לשיטת העותר, מדובר בשינוי נסיבות מהותי שמצדיק דיון מחדש בעיניינו, לרבות שימוע, אולם המשיבים סבורים כי עברו המשמעתי המכביד של העותר, בשילוב העובדה שמסר בחקירותיו השונות, הן במישטרה והן במחלקה לחקירות שוטרים (מח"ש), גרסאות סותרות ביחס לשאלת איפסון נשקו האישי – מצדיקים את הותרת החלטת הפיטורים על כנה, ללא צורך בקיום שימוע; מה-גם שלא קיים הליך שכזה, במקרה של שוטר שפוטר.
העותר ציין בחקירה האמורה, בין-השאר, כי הגיע לזירה לאחר שהירי בוצע, וכי לא נטל עִמו באותו היום את נשקו האישי – אשר נמצא בתוך מגירה; אולם בחקירותיו במח"ש סיפר, כי הנשק הושם בכספת הננעלת באמצעות קוד סודי שידוע רק לו.
ביום 11.9.2011 נימסרה למפקד מג"ב דרום המלצתו של סממ"ר מג"ב דרום להורות על פיטוריו של העותר.
...
מכתבי-הטענות של המשיבים עולה, כי ההחלטה האמורה נשענה על המלצותיהן של קצינת מדור אמצעים מינהליים וראש מחלקת משמעת, שלא להיעתר לבקשות העותר, בין-השאר, היות שתיקון כתב-האישום אינו ממוטט את הקרקע שעליה נשענת החלטת הפיטורים, שכן "מדובר באדם לא אמין, עם טיב שירות לקוי לאורך השנים, שלו שני תיקים פליליים תלויים ועומדים". כפי שעולה מכתבי-הטענות, לאחר קבלת ההחלטה הנ"ל פנה העותר ביום 21.8.2011 למשיב 1, מפכ"ל משטרת ישראל, בבקשה לזמנו לראיון; וביום 3.10.2011 הודע לו כי המפכ"ל אימץ את המלצת ראש אמ"ש – שלא לקבל את העותר לראיון בפניו, מהנימוקים המפורטים בהמלצה.
ההכרעה אינה נדרשת, הואיל ובפועל המשיבים דנו בכל אחת מפניותיו של העותר, ובכלל זה – קיבלו לעיונם את המלצותיהן של קמ"ד אמצעים מינהליים ורמ"ד אמצעים מינהליים, לאחר סקירה מפורטת של הרקע והעובדות; ולאחר עיון במלוא החומר הרלבנטי – קיבלו המשיבים החלטה חדשה בעניינו של העותר – לפיה אין מקום להיעתר לבקשה להשיבו לשירות המשטרה, זאת על-יסוד טעמים שלא צוינו בהחלטה המקורית.
לאחר מתן גזר-הדין בעניינו של העותר, המליצו הגורמים האמורים שלא להיעתר לבקשתו להחזירו לשירות, על-אף שינוי הנסיבות, היות שהטעם לפיטוריו הוא "חוסר אמינותו של האיש, שבאה לידי ביטוי במסירת תשובות שונות ביחס לאותה שאלה". המשיבים החליטו לדחות את בקשותיו של העותר להחזרתו לשירות המשטרה, על-יסוד הטעמים שפורטו בהמלצות האמורות; ובכך קיבלו המשיבים החלטה חדשה, לפיה, על-אף תיקון כתב-האישום שהוגש נגד העותר, אשר נסיבותיו הִוו את הטעם העיקרי לפיטוריו – קיימות עילות שבעטיין יש להותיר את הפיטורים על כנם.
התוצאה
אשר על כל האמור לעיל, העתירה מתקבלת, במובן זה שהמשיבים ידונו מחדש בבקשת העותר לשינוי ההחלטה אודות פיטוריו מהמשטרה, זאת לנוכח שינוי הנסיבות הנטען כתוצאה מההתפתחויות שחלו בהליך הפלילי שננקט בעניינו.