התובעת גורסת כי לאור העובדה שהיא היתה עובדת טובה, ומשעה שמעולם לא נאמר לה שהיא מגיעה לעבודה זמנית בנתבעת, יש להסיק כי היא פוטרה בשל הריונה ובנגוד להוראות חוק שויון הזדמנויות בעבודה, התשמ"ח-1988 (להלן: "חוק שויון הזדמנויות"), כאשר מועד פיטוריה – חמישה וחצי חודשים לאחר התחלת עבודתה, נבע גם מרצונה של הנתבעת למנוע את החלת הוראות חוק עבודת נשים, תשי"ד-1954 (להלן: "חוק עבודת נשים") על עבודתה.
פסיקת פיצוי בגין נזק ממוני (רכיבים א' – ו' בטענותיה של התובעת) – יש לציין, כי עצם העובדה שהתובעת עבדה בנתבעת פרק זמן של פחות משישה חודשים (מיום 18.5.2014 ועד ליום 31.10.2014), משמעה על פני הדברים כי חוק עבודת נשים אינו חל במקרה שלפנינו[footnoteRef:95], כמו גם ההגנות הנובעות מכוחו לעניין איסור פיטורים של עובדת הנמצאת בהיריון.
בהיתחשב בתקופת העבודה הקצרה של התובעת, ובעובדה כי השכר הקובע הממוצע שלה עמד על סך של 4,800 ₪, אנו קובעים כי הנתבעת תשלם לתובעת פיצוי בסך של 9,600 ₪ (2 משכורות) בגין אי-עריכת שימוע ופיטורים שאינם כדין, עובר לפיטוריה.
...
ביחס לעניין זה, השיבה התובעת, כי "למה שאני אעזוב עבודה קבועה בכדי להיכנס לעבודה שלטענתך אני בישלתי וידעתי שלבסוף יפטרו אותי, אם ידעתי שאני רוצה להביא ילד לעולם, ובסופו של דבר ומה שיקרה שאני אשאר בהיריון ללא כל מקום עבודה או מקור הכנסה, מדוע אני אעשה כזה דבר לעצמי"[footnoteRef:118].
לסיכום
לסיכום ולאור כל האמור לעיל, דין תביעתה של התובעת להתקבל כולה (לעניין הנימוקים) ובחלקה (לעניין הסעדים).
הוצאות – הנתבעת תשלם לתובעת הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד בסך של 15,000 ₪, וזאת לתשלום בתוך 30 ימים ממועד המצאת פסק הדין לידיה, שאחרת יישאו סכומים אלה בהפרשי הצמדה וריבית כחוק ממועד מתן פסק הדין, ועד למועד התשלום המלא בפועל לתובעת.