מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פיטורי עובד בשל חשיפת שחיתות

בהליך בקשת רשות ערעור (בר"ע) שהוגש בשנת 2014 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

ביום 21.1.14 שלח המבקש מכתב, באמצעות בא כוחו, בו טען כי מבקר המדינה נעדר סמכות לערוך שימוע ולהחליט בעיניין פיטוריו, בין היתר בשל מניעה אישית, נוכח חשיפת ליקויים ושחיתות על ידי המבקש ובשל הבעת דיעה מוגמרת מצד מבקר המדינה בעיניין המבקש.
נטען כי, טענת המבקש בכל הנוגע לחשיפת שחיתות הנה יצירת שריון מפני הטענות הקשות המועלות במכתב המנכ"ל. חוק הגנה על עובדים לא נועד למנוע בירור עינייני של טענות בדבר ליקוי בתיפקוד עובד, וספק אם פניית המבקש נערכה בתום לב וממניעים כשרים.
...
בכל הנוגע למאזן הנוחות, ולאחר שנתתי דעתי לחומר הרב שהונח בפני, מקובלת עלי מסקנת בית הדין האזורי לפיה מאזן הנוחות נוטה כנגד היעתרות לבקשת המבקש.
אשר למועד הגשת טענות המבקש בכתב לפני שימוע, אני מורה כי המועד להגשת עמדת המבקש יוארך עד ליום 21.8.14.
סוף דבר - הבקשה נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

המחלוקת מה היו נסיבות פיטוריה של התובעת, האם נכונה טענת התובעת כי פוטרה לאחר שפנתה לשרה לאחר חשיפת שחיתויות בנתבעת (לעניין שעות עבודה של עובדים ורישומים כוזבים שלהם), או שנכונה טענת הנתבעת כי התובעת פוטרה על רקע אי שביעות רצון מתפקודה ללא קשר להודעה ששלחה התובעת לשרה בעיניין.
סוף דבר באשר לשאלה שבמחלוקת – האם נכונה הטענה שפוטרה לאחר שפנתה לשרה בגין חשיפת שחיתויות.
...
הודעת הפיטורים מציינת במפורש "בהתאם לחוק הודעה מוקדמת לפיטורים והתפטרות, תשס"א- 2001 הינך זכאית בנוסף לשכרך שישולם עד ליום הפסקת עבודתך, לתשלום נוסף של 5 ימי עבודה". לא מצאנו עילה למתן הודעה מוקדמת ארוכה יותר בפרט נוכח העובדה כי התברר בחקירתה הנגדית שב- 1.12 כבר עבדה התובעת במקום אחר שאליו התראיינה עוד קודם.
נוכח כל האמור לעיל, תביעת התובעת על כל רכיביה נדחית.
נוכח כל הנסיבות לעיל ומשלא הוכחה ולו בראשית ראייה שחיתות למרות טענות רבות בעלמא וללא ביסוס, שיש בהן לפגוע באמון הציבור כלפי משרד ממשלתי בלא כל בסיס ראייתי, בו ובעובדיו, מצאנו כי יש לחייב את התובעת לכל הפחות בהוצאות סמליות לטובת המדינה בסך 1,000 ₪.

בהליך סכסוך קיבוצי (ס"ק) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בתום ההליך קבע בית הדין כי "אי-קבלתו של המבקש (הכוונה לאליה – הוספה לא במקור – א' ג' כ') לעבודה במשיבה (הכוונה לסופרבוס עמקים – הוספה לא במקור – א' ג' כ'), וזאת בשל חברותו באירגון עובדים, יש בה משום פגיעה קשה וחמורה בחופש ההתארגנות של העובדים בכלל, ושל המבקש בפרט. פגיעה בעובד על רקע התארגנות פוגעת בזכות ההתארגנות ובזכותם של העובדים שלא להיות מופלים על רקע ההתארגנות". סופרבוס חויבה לקלוט את אליה לעבוד אצלה.
לחלופין, להטיל על סופרבוס תשלום פיצויים לדוגמא בסך 50,000 ש"ח על פי סעיף 3(א)(1) לחוק הגנה על עובדים (חשיפת עבירות ופגיעה בטוהר המידות או במינהל התקין), תשנ"ז-1997 בגין פיטורי עובד חושף שחיתויות.
...
גם הטענה לפיה סופרבוס "לא אפשרה" לאליה להיות מיוצג על ידי עו"ד (מטעם כוח לעובדים), בכך שסרבה לדחות את השימוע למועד מאוחר יותר, נדחית.
סוף דבר בפס"ד טלקום צויין כי "אין להעניק לעובד 'חסינות' מפני פיטורים מטעמים ענייניים ככל שהמעסיק יוכיח כי אלה אינם קשורים לפעילותו בארגון או בוועד העובדים." סבורים אנו כי סופרבוס הרימה את נטל השכנוע המוגבר והוכיחה כי פיטוריו של אליה היו כדין ומשיקולים ענייניים, לא כתוצאה מהתנכלות וללא קשר לפעילותו בכוח לעובדים.
אי לכך, הבקשה נדחית.

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2018 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

הפצוי בגין נזק שאינו ממוני נועד לפצות את העובד על הפגיעה בכבודו ועוגמת הנפש שנגרמה לו. בעיניין פלוני הודגש כי "עגמת הנפש היא סוג של נזק לא ממוני, שככלל אין מניעה לפסוק עבורו פיצוי וזאת במקרים המתאימים, כגון פגיעה בזכויות חוקתיות, ובכלל זה פיטורים על רקע של הפליה, או במקרה של פיטורים בהליך לקוי". פיטורים על יסוד עילה שחל איסור לפטר בגינה (כגון, הפליה אסורה, מימוש זכות חוקתית או חוקית, עקב חשיפת שחיתות, הפרת חובת תום הלב המוטלת על המעסיק לאורך יחסי העבודה לרבות בסיומם, ועוד) – הנם פיטורים שלא כדין, המזכים בפצוי בגין נזק בלתי ממוני, ואף משפיעים על שיעורו.
...
מסקנת בית הדין האזורי מניתוח זה היתה כדלקמן (פיסקה 21): "אשר על כן אין לנו אלא להסיק כי פיטוריו של התובע נעשו שלא כדין וכי הנימוקים השונים והמגוונים ואף לעיתים הסותרים בגינם טענה הנתבעת כי פוטר התובע, אינם הנימוקים האמיתיים בגינם פוטר וכי פיטוריו היו קשורים לנימוקים שאינם גלויים ואכן קשורים להתנהלות התובע בכל הנוגע לפרשיות עליהם הצהיר לרבות בפרשת הבקדייטינג והתייחסות התובע בנדון לרבות נגד עובדים בכירים ממנו במערכת, שהיו אף הממונים עליו בצורה זו או אחרת". ובהמשך פסק הדין נאמר כך (סעיף 26): "אשר על כן אנו סבורים כי חלו פגמים בכל הליך הפסקת העסקתו של התובע, ופיטוריו נעשו שלא כדין, השימוע לא נעשה באופן ראוי, לא ניתנה לתובע שהות להיערך לשימוע זה ולא עדכנו אותו כי הוא יכול להביא עו"ד מטעמו. הנימוקים הרבים והשונים מעלים כי הנימוקים האמיתיים לא הובאו בפניו של התובע עובר לשימוע ומשכך כלל לא יכול היה להתייחס אליהם. פיטוריו נעשו לאלתר מבלי שיכול היה להיפרד מהסוכנים עימם עבד. כמו כן אנו סבורים כי פיטוריו הוכתמו גם בשיקולים זרים הקשורים לאופן בו התבטא בכל הנוגע לפרשיות שנחשפו בנתבעת, לרבות כנגד הממונים עליו". החברה חויבה איפוא בתשלום פיצוי בגין פיטורים שלא כדין בסך 288,258 ₪, כשתשלום זה היווה מכפלת גובה שכרו החודשי של העובד (48,043 ₪) בששה חודשים.
בית הדין האזורי קבע כי אשר לטענה בדבר זיוף פוליסות כי "התובע לא הציג כל תלונה רשמית שהגיש בנידון ולא הבהיר על איזה פוליסה אחרת מדובר ומשכך אין אנו סבורים כי התובע הרים את הנטל להוכיח כי הגיש תלונה וכן נושא זה לא עלה על ידי התובע בכל תהליך הפסקת עבודתו ומשכך גם לא הוכח הקשר הסיבתי הנדרש" (סעיף 35).
לאור מכלול זה נאמר בפסק הדין "יש רק לתמוה מדוע בפגישה זו בזמן אמת לא טען התובע כי הוציא מייל בעבר על התנגדותו לכך. משכך אין אנו מקבלים את טענתו של התובע כי התנגד בזמן אמת למייל שהודיע לו על שינוי העמלה ובכך יש לראות בהתנהגות התובע מזמן אמת כהסכמה להפחתת העמלה בנוגע לסוכנות לנדאו". מנגד, קיבל בית הדין את גרסת החברה תוך מתן אמון בעדותו של מר אלקיים בנקודה זו, אשר עלתה בקנה אחד עם תצהירו של מר בצרי.
נוכח מארג ראייתי זה לא מצאנו מקום להתערב במסקנתו של בית הדין האזורי, המבוססת בחומר הראיות ובהתרשמותו מן העדויות.
דין הערעור בהיבט זה להידחות מטעמיו של בית הדין האזורי.
סוף דבר 52.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בבקשה דנן טוענת קומברס כי המחלוקת היחידה בתביעה היא השאלה האם התובע פוטר בשל היותו חושף שחיתויות כטענתו, תוך שבכתב התביעה הוא מתאר מספר אירועים שלטענתו הובילו לפיטוריו הלא חוקיים.
לטעמי, הסיכון לשיבוש ראיות או לפגיעה בחשיפת האמת בשל חשיפת הראיות בעיניין שלפנינו נמוך.
...
בנסיבות המתוארות, אני מקבל את בקשת קומברס לגילוי המסמכים וההקלטות המופיעים בתצהיר גילוי המסמכים של התובע.
סוף דבר: הבקשה לחשיפת המסמכים מטעם קומברס - מתקבלת.
התובע יעביר את המסמכים המבוקשים המסומנים 8-9 בתצהיר גילוי המסמכים מטעמו לעיון החברה בתוך 14 ימים מיום החלטתי זו. לפנים משורת הדין אני קובע שאלת ההוצאות בגין הליך ביניים זה תילקח בחשבון בתום ההליך.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו