התובעת, שהיתה בזמנים הרלוואנטיים לתביעה אחות בקופת חולים לאומית, גילתה לטענתה לאחר ארבע וחצי שנות עבודה, שהיא משתכרת רבע ממה שמגיע לה בשל טעויות בערך שעה, בדרגה ובותק, בתוספת היוקר, בחלקיות המשרה ובהסכם הקבוצי שעליו הוחתמה, בתוספת אישית, בימי חופש ובימי הישתלמות, בביטוח מנהלים ובקרן קו בריאות, בהחזר נסיעות והחזקת רכב, באי החזר כספי על קורס, וכיוצ"ב. בנוסף ערכה לה קופת חולים לאומית (להלן: "המעסיקה") שימוע שקרי לטענתה, ללא עילה וללא האנשים הרלבאנטיים.
הנתבעת פנתה לסיוע משפטי ולשכר מצוה לקבלת ייעוץ משפטי, ולבסוף נדחתה לטענתה מסיבה כלכלית, בלי לבצע לה מבחן רכוש, אף שמרוויחה 6,300 ₪, משלמת שכירות 4,160 ₪ ומטופלת בעשרה ילדים.
לטענת התובעת, הנתבעת 1 לא הפגינה מקצועיות בכך שלא סיפרה לתובעת את תוכן החוקים הרלוואנטיים לתביעתה, וכי התובעת זכאית להפרשי הצמדה וריבית, וכן זכאית לפיצויים; הנתבעות לא ייחסו חשיבות לאי תשלום החזר הוצאות נסיעה על ידי המעסיקה; שאוימה בפיטורין על ידי המעסיקה, במקום ליידעה שאי אפשר לפטר סתם כך בגלל תביעת המגיע לה; הנתבעות פעלו בחוסר תום לב בכך השתמשו בחיסרון הכיס של התובעת נגדה להגביל סכום תביעתה כדי לחסוך אגרה, במקום לספר לה שהיא יכולה לבקש פטור מאגרה בשל קושי כלכלי; לטענת התובעת, הנתבעת 1 ניצלה את מצבה הקשה של התובעת בבית בהיות התובעת מטופלת בעשרה ילדים ואת מצבה הקשה בעבודה בהיותה נתונה להצקות וללחצים שתתפטר, והנתבעת 1 היתנתה את ייצוג התובעת על ידה בכך שתגיש תביעה על הלנת שכר נגד המעסיקה בבית הדין לעבודה, ולא באופן אחר.
התובעת לא הסכימה לחתום על הסכם שכר טירחה ששלחו לה הנתבעות במייל, והודיעה שאינה מעוניינת בשירותיהן לתבוע את המעסיקה, אך ביקשה את עזרתן בפנייה למעסיקה במכתב דרישה לקבלת מסמכים מתיקה האישי, רכוז דיווח נוכחות ותימלול או הקלטת פרוטוקול השימוע.
...
יש לדחות את התביעה נגד הנתבעת 2, ולו בשל העובדה שהנתבעת 2 עבדה כשכירה בלבד אצל הנתבעת 1 ועל כן אין יריבות משפטית בינה לבין התובעת.
התביעות נדחות אפוא.
התובעת תשלם לכל אחת מהנתבעות הוצאות משפט בסך 750 ₪.