מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פיטורי עובדת בהריון בשל הריון

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2014 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

] ומן הכלל אל הפרט השאלה המרכזית בה עלינו איפוא להכריע, לאור הראיות שהוצגו בפנינו, הינה, האם הנתבעת הצליחה להרים את נטל השיכנוע כי פיטוריה של התובעת לא היו מחמת הריונה ואף לא היו נגועים או 'מוכתמים' בשקול זה. נקדים אחרית לראשית ונציין, כי לאחר ששקלנו את מכלול טענות הצדדים, לרבות הראיות שהוצגו בפנינו והעדויות שנשמעו בפנינו, שוכנענו כי הנתבעת לא הרימה את נטל הראיה הנידרש, דבר שהובילנו למסקנה הבלתי נמנעת כי פיטוריה של התובעת היו קשורים לעובדת הריונה.
...
] ומן הכלל אל הפרט השאלה המרכזית בה עלינו אפוא להכריע, לאור הראיות שהוצגו בפנינו, הנה, האם הנתבעת הצליחה להרים את נטל השכנוע כי פיטוריה של התובעת לא היו מחמת הריונה ואף לא היו נגועים או 'מוכתמים' בשיקול זה. נקדים אחרית לראשית ונציין, כי לאחר ששקלנו את מכלול טענות הצדדים, לרבות הראיות שהוצגו בפנינו והעדויות שנשמעו בפנינו, שוכנענו כי הנתבעת לא הרימה את נטל הראיה הנדרש, דבר שהובילנו למסקנה הבלתי נמנעת כי פיטוריה של התובעת היו קשורים לעובדת הריונה.
סיכומו של דבר הנתבעת תשלם לתובעת את הסכומים הבאים: (1) בגין אובדן שכר עבודה סך של 38,500 ₪.
הנתבעת תשלם את הסכומים תוך 30 יום מיום מתן פסק הדין.
בנוסף לסכומים האמורים, תשלם הנתבעת לתובעת סך של 7,000 ₪ בגין הוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2016 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כללי בתביעה שבפנינו (שהוגשה ביום 25/8/2013) טוענת התובעת לפיטוריה שלא כדין במהלך תקופת הריונה ולפיכך, עותרת לתשלום שכר עד למועד החוקי לפיטורים כולל הודעה מוקדמת וכן זכויות סוציאליות שהיו מגיעות לה כעובדת; שיפוי הפסד דמי לידה ודמי אבטלה; פיצוי בגין עוגמת נפש, אובדן הזדמנויות, אובדן קידום מקצועי, ציפיה והסתמכות, פיטורים ללא שימוע וכן, פיצויים סטאטוטוריים ללא הוכחת נזק עפ"י חוק עבודת נשים וחוק שויון הזדמנויות בעבודה וסה"כ 376,510 ₪.
...
בנסיבות הענין ולאחר ששקלנו את כל הנטען ואת תוצאת ההליך – ישא כל צד בהוצאותיו.
מצאנו לציין כי בסיכום ישיבת הגישור צויין על ידי המגשר: "עו"ד אטד התקשר למשרד ב"כ התובעת ונמסר לו כי בני הזוג עוה"ד שטיין סועדים את בתם החולה וחוץ מזה נטען שלא התקבל זימון כלל. גם התובעת עצמה איננה". [מעיון בנט עולה כי הומצא זימון למשרד ב"כ התובעת בדואר רשום (עוד ב-19.2.15) ].
הנתבעת תשלם לתובעת הסכומים שנפסקו לעיל בתוך 30 ימים מהיום, בצרוף ה"ה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה ועד לתשלום בפועל.

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2015 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

כך התובעת העידה בענין זה[footnoteRef:67]: "... נאמר לי שאפשר לחפש לי עבודה במפעל וגם הועלה איזה שהוא רעיון לגבי תפקיד עתידי שהולכים לבנות במפעל GTI, אבל סירבתי לכל אפשרות מהסיבה שהרגשתי שאני לא מסוגלת לעבוד תחת התעשייה שפגעה בי ובעצם פיטרה אותי בגלל ההריון". דברים אלה מקובלים עלינו, ולא ניתן למצוא פסול בהתנהגות התובעת, שסרבה ליתן היזדמנות נוספת למעסיק שהפלה אותה בשל הריונהּ.
...
לסיכום לסיכום כל האמור לעיל – הוכח כי הנתבעת הפרה כלפי התובעת את הוראות חוק השוויון, וכי התובעת פוטרה בגלל הריונה.
לאור האמור לעיל, אנו מקבלים את התביעה, כולה (לעניין נימוקי התביעה) וחלקה (לעניין הסכום שנפסק), ומחייבים את הנתבעת לשלם לתובעת סך של 38,000 ₪, כמפורט להלן: פיצוי מכוח חוק השוויון בסך של 35,000 ₪.
כמו כן, אנו מחייבים את הנתבעת לשלם לתובעת הוצאות משפט בסך של 2,000 ₪, ושכ"ט עו"ד בסך של 5,000 ₪, לתשלום בתוך 30 יום ממועד המצאת פסק הדין לידיה, שאחרת יישאו סכומים אלה בהפרשי הצמדה וריבית כחוק ממועד מתן פסק הדין, ועד למועד התשלום המלא בפועל לתובעת.

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2013 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

אשר על כן אנו קובעים כי התובעת זכאית לסכום הנ"ל. פיצוי בגין נזק לא ממוני סעיף 10(א)(1) לחוק שויון הזדמנויות בעבודה מעניק לבית הדין סמכות לפסוק סעד של פיצוי גם עבור נזק שאינו ממוני לעובדת שפוטרה תוך אפלייתה בגין הריונה, בשיעור שיראה לו בנסיבות העניין.
...
בהתאם לתכליתו של חוק שוויון הזדמנויות בעבודה ובהתחשב בתקופת עבודתה של התובעת, הגענו לכלל מסקנה כי על הנתבעת לשלם לתובעת פיצוי בגין נזק שאינו ממוני בסכום של שתי משכורות בסך 4,414 ₪.
סוף דבר הנתבעת תשלם לתובעת את הסכומים הבאים: בגין הפסד שכר עבודה- סך 9,931 ₪.
בנוסף לאמור לעיל, תשלם הנתבעת לתובעת בגין הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד סך כולל של 4,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2013 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

זכאות התובעת לתשלום זכויות עד ללידה, וכן לתשלום זכויות בגין 60 יום לאחר חופשת הלידה: לטענת התובעת נוכח נסיבות פיטוריה והעובדה שהיא פוטרה עקב הריונה, היא זכאית לפצוי בגובה השכר שהיה משתלם לידיה לו המשיכה בעבודתה בתקופה המוגנת עד ליום הלידה, וכן לפצוי בגובה השכר שהיתה משתכרת בתקופה של 60 ימים מתום חופשת הלידה, בה היה על הנתבעים לאפשר לה לעבוד.
...
סוף דבר: תביעת התובעת מתקבלת ברובה.
הנתבעים ישלמו לתובעת, ביחד ולחוד, את הסכומים הבאים: סך של 20,000 ₪ כפיצוי ללא הוכחת נזק בהתאם לסעיף 10(א) לחוק שוויון הזדמנויות בעבודה; סכום זה יישא צירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק, ממועד מתן פסק הדין ועד התשלום המלא בפועל.
כן ישלמו הנתבעים לתובעת, ביחד ולחוד, הוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין בסך 5,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו