בתוך כך עומדות מגישות העמדה על הפער בין תכליתו של חוק עבודת נשים ותפקיד הממונה לשמש גורם בקרה מנהלי-שילטוני על חוקיות הפיטורים, לבין המציאות בשטח, לפיה 10% בלבד מבקשות ההיתרים לפיטורים נדחות.
בעיניין זה קבע בית הדין הארצי –
"... בהוראת סעיף 9 לחוק עבודת נשים, בו נקבע איסור על פיטורי עובדת בהיריון, ואף לאחר חזרתה מחופשת לידה, אלא בהיתר שהיתקבל לכך מאת גורם שילטוני שמחוץ למקום העבודה, טמונה הגנה מיוחדת לאשה העובדת. הגנה מיוחדת זו נידרשת במגמה לשרש תופעות חברתיות פסולות של הפליית נשים בכלל, ונשים בהיריון בפרט"
(ע"ע (ארצי) 133/09 מלחם - מועצה מקומית ג'דידה-מכר, 22.1.12)
כאמור, דברים אלה שנקבעו בנושא הגנה על עובדת הרה, יפים ונכונים אף לענייננו בהקשר של עובדת הנמצאת בטיפולי פוריות.
בעיניין אופיר טורס (ע"ע (ארצי) 307/99 אופיר טורס בע"מ - גולדנברג-חייט, פד"ע לח 170, 177 (2003)) עמד בית הדין הארצי על כך שהאיסור לפטר עובדת הרה הוא הכלל, וכי מעסיק המבקש לפטר עובדת בהריון, עליו הנטל להוכיח שהפיטורים אינם קשורים להריון.
...
על כן, לא שוכנענו כי החלטת הממונה בהיבט זה נגועה בחוסר סבירות, כאשר נזכיר כי על פי הפסיקה חוסר הסבירות הנדרש לצורך התערבות בהחלטת הממונה צריך להיות "קיצוני", ולטעמנו אין כך הדבר בענייננו.
סיכומם של דברים: שוכנענו כי הממונה התייחסה לכלל התשתית שהונחה בפניה ובכלל זה אל טיעוני הצדדים והגיעה למסקנה לפיה היחסים בין העובדת לחברה הם בלתי תקינים ואינם מאפשרים את המשך העסקתה של העובדת.
סוף דבר
מכל המפורט לעיל, הערעור נדחה.