מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פיטורים במהלך חופשת לידה

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

בפרשת חורי בחן בית הדין את הסוגיה - האם רשאי מעסיק למסור בתקופה המוגנת (הריון, חופשת לידה ו-60 הימים שלאחריה) בידי עובדת הודעת פיטורים שתיכנס לתוקף לאחר סיום התקופה המוגנת? וכך נקבע: "וליישום הדברים בעניינינו. ראשית, הוראות חוק עבודת נשים מורות במפורש כי אין לפטר עובדת בתקופת ההריון (סעיף 9(א) לחוק), בתקופת חופשת הלידה (סעיף 9(ג)(1) לחוק) או בתקופת 60 הימים (סעיף 9(ג)(1א) לחוק). ואילו חלקו השני של כל אחד מתתי הסעיפים מורה כי לא תנתן הודעה למועד החל בתקופה זו.
...
משכך, אנו קובעים כי הנתבעת תשלם לתובעת פיצוי בגין הפרת חוק עבודת נשים בסך של 15,000 ₪.
אשר לפיצוי בגין פיטורים ללא שימוע – הגם שקיבלנו את טענת התובעת כי פיטוריה נעשו מבלי שהתקיים הליך של שימוע, והגם שסברנו כי היה והנתבעת היתה מזמנת את התובעת לשימוע כדין, ייתכן וחלק מהליקויים שהתגלו בהליך זה, הן מצד התובעת והן מצד הנתבעת, היו נמנעים, מצאנו כי בסופו של דבר, הנתבעת נהגה בהגינות עם התובעת וכי התובעת היא זו שהכשילה את המשך העבודה.
אחרית דבר על יסוד כל האמור, תשלם הנתבעת לתובעת פיצוי בגין פיטורים ללא שימוע בסך של 15,000 ₪ ופיצוי בגין הפרת הוראות חוק עבודת נשים בסך של 15,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובעת הגישה כנגד הנתבעים תביעה במסגרתה עתרה לפצוי בסך של 200,000 ₪ בגין העדר שימוע, אי ביצוע הפרשות לקרן פנסיה, פיצוי בגין פיטורים במהלך חופשת הלידה ופיצויי פיטורים.
...
משחלף המועד להגשת ערעור על החלטת הממונה והתובעת לא ביקשה הארכת מועד להגשת ערעור כאמור, אין לאפשר דיון מחדש על החלטת הממונה באופן עקיף במסגרת ההליך כאן.
לנוכח האמור ומשהתביעה הוגשה לאחר שחלף המועד להגשת ערעור על החלטת הממונה הרי שמצאנו לדחות את התביעה כנגד המדינה על הסף.

בהליך ערעור על החלטת רשם (ע"ר) שהוגש בשנת 2021 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

רקע עובדתי בבית הדין האיזורי מתבררת תביעתה של המערערת לקבלת תשלומים שונים מכוח יחסי העבודה בינה ובין המשיב 1, אגב פיטוריה במהלך חופשת הלידה שלה, להם ניתן אישור הממונה על עבודת נשים במשרד העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים (להלן – הממונה), בהחלטתה מיום 6.9.2015.
...
מקובלת עלינו קביעת הרשמת כי המערערת לא הצביעה על טעמים מיוחדים שעשוים היו להצדיק מתן ארכה.
מקובלת עלינו קביעת הרשמת בדבר סיכויי הערעור.
סוף דבר אשר על כן, דין הערעור על החלטת הרשמת להידחות.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

פיצוי עקב העידר שימוע, פצויי פיטורין, פיטורין במהלך חופשת לידה ופצוי בגין אי מתן הודעה מוקדמת מבלי לגרוע מקביעותינו לעיל ביחס למהות היחסים שבין הצדדים ומבלי להידרש לשאלה האם זכאית התובעת בנסיבות אלה לרכיבי התביעה דלהלן, נבחן אותם גם לגופם- וזאת על בסיס השאלה האם טלי פוטרה או התפטרה.
...
עיון בדוחות שצורפו לתצהיר מטעם החברה מעלה כי בניגוד לטענות גל הופרשו לו הכספים מדי חודש , כמו כן, גל לא צירף פירוט חישוב הסכומים בגין רכיב זה. לאור האמור התביעה ברכיב זה נדחית.
סיכום סיכום האמור הנו כי תביעת החברה נגד טלי וגל נדחית למעט סך של 2610 ₪ שעל הנתבעים להחזיר לחברה בגין תשלום דמי ביטוח.
תביעת טלי נגד החברה נדחית אף היא.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובעת טוענת, כי הועסקה משך 3 שנות לימודים לא מלאות, כך: בשנה"ל תשע"ב עבדה משך 3 חודשים כממלאת מקום, בהוראת אנגלית וחשבון; בשנה"ל תשע"ד עבדה במהלך כל השנה בהוראת אנגלית, 8 ש"ש, וכן במילוי מקום; בשנה"ל תשע"ד עבדה עד לצאתה לחופשת לידה ביום 30.3.14, משך כשבעה חודשים, כמורה לאנגלית, 8 ש"ש, וכן כממלאת מקום של מחנכת כיתה ד, תחת מורה שחלתה.
לאחר שקילת טענות הצדדים, מצאנו כי למעשה גם לגירסת הנתבעת פוטרה התובעת מן העבודה במהלך חופשת הלידה, בכך שלא הובטח לה כי תוכל לשוב לעבודה בבית הספר בתום החופשה, במתכונת שנהגה קודם לכן.
...
נוכח תקופת העבודה הקצרה יחסית, וחלקיות המשרה, תשלם הנתבעת לתובעת פיצוי בסך 5,000 ₪ בגין הפגמים בהליך הפיטורים.
סיכום לאור כל האמור, תשלם הנתבעת לתובע את סכומים הפיצויים הבאים: פיצוי בגין פיטורי התובעת בניגוד לחוק עבודת נשים בסך 50,000 ₪.
כן תשלם הנתבעת לתובעת פיצויי פיטורים בסך 3,964 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום 1.7.14 ועד למועד התשלום המלא בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו