מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פיטורי עובד עקב ביצוע מעשה מגונה

בהליך בקשת רשות ערעור (בר"ע) שהוגש בשנת 2021 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

החלטת הנציב: הנציב סקר בהחלטתו את פרטי האישום בתובענה שהוגשה כנגד המבקש – מעשה מגונה שבוצע במהלך שנת 2017 ומעשה מגונה שבוצע ביום 30.4.2020; הנציב קבע כי מדובר בעבירות חמורות ביותר, נוכח היותו של המבקש איש חינוך ובמיוחד מנהל ועובד בכיר, נוכח העובדה שמדובר במורה בבית הספר ונוכח אופן ביצוע המעשים, לכאורה; כמו כן, קיימת פגיעה קשה בתדמיתו של משרד החינוך בפרט והשירות הצבורי בכלל.
שנית, כפי העולה מטענות ב"כ המבקש בפרוטוקול הדיון בבית הדין האיזורי, טענתו כי בהליך זה אין מקום לפיטוריו מבוססת במידה רבה על ההקשר שבו נעשו המעשים – האוירה ואופן ההתנהלות בבית הספר אותו מנהל המבקש, כמו גם היתנהלותה של המורה, שלאורם אין מדובר במעשה מגונה אלא לכל היותר בהתנהגות בלתי הולמת ומדובר במעשים ברף הנמוך של הטרדה מינית.
...
אשר לשיקול של "פגיעה בציבור" – מקובלת עליי קביעתו של בית הדין האזורי כי אין מדובר רק בציבור המצומצם - הצוות, ההורים ותלמידי בית הספר – שנמצא בקשרי עבודה ישירים עם המבקש, שכן בעת בחינת השיקול של פגיעה באמון הציבור בשירות הציבורי יש לבחון שאלה זו בהיבט הרחב, של אמון הציבור בכללותו.
לא מצאתי, כי במקרה הנדון מתקיימת נסיבות המצדיקות התערבות בשיקול דעתו של הנציב ובהחלטתו להשעות את המבקש מעבודתו בשלב זה. נוכח המסקנה אליה הגעתי, לפיה אין מקם להתערבות בהחלטת בית הדין האזורי, איני נדרשת לשאלה אם היה מקום למתן סעד זמני (כמו גם סעד זמני במסגרת הליך בקשת רשות הערעור) עת לא הוגשה תובענה עיקרית על ידי המבקש [ראו לעניין זה בר"ע (ארצי) 48889-09-17 שדה – מדינת ישראל (1.10.2017); בר"ע (ארצי) 36369-09-16 נופר – מדרשת שדה בוקר בנגב (חלצ) (13.10.2016); כאמור בשולי החלטת הנציב, "החלטה זו תיבחן מעת לעת בהתאם להתפתחויות התיק המשמעתי נגדך". אין באמור בהחלטה זו כדי לפגוע בזכותו של המבקש לפנות לנציב ולבקש לשקול את החלטתו מחדש, ככל שיחולו התפתחויות בתיק המשמעתי שלהן השלכה על החלטת ההשעיה.
סוף דבר – בקשת רשות הערעור נדחית.

בהליך עע"מ (עע"מ) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

ברקע להחלטה האמורה, פתיחת חקירה פלילית נגד המערער על ידי היחידה הארצית לחקירת סוהרים בחשד שביצע עבירות של הטרדה מינית, מעשה מגונה, שבוש הליכי חקירה והדחה באיומים כלפי אסיר (להלן: המתלונן) ששהה באותה העת בבית המעצר שבמגרש הרוסים בירושלים (להלן: ימ"ר ירושלים).
עוד נטען כי ההחלטה בלתי חוקית, נגועה בחוסר סבירות קצוני ומפלה, שכן הנורמה בשירות המדינה היא כי אין מפטרים עובד בשל פתיחה בחקירה פלילית נגדו אלא רק לאחר הרשעה.
...
המשיבה טענה מנגד כי דין העתירה להידחות וכי ההחלטה שלא להאריך את שירותו של המערער התקבלה כדין, מכוח הסמכות המוקנית לנציבת שב"ס בסעיף 85 לפקודה.
דיון והכרעה לאחר עיון בטענות הצדדים בכתב, שמיעתם בדיון שהתקיים לפנינו ועיון בחומר החסוי שהוגש לנו על ידי המשיבה ובעיקרי טענות בא-כוח המערער בשימוע בהליך הפלילי, שהוגשו לנו לאחר קיום הדיון, נחה דעתי כי דין הערעור להידחות וכך אציע לחבריי כי נעשה.
בנוסף על האמור, בהסכמת בא-כוח המערער עיינו גם בחומר החסוי בעניינו של המערער במעמד צד אחד, ומצאנו כי אף הוא תומך בהחלטה שלא להאריך את שירותו.
ברם, גם בטענות אלה לא מצאנו ממש.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

נטען שההשעייה מלמדת על כוונת אגף המשמעת לידרוש את פיטוריו של המבקש, רק בשל העובדה כי המעשים מוגדרים כהטרדה מינית, בעוד שהמעשים המיוחסים לו, ודאי בהקשר של ייחודו של בית הספר, אינם מצדיקים ענישה כה חמורה.
משמדובר בעבירות חמורות כשלעצמן, שהתרחשו בכתלי מוסד חינוכי, על ידי מנהל המוסד עצמו (היינו גם במסגרת יחסי מרות), אף אם אין מדובר במעשים שהם ברף החמור ביותר של עבירות הנכללות בהגדרת "מעשה מגונה" או "הטרדה מינית", לא שוכנענו כי מתקיימות נסיבות המצדיקות היתערבות בהחלטתו של הנציב, שהיא במהותה החלטה מנהלית.
הטענה לפיה בשלב מתן ההחלטה בנושא השעייה, יש לשקול את חומרת המעשים המיוחסים לעובד, ואם אינם חמורים כדי להצדיק פיטורים, גם אין מקום להורות על השעייה, נדונה בהקשר אחר (אמירות גזעניות) בהליך שהתנהל בפני כב' השופטת טרנר, בבית הדין האיזורי לעבודה בנצרת ואשר הוזכר על ידי הצדדים – סע"ש (נצ') 15467-01-21 סבח – מדינת ישראל, 5.2.21.
.אין לפסול בשלב זה את האפשרות כי אמירות גזעיות כן מצדיקות פיטורים, בנסיבות המתאימות לכך ובהיתחשב במכלול שיקולים הכוללים לא רק את טיבו של האישום אלא גם את נסיבות ביצועו וכן נסיבותיו האישיות של העובד.
...
בשקלול כלל הפרמטרים, הגיע הנציב למסקנה כי יש להורות על השעייתו של המבקש מתפקידו עד לסיום ההליך המשמעתי.
עוד יצוין, כי ההחלטה בדבר פיטורים תתקבל בסופו של דבר, אם בכלל, על ידי בית הדין המשמעתי, בהתחשב במכלול שיקולים שיעמדו בפניו ועל בסיס נסיבות העניין, ואין בכך כדי להגביל את סמכות הנציב בהחלטה על השעיה נוכח מהות האישומים וכל התנאים האחרים המפורטים בהחלטתו.
לאור כל האמור לעיל, העובדה כי הנציב לא שקל במסגרת שיקולים אלה את האפשרות שעל המבקש ייגזר בסופו של יום (אם יורשע בדין המשמעתי) עונש פחות מהפיטורים, אינה מהווה לדעתנו הצדקה להתערב בשיקול דעתו.
לכך יש להוסיף כי מקובל עלינו טיעונה של המשיבה, לפיו היותו של המבקש איש מקצוע מוערך אינו גורע מחומרת המעשים המיוחסים לו. סוף דבר – הבקשה נדחית.

בהליך רשות ערעור פלילי (רע"פ) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

בכתב האישום נטען כי במהלך הקשר ביניהם הפר המבקש נהלים הנוגעים לגיוס ולהפעלת מקורות, וכי בהמשך הזין במסמכי מצ"ח מידע לפיו הנפגעת פוטרה מתפקידה כמקור, אך לא עידכן בכך את הנפגעת עצמה.
בגין הארוע הראשון והשלישי יוחסה למבקש עבירת אינוס, ובגין הארוע השני יוחסה לו עבירה של ביצוע מעשה מגונה לפי סעיף 348(ג) לחוק העונשין.
אשר לטענות הנוספות שהעלה המבקש – כבר נפסק כי שקולי צדק עשויים להוות עילה למתן רשות ערעור "בגילגול שלישי", אך זאת במקרים "נדירים וחריגים ביותר שבהם מתגלה אי צדק בולט או כשמתעורר חשש לעיוות דין" (רע"פ 501/21 ישראלי נ' התובע הצבאי הראשי, פסקה 6 (8.3.2021); רע"פ 7704/21 בשיר נ' התובע הצבאי הראשי, פסקה 14 (7.2.2022); רע"פ 1730/14 פלוני נ' התובע הצבאי הראשי, פסקה 6 (9.3.2014)).
...
עוד מוסיף המבקש כי העונש שגזר בית הדין המחוזי חורג ממדיניות הענישה שנקבעה בתיקים דומים, ומצדיק את התערבותו של בית משפט זה לשם "התווית מדיניות ענישה במקרים מסוג זה". דין הבקשה להידחות.
מכל הטעמים המפורטים לעיל, הבקשה נדחית.

בהליך תיק פלילי עדות קטין נפגע עבירה (תפ"ע) שהוגש בשנת 2023 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

הוא בוגר ישיבות וכולל, עבד בהסעת ילדים ובחנות לצעצועים ומכשירי כתיבה, ממנה פוטר לאחר שהורי נפגעת העבירה נשוא האישום הראשון פנו למעסיקו.
בע"פ 8153/19 ‏פלוני נ' מדינת ישראל, ניתן ביום 20.10.20 (פורסם בנבו) חזר בית המשפט העליון והדגיש את החומרה הרבה הכרוכה בבצוע עבירות מין בקטינים, את הפגיעה הקשה שהן מסיבות לערכים חברתיים מרכזיים ואת מדיניות הענישה המחמירה המתחייבת כלפי מבצעיהן: "אין צורך להכביר במילים בדבר השלכותיהן ההרסניות של עבירות מין על הקורבן ועל בני משפחתו. עבירות אלה חודרות לנימי הנפש, גורמות לתחושה קשה של אובדן שליטה ופגיעה בכבוד ובאוטונומיה, הופכות על פיו את עולמו של הקורבן ועלולות לגרום למגוון רחב של תופעות נפשיות וגופניות, המצריכות תהליכי שקום מורכבים. הדברים נכונים ביתר שאת במקרה שבו קורבן העבירה הוא קטין, שטרם השלים את התפתחותו הגופנית, הנפשית והשכלית. או אז הפגיעה עלולה להיות חמורה במיוחד ולהעמיד בסיכון את סכוייו לגדול להיות אדם שלם ומאושר. השבר עמוק עוד יותר שעה שמבצע העבירות הוא אדם שהקורבן רואה בו דמוית חיובית ונותן בו את אמונו... בהתאם לכך, זה שנים רבות חוזר ועומד בית משפט זה על הצורך להחמיר בענישתם של עברייני מין, ובפרט ביחס לאלו שקורבנותיהם הם קטינים. זאת, כדי שעונשם יהלום את חומרת מעשיהם וכן כדי ליצור הרתעה. פסיקה זו אף עולה בקנה אחד עם רצון המחוקק... החמרת הענישה בעבירות מין, ובפרט באלו המבוצעות כלפי קטינים, נושאת עימה מסר לפיו החברה מוקיעה מתוכה את מי שרואה אדם אחר ככלי לסיפוק יצריו. החמרת הענישה אף מבטאת הכרה בכאבו של הקורבן, וזו עשויה להיות הצעד הראשון במסע המפרך לשיקומו." עוד יאמר, במסגרת קביעת מיתחם העונש ההולם, כי לצד סעיף 348(א) בחוק קבוע עונש מאסר בן 7 שנים, ובהתאם לסעיף 355 בחוק יש להשית על מי שהורשע בבצוע עבירה זו עונש מינימום בן 21 חודשים, אשר בהיעדר טעמים מיוחדים לא יהא כולו על תנאי.
בע"פ 3906/21, עדיאל הררי נ' מדינת ישראל, ניתן ביום 21.12.21 (פורסם בנבו), הוטלו על המערער 30 חודשי מאסר בגין ביצוע מעשה מגונה בקטינה בת פחות מ- 16 שנים שלא בהסכמתה החופשית.
...
נוכח כל האמור עתרה המאשימה למקם את הנאשם באמצע כל אחד מהמתחמים, ולהשית עליו לא פחות מ-50 חודשי מאסר, לצד מאסר על תנאי ופיצוי לכל אחת מנפגעות העבירה.
לאחר שבחנתי את דבריה, אין ספק בליבי כי גם בחלוף שנים ארוכות, הזמן לא ריפא את פצעיה, ומעשי הנאשם בה נותנים את אותותיהם.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו