מדובר וגם לא ברור לי כיצד מדובר בהצדקה לפיטוריי. 44. להבנתי, מטרתן של ישיבות השיווק הייתה, בין היתר, לאפשר גם לעובדים לשתף במידע אשר צברו, קשיים בהם נתקלו בעבודתם או שאלות שעלו להם בנוגע לאופן ביצוע העבודה. למנהלי החברה הייתה אפשרות שלא לענות על שאלותיי ורק להנחות אותי כיצד לפעול. 45. לחברה היו כלים ברורים למדוד את הצלחתי בתחום המכירות, העובדה כי במקום להתייחס לנתוני המכירות או להציב יעדים, בחרו מנהליי לטעון כי למדו על יכולתיי מהשאלות שהעלתי (או לא) רק מדגישה את העדר ההצדקה העניינית לפיטוריי."
יצוין כי תצהיר התובעת בנקודה זו לא נסתר וגם בעדותה הבהירה כי מעולם הנתבעת לא פנתה אליה ולא עשתה לה שיחת תאום ציפיות:
"יכול להיות, כי זה גם מה שהיה כתוב, יכול להיות שהועלו שאלות, שאני לא זוכרת את השאלות, אבל שאלות שאולי הוא ראה אותן בעין אחרת, ואז הוא אמר לי: 'את תמכרי מרצדס'. מפה, ש: זאת אומרת את, ת:סליחה. מעולם לא הייתה לי שיחת נזיפה או אי שביעות רצון ממנו. לא ממנו ולא מורדית. לא היה ולא נברא. מעולם לא שיחה על תאום ציפיות". (ר' עמ' 5 שורות 19-25)
נדגיש כי אמנם עדת הנתבעת, הגב' מיכאלי הירש, העידה כי מר אביחי ליווה את מחלקת המכירות נוכח העידר תיפקוד כעולה מעדותה:
"אביחי, אגב, אדם שליווה את החברה, את הפירמה הרבה שנים. גם את פולג. הוא חזר ללוות את החברה ואת פולג כתוצאה מזה שהמחלקה הזאת לא תפקדה, ואחד מהדברים שהוא היה צריך לעשות זה לשפר את המיומנויות של המחלקה הזאת, את כולן. את המיומנות של כולן." (ר' עמ' 34 שורות 23-28).
הפיצויים בגין פיטורים שלא כדין
הסעד בגין הפרת חוק שויון הזדמנויות בעבודה - פיצוי שאינו ממוני
עיון בכתב התביעה מעלה כי התובעת עתרה לפיצויים הבאים: פצויי לא ממוני לפי סעיף 10 א' לחוק שויון הזדמנויות בעבודה בסך 120,000 ₪ בגין הפרת חוק שויון הזדמנויות בעבודה; פצויי ממוני בגין הפסדי הישתכרות לשנה בסך של 86,460 ₪; וכן פיצוי בגין אי עריכת שימוע כדין בסך של 20,000 ₪.
לאחר שלקחנו בחשבון את הפגיעה בתובעת, אשר הופלתה בפיטוריה מחמת גילה תוך הפרת חוק שויון הזדמנויות בעבודה, ואת כלל הנימוקי שפורטו לעיל , כאשר פיטוריה בוצעו מספר שנים עובר למועד גיל הפרישה, ולאחר שלקחנו בחשבון את תקופת העסקתה הארוכה, את הקושי במציאת עבודה בגיל זה ואת העובדה שהנתבעת כלל לא התייחסה לגילה של התובעת ולקושי שלה למציאת מקום עבודה חדש, והעובדה שלא נעשה די כדי למצוא לתובעת תפקיד חלופי ואף לא ניתנה לה היזדמנות ליישם את הטענות שעלו במהלך השימוע וכן את רכיב עגמת הנפש, וכמו גם שקולי הרתעה המצדיקים פסיקת פיצוי על הצד הגבוה כדי לבטא הסתייגות חברתית , וגם את הפגמים בגין הליך השימוע - שוכנענו כי על הנתבעת לפצות את התובעת בגין רכיב זה, לרבות בגין פיצוי בגין הפגמים בהליך השימוע, בסך של 70,000 ₪ .
...
שעה שהנתבעת לא הציגה תחשיב נגדי, אנו מקבלים רכיב זה.
מעבר לאמור, התובעת זכאית לפיצוי בגין הפקדות לפנסיה שלא כללו את שכר התפוקה בשכר הקובע לחישוב ההפקדות.
משכך שוכנענו כי יש לקבל את תחשיב התובעת, ולחייב את הנתבעת בגין הפרשים אלו בסך של 9,013 ₪.
סוף דבר
הנתבעת תשלם לתובעת, בתוך 30 יום מקבלת פסק הדין את הסכומים כמפורט:
פיצוי שאינו ממוני בגין הפרת חוק שוויון הזדמנויות בעבודה ופגמים בשימוע: בסך 70,000 ₪, בתוספת הפרשי ריבית והצמדה כחוק מיום הגשת התביעה ועד ליום התשלום בפועל.