מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פיטורים בשל אשפוז בבית חולים פסיכיאטרי

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בהקשר זה ראוי לציין שנוכח השיפור במצבו של התובע לאחר שיחרורו מהאישפוז והעובדה שהוא נמצא במעקב רפואי (בבית הדין התובע העיד שהוא נמצא במעקב פסיכולוגית ורופאת מישפחה, נוטל תרופות ועובר בדיקות דם כל חודשיים - עמוד 15, שורות 17-19), לא ברור מדוע הנתבעת לא ניסתה לברר אם תוכל לקבל אישור מחודש תע"א שיאפשר את המשך עבודתו של התובע שם. לאחר ששמענו את שלושת העדים - התובע, קופרמן ודדיה, בשים לב למוגבלות הרפואית העולה מהמסמכים שהוצגו ונתמכת בעובדה שאין לגביה חולק, כי במשך מספר שבועות התובע היה מאושפז בבית חולים פסיכיאטרי, אנו סבורים כי כלל הנימוקים שהוצגו על ידי הנתבעת להצדקת פיטורי התובע, תוך היתעלמות מאישור הרופאה התעסוקתית, שסברה שהתובע כשיר לחזור לעבודתו כמסגר, ממחישים היטב את הסטיגמות החברתיות העמוקות ביחס לחולי נפש.
בנסיבות אלה, הבחירה לזקוף לחובתו של התובע היתנהגות חולפת שנבעה ממחלה, ופיטורים בשל חשש בלתי ראציונלי מפני הישנות היתנהגות זו של התובע, מהוים אפליה של התובע מחמת מוגבלותו הרפואית.
...
למרות האמור לעיל, לא מצאנו להורות על החזרתו של התובע לעבודה אצל הנתבעת.
סוף דבר – התביעה מתקבלת באופן חלקי.
הנתבעת תשלם לתובע סך של 50,000 ₪ כפיצויים מכח חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, תשנ"ח-1998, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 1.1.2016 ועד התשלום בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בכתב התביעה נאמר כי המנוח היה חולה, טופל בתרופות פסיכיאטריות ואושפז בבית החולים לב השרון מעת לעת לפי מצבו הנפשי.
נאמר כי התובע הושפע מנסיבות מותו של אביו ומצבו הנפשי היתדרדר, ואף הוא מאושפז מעת לעת במרכז רפואי לבריאות הנפש "לב השרון". התובע דרש בתביעתו המקורית פצויי פיטורים עקב פטירת המנוח בסך 500 ₪, וזכויות אחרות אשר לטענתו הגיעו למנוח: חופשה שנתית בסך 500 ₪, דמי הבראה בסך 500 ₪ והפרשות לקרן פנסיה או לקופת גמל בסך 500 ₪.
...
עזרא נעתר לבקשה.
ראו לעניין זה ע"ע 12265-08-15 עיזבון המנוח שמואל ז"ל נ' מדינת ישראל, 24.6.18 שבו נפסק: "על הטוען להתיישנות שלא מדעת להראות כי העובדות העומדות בבסיס התביעה ושנעלמו מעיניו "לא היו תלויות בו ושאף בזהירות סבירה לא היה בידו למנוע סיבות אלה". עם כל הצער שבדבר, לא מצאנו כי נפלה טעות בקביעת בית הדין האזורי לפיה במקרה של המערערת אין לקבל את טענתה בדבר "התיישנות שלא מדעת" נוכח אי ידיעתה על זכותה.
לסיכום לאור האמור לעיל, אנו מחייבות את הנתבעת לשלם לתובע סך של 540.56 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק החל מיום 1.8.10 ועד ליום התשלום המלא בפועל.

בהליך תיק רבני (רבני) שהוגש בשנת 2018 ברבני חיפה נפסק כדקלמן:

לדברי האיש מטרת הנסיעה הייתה לצורך קידומה המקצועי של אישתו וקבלת הכשרה, וכך וויתר על קריירה או שנימנע ממנו פיתוח הקריירה כתוצאה של המעבר, ואילו לטענת האשה הנסיעה הייתה בהחלטה משותפת של שניהם לצורך הכשרתה המקצועית ואפשרויות עבודה לאיש מאחר שבארץ פוטר מכמה מקומות עבודה.
חיי הצדדים בקנדה ידעו עליות ומורדות, ובשנת 2009 גברו המריבות בין הצדדים ובתאריך י"א בסיוון תשס"ט (3.6.2009) נבדק האיש בעקבות תלונה במישטרה שהגישה האשה נגדו, הבעל עבר בדיקה פסיכיאטרית שבעקבותיה אושפז בבית חולים פסיכיאטרי למשך שלושה־עשר יום, לדברי הבעל האשה היא בקשריה גרמה לאישפוזו, ולדברי האשה היתנהגותו, המחשבות להיתאבד והיחס לילדים הם הם שגרמו לאישפוזו.
...
גם אם תתקבל גרסתו כי בקנדה סייע לנתבעת, עדיין מדובר בשנה אחת בלבד ואין היא מביאה למסקנה כי מדובר בעסק משותף.
צריך לציין שכאשר הבעל הוא זה שיוזם את הגירושין – גם אם האישה מסכימה להם – האישה זכאית לכתובתה וכמו שפסק השולחן ערוך (שם סימן עז סעיף א) ביחס לבעל המורד באשתו וזו לשונו: "ואם היא רוצה, כופין אותו מיד להוציא וליתן כתובה." עם זאת מצאנו כבר בראשונים שייתכן שאישה תתבע גירושין ועם זאת תהיה זכאית לכתובתה ונראה אף לומר שכן הוא מנהג בתי דינים בדור האחרון.
כעין יסוד זה מצאנו בטור (סימן קיח) שדן באישה שתובעת גירושין וזו לשונו: מי שהיא תובעת לבעלה לגרשה ויצאו הגירושין ממנה אין לה מן הדין לגבות זולתו מה שהיא טוענת [.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

היתנהלותו התמוהה של הנאשם משכה את תשומת לבו של המתלונן אשר בתלונתו במישטרה ציין בהתרשמותו מהנאשם: "קלטתי שמשהו לא תקין איתו". הסבר להתנהלותו התמוהה של הנאשם כפי שעמד עליה המתלונן עצמו כאמור, נמצא במסמכים הרפואיים פסיכיאטריים שהגישה ההגנה לעיוני, מהם נלמד כי הנאשם לוקה במחלת הסכיזופרניה, בעברו הרחוק אושפז בבית חולים פסיכיאטרי נוכח מצב פסיכוטי בו היה שרוי וכי בבדיקתו בזמן המעצר בתיק הנוכחי נמצא כי הוא שרוי במצב פסיכוטי שסיבתו גם לא הובררה במסגרת חוות הדעת הפסיכיאטרית שהוגשה במסגרת הליך המעצר.
הדברים האמורים מקבלים משנה תוקף נוכח העובדה כי עד למעצרו לא טופלה מחלתו, ולצד זאת הערכת שירות המבחן כי במועד הארוע היה הנאשם נתון במצב משברי לרבות כי יכולתו הקוגניטיבית באשר להבנת מצבו לוקה בחסר כפי שעלה מתפיסתו את מצבו ועת חשב כי סיים את ההליך המשפטי מיד עם שיחרורו ממעצר, כי לא היה מודע לדיון העתיד להתקיים בעיניינו וכי במהלך השיחה עמו נראה כי אינו מרוכז ואינו מבין את הנאמר לו. הדברים האמורים מתכתבים עם דברי הנאשם לשירות המבחן ולפיהם ביום הארוע התהלך סהרורי ברחבי העיר דימונה בניסיון להגיע לביתו, כשהוא נועל כפכפים (בחודש דצמבר), היה שקוע במחשבות באשר למצבו התעסוקתי (פוטר מעבודתו נוכח מגיפת הקורונה), ואיך שהוא מצא עצמו בביתו של המתלונן ואינו יודע מה גרם לו להכנס לבית.
...
אשר על כן, כמו שירות המבחן, סבורני כי ישנה חשיבות להטלת ענישה טיפולית שיקומית בעניינו של הנאשם, על מנת לאפשר לו לשוב ולנהל שגרת חיים נורמטיבית ולהשתלב בתעסוקה כפי שעשה טרם מעצרו בגין העבירה הנוכחית.
אשר לרכיבי ענישה כספיים להם עתרה התביעה, סבורני כי בנסיבות החריגות של המקרה הנדון, לא יהיה נכון ולא יהיה זה ראוי להשית ענישה כלכלית.
סוף דבר - מכלל הדברים האמורים, לאחר שהבאתי בחשבון כל כלל השיקולים הנדרשים לבחינת עונשו של הנאשם בתוך המתחם, לרבות שיקולי הרתעת הרבים, ולאחר שנתתי דעתי למשך התקופה אותה ריצה הנאשם מאחורי סורג ובריח בהליך המעצר, אני גוזרת עליו את העונשים הבאים: 3 חודשי מאסר בפועל בניכוי ימי מעצרו – למען הסר ספק הנאשם ריצה את ימי מאסרו.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

בהחלטת בית המשפט מיום 24.11.2022 צוין כי מדובר בתיק המתנהל מאז שנת 2018, ומאחר שהמערער מאושפז בבית חולים פסיכיאטרי עוד לא נערך בו כל דיון ולא ניתן לקדמו.
אדרבה, טענת המערער כי היה מקום לפטרו מהגשת דוחות בשל מצבו הנפשי, דוקא מדגישה את חוסר יכולתו לעמוד בדרישות ההליך.
...
בתגובה מטעם משיב 1 (להלן: הכנ"ר) שהוגשה ביום 16.1.2023 הביע הכנ"ר עמדתו כי אין מקום להיעתר לבקשת המערער.
דיון והכרעה דין הערעור להידחות לפי תקנה 138(א)(1) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018.
הערעור נדחה כאמור.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו