בית הדין האיזורי קבע בפסק דינו כי העובדת פוטרה בזמן שעברה טפולי פוריות וללא שהיתקבל היתר בהתאם לחוק עבודת נשים ועל כן זכאית לפצוי בסך 10,050 ש"ח. עוד נקבע כי החברה לא הרימה את הנטל להוכיח כי פיטורי העובדת אינם קשורים לטיפולי הפוריות שעברה ובשל כך העובדת זכאית לפצוי בהתאם לחוק השויון בסך 20,000 ש"ח. כן נקבע כי העובדת זכאית לפצוי בשל פגמים בהליך השימוע בסך 5,000 ש"ח ולהוצאות משפט בסך 7,000 ש"ח.
בעירעור טוענת החברה כנגד חיובה בפיצויים לפי חוק עבודת נשים, חוק השויון ופגמים בהליך השימוע.
יחד עם זאת, בנסיבות העניין בית הדין מצא כי העובדת עמדה בנטל הראשוני המונח לפתחה, והצליחה להוכיח כי לא הייתה במעשיה סיבה טובה לפיטוריה ולכן העביר את נטל ההוכחה לחברה להוכיח כי העובדת לא הופלתה בשל טפולי הפוריות.
דהיינו, אף שהעובדת הציפה כבר בשלב זה את היותה בטיפולי פוריות כסיבה להמנע מפיטוריה, היא סברה כי המעסיק לא העריך נכונה את תרומתה המקצועית, וזו הסיבה שהובילה לפיטוריה.
הוצאת העובדים לחל"ת הנה החלטה דרמאטית, שגוררת אחריה באופן טבעי חשיבה מחדש בקשר לצרכי העסק, תפוקתם של העובדים הקיימים והצורך בהתייעלות.
...
בנסיבות אלו, כאשר בין מועד ההודעה על התחלת טיפולי פוריות, להחלטה על הפיטורים הוצאו העובדים לחל"ת, אנו סבורים שיש בכך כדי להקהות את החשד הטבעי שמעוררת סמיכות הזמנים (ראו עדותו אייל בבית הדין האזורי עמוד 26 שורות 11-15, עמוד 29 שורות 1-4).
דין הטענות להידחות.
קביעת בית הדין כי בהליך השימוע נפלו פגמים מקובלת עלינו, שכן השיחה לא הוגדרה מראש על ידי החברה כשיחת שימוע, ולא נמסרו לעובדת מראש הסיבות לשימוע, ולכן לא ניתן לומר שנערך לעובדת שימוע מספק.
בנסיבות אלו, ולאור תקופת ההעסקה הקצרה יחסית, ובשים לב לכך שקביעת שיעור הפיצוי היא בשיקול דעתו של בית הדין האזורי, לא מצאנו מקום להתערב בו.
סוף דבר – ערעור העובדת נדחה, וערעור החברה מתקבל בחלקו.