מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פיטורי עובד מוגבל בניגוד לחוק שוויון זכויות

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

המחלוקת בין הצדדים נגעה בעיקרה לנסיבות סיום העסקתה של התובעת בחברה, האם נפל פגם בהליך פיטורי התובעת, האם נפל פגם בשיקולי הפיטורים והאם נעשו פיטורי התובעת בנגוד לחוק שויון זכויות לאנשים עם מוגבלות ומחמת מוגבלותה של התובעת.
...
כך גם לא מצאנו מקום לפסיקת פיצוי נפרד בגין עוגמת נפש (ראו ע"ע 25805-12-11 מדינת ישראל – מירון חומש (29.11.16)).
אשר לנזק הממוני – משלא מצאנו כי בשיקולי הפיטורים נפל פגם ומשהתרשמנו כי התובעת הביאה את הדברים למצב שבו לא ניתן היה להמשיך ולהעסיקה, דין התביעה ברכיב זה – להידחות.
ואילו לגבי דמי מחלה, זנחה התובעת בסיכומיה את תביעתה ברכיב זה. בנסיבות שהוצגו בפנינו, משהגישה התובעת תביעה בסכום העולה על מיליון ₪, משבסופו של יום נפסק סכום המגיע עד כדי פחות מ- 10% מתביעתה, ובהתחשב במצבה הבריאותי, בגילה ובתקופת עבודתה הארוכה בשירות הנתבעת, מצאנו שמן הראוי הוא שכל צד יישא בהוצאותיו.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בעיניין מוראדי [footnoteRef:46] נפסק פיצוי בסך 30,000 ₪ בגין פיטורים שלא כדין ופצוי בסך 45,000 בגין פיטורים בנגוד להוראות חוק שויון זכויות לאנשים עם מוגבלות; בעיניין פישמן[footnoteRef:47] בית הדין חייב את הנתבעת לשלם לתובעת פיצוי בסך 50,000 לפי חוק שויון זכויות לאנשים עם מוגבלות ופצוי בסך 35,000 בגין פיטורים שלא כדין נוכח פגמים שנפלו בהליך הפיטורים.
...
בהתאם למסמך שהציגה הנתבעת והסבריה אשר לא נסתרו, התובעת סיימה עבודתה בדרגה הגבוהה מהדרגה המקסימלית לתפקידה ולכן בהעדר כל מקור נורמטיבי לביסוס טענות התובעת, איננו מקבלים את התביעה ברכיב זה. עוד לקחנו בחשבון כי טענות התובעת ברכיב זה מתבססות על הטענה כי התובעת הייתה עובדת מדינה וכו' בעוד שהתובעת חזרה בה מטענתה בעניין זה ובכל מקרה, בוודאי לא הוכיחה כי היתה עובדת מדינה.
על כן, תביעת התובעת ברכיב זה נדחית.
מכאן שאנו דוחים התביעה ברכיב זה. סוף דבר: התביעה מתקבלת חלקית באופן כזה שעל הנתבעת לשלם לתובעת פיצוי בסך 100,000 ₪ בגין פיטורים שלא כדין, עגמת נפש ואפלייה המנוגדת לחוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

כמו כן, הנתבעת היתה רשאית לשלוח את התובעת לבדיקה מכוח הוראות חוקת העבודה לעובדי מוסדות ההסתדרות, וגם מכוח הוראות הפסיקה; - אין כל בסיס לטענות התובעת בדבר אי-ביצוע התאמות בעיניינה, בהתאם לחוק שויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, ומה גם שהתובעת מעולם לא הציגה אישור בדבר מוגבלותה, בזמן העסקתה; - התובעת גם לא פוטרה בנגוד להוראות חוק שויון הזדמנויות, ואין כל קשר בין פיטוריה של התובעת לבין גילה; - התובעת אף אינה זכאית לסעדים נוספים או לכל תשלום נוסף, לרבות בגין הפסדי שכר.
...
מנגד, הנתבעת התכחשה לכלל טענות התובעת, וטענה כי דין התביעה להידחות במלואה.
] "פיצוי בגין אי מתן אישור העסקה –סעיף 8 לחוק הודעה מוקדמת לפיטורים ולהתפטרות קובע, כי מעסיק ייתן לעובדו, בסיום העבודה, אישור בכתב בדבר תחילתם וסיומם של יחסי עבודה. הפרת סעיף 8 לחוק אינה מזכה בפיצוי כספי בגין אי מתן אישור העסקה, אלא קובעת קנס פלילי אשר אופן חישובו מעוגן בתקנות העבירות המנהליות (קנס מינהלי- אישור לעובד על תקופת עבודתו), תשס"ב-2002. החוק אינו מקנה סמכות לפסוק פיצוי כספי בהליך אזרחי בגין הפרת ההוראה ליתן אישור על תקופת ההעסקה. כך גם, ככל שהתובע מבקש פיצוי מכח הפרת חובה חקוקה, התובע לא הצביע על הנזק שנגרם לו כתוצאה מאי מתן אישור העסקה. לפיכך, התביעה לפיצוי בגין אי מתן אישור על תקופת העבודה נדחית." לסיכום – עילת התביעה למתן פיצוי בגין אי-מתן אישור על תקופת העסקה דינה להידחות במלואה.
סוף דבר לסיכום – לאור כל האמור לעיל, תביעתה של התובעת דינה להידחות במלואה, ביחס לכלל רכיבי התביעה.
על כן, אנו קובעים בזאת כי התובעת תישא בהוצאות הנתבעת בסך של 5,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפנינו תביעה כספית אשר עניינה גמול עבודה בשעות נוספות; שכר כוננות; פיצוי בגין העסקה בנגוד לחוק שויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות, תשנ"ח-1998; הפרש פצויי פיטורים; פיצוי בגין פיטורים שלא כדין וזכויות סוציאליות שונות.
העסקה בנגוד לחוק שויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות: התובע טען כי הנתבעת העסיקה אותו העסקה אסורה ובלתי מותאמת למוגבלויותיו ואשר נוגדת את חוק שויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות, תשנ"ח-1998 (להלן – חוק שויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות) ו/או חובת תום הלב ו/או חוק יסוד: כבוד האדם וחרותו, הן בשנת 2016 והן לאחר שנפל מסולם בפעם השניה ושבר את ירך ימין (ס' 58 – 65 לכתב התביעה).
...
בנסיבות אלה, לא הוכח פגם בקיזוז הסכום של 2,808 ₪ משכרו ותביעתו בגין רכיב זה – נדחית.
סוף דבר: התביעה מתקבלת בחלקה.
הנתבעת תשלם לתובע כדלקמן: פיצוי בגין אי מתן הודעה לעובד בסך 1,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

לאחר הדיון המוקדם ביקש התובע לתקן תביעתו על דרך של הוספת שני סעדים – להורות כי פיטוריו היו פיטורים שלא כדין (בהיעדר שימוע, חוסר תום לב ובנגוד לחוק שיויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות) ולהורות על ביטול הפיטורים החזרתו לעבודה.
...
בעניין אסולין (ע"ע 74/06 רשות השידור - משה אסולין ניתן ביום 20.9.06), נקבע כי "ככלל, אין להיעתר לתובענה למתן סעד הצהרתי בלבד, אם התובע יכול להשיג את מבוקשו בתובענה, שבה יתבע את מלוא הסעד הממשי". דומה כי הדברים מדברים בעד עצמם גם במקרה זה וסעד שאינו מכומת ייתכן שלא ניתן יהיה לתתו ולו בשל כך. סוף דבר משהצדדים הסכימו לגשת להליך פישור – ייקבע דיון פישור במועד בחודש יולי ואילך.
כתב התביעה המתוקן מתקבל אפוא לתיק כמבוקש.
התובע ישלם לנתבעים 1- 2, יחד, סכום של 2,500 ש"ח סה"כ בתוך 30 יום מהיום.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו