מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פיטורי עובד בשל גיל מתקדם

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

התובע היה המום משיחה זו מאחר שהיה בגיל 65, שנתיים בלבד טרם גיל הפרישה, ואילו טענות הנתבעת בדבר התייעלות אינן משקפות את המציאות מאחר שהוא בלבד פוטר מכל עובדי הנתבעת עקב גילו המתקדם.
...
התביעה לפיצוי בגין אי הפרשה לקרן השתלמות החלטנו לדחות תביעה זו שכן צו ההרחבה אינו מקים זכאות של התובע לקרן אישית, אלא על המעסיק להפריש 0.4% משכרם החודשי של כלל העובדים המקצועיים המועסקים אצלם למימון השתלמויות.
סוף דבר התביעה מתקבלת חלקית.
הנתבעת תשלם לתובע את הסכומים הבאים בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום 1.10.16 עד לתשלום בפועל: הפרשי פיצויי פיטורים בסך 18,163 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

בע"ע 209/10 ליבי ויינברגר נ' אוניברסיטת בר אילן (פורסם בנבו, ניתן ביום 6.12.12) דן בית הדין הארצי, בין היתר, בסוגיית הצורך להגן על אוכלוסיית העובדים המבוגרים מפני הפליה מטעמי גיל כקבוצה הזקוקה להגנה, וכך קבע: "... הגם שהחוק מנוסח באופן ניטרלי, במרבית המקרים מכוונת ההפליה מחמת גיל כלפי מי שהחברה מתייחסת אליו כאל "מבוגר" או "זקן", ויש בה כדי לשקף בעיה חברתית רחבת הקף של היתייחסות לאנשים בגיל מיתקדם כ"קבוצה חברתית המתויגת כבעלת מאפייני חולשה ואי יכולת אך ורק בשל גילה הכרונולוגי".
לעניין זה, טענה הנתבעת עצמה באופן חד משמעי בסעיף 29 לכתב ההגנה: "... למען הסר ספק, הנתבעת הייתה מרוצה מהתובע במשך כל ארבעת השנים בהן עבד עבורה, התובע היה עובד חרוץ, מסור ומקצועי. ולנתבעת לא היו כל טענות לגביו באשר לעבודתו וכן באשר לאופיו". בשים לב לכך כי אין חולק שלא היו במעשיו או בהתנהגותו של התובע סיבה לפיטוריו, הרי שהנטל מועבר לנתבעת כמעסיקה, ועליה להוכיח כי פיטורי התובע אינם נגועים בהפליה מחמת גיל.
...
סוף דבר לאור האמור לעיל, אנו מורים כי הנתבעת תשלם לתובע בתוך 30 ימים מיום המצאת פסק הדין לידיה, את הסכומים הבאים: א. הפרשי חופשה בסכום של 11,891 ₪.
תביעות התובע לתשלום פיצוי בגין עגמת נפש ופיצוי בגין אי מסירת הודעה לעובד - נדחות.
כמו כן, הנתבעת תשלם לתובע הוצאות משפט בסכום של 1,000 ₪ ושכ"ט עו"ד בסכום של 10,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

מעבר לטענה כללית בדבר גילו המתקדם של התובע במועד פיטוריו (63), לא הונחה תשתית ראשונית לתמיכה בטענת התובע כי פיטוריו נגועים באפליה פסולה, מחמת גילו.
...
לאור כל האמור, יש לדחות טענות הנתבעת.
כפי שציינו לעיל, אורבך שניהל את הפרויקט במועדים הרלוונטים העיד כי העיכוב בביצוע הפרויקט אינו קשור לתובע ומשכך מצאנו לדחות טענות הנתבעת בעניין.
סוף דבר הנתבעת תשלם לתובע את הסכומים הבאים: א. הפרשי פיצויי פיטורים 3,917 ש"ח פיצוי בגין פיטורים שלא כדין בסך 10,000 ש"ח. ג. שכר עבודה בסך 3,072 ש"ח. ד. גמול בגין עבודה בשעות נוספות בסך 10,604 ש"ח. ה. פדיון חופשה בסך 28,924 ש"ח. ו. דמי הבראה בסך 9,072 ש"ח. פיצוי בגין פגמים בתלושי השכר בסך 7500 ש"ח. ח. פיצוי בגין אי ביצוע הפרשות לקרן השתלמות בסך 5,326 ש"ח. ט. פיצוי בגין אי ביצוע הפרשות לקרן הפנסיה בסך 1,271 ש"ח. י. פיצוי בגין אי מסירת הודעה על תנאי העסקה בסך 5,000 ש"ח. הסכום שנפסק כגמול בגין עבודה בשעות נוספות יישא הפרשי הצמדה וריבית מיום 1.7.11 ועד למועד התשלום בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

התביעה והתביעה שכנגד התביעה מתייחסת לארבעה רכיבים המגדירים את טענות התובעת כנגד הנתבעת, ואלה הם: (א) התובעת פוטרה ללא סיבה הגיונית והופלתה לרעה מחמת גילה המתקדם.
...
אולם, לטעמנו, דרכה של התובעת לפנות לבית הדין פתוחה, ככל שתמצא לנכון, וזאת לאחר מיצוי ההליכים הפנימיים בפני בית הדין של הנתבעת.
סוף דבר: נוכח קיומו של הסכם בוררות מחייב בין הצדדים, דין התביעה להידחות מחמת אי מיצוי ההליכים הפנימיים ברשות השיפוט של הנתבעת.
אשר על כן, אנו מורים על סילוק התביעה.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

יפה לעניינו פסיקתו של הנשיא בדימוס אהרון ברק בבג"צ 10076/02 ד"ר יורי רוזנבאום - נציב שירות בתי הסוהר (12.12.2006) (להלן: פסק דין רוזנבאום), בזו הלשון: "הפליה זו באה לידי ביטוי בהקשרים שונים, כגון בתנאי קבלה נוקשים, באפשרויות קידום מוגבלות ובגילאי פרישה מוקדמים. היא מבטאת לרוב את עיגונם של סטריאוטיפים באשר למיגבלות הגוף והרוח של האדם המבוגר. זאת, בלא שלדברים יהיה לרוב בסיס רציונלי או עינייני. הפליה זו פוגעת בכבוד האדם המופלה. הוא חש כי הוא נבחן על-פי גילו ולא על-פי כישוריו ויכולותיו... ההפליה פוגעת בחברה בכללותה. היא מנציחה דיעות קדומות והבחנות קבוצתיות שאבד עליהן הכלח. היא מוותרת על תרומתם, על יצירתיותם ועל יצרנותם של אנשים רבים בעלי ניסיון ויכולת. בשנים האחרונות גוברת ההכרה בחומרת פגיעתה של ההפליה מחמת גיל ובצורך לשנותה...". בע"ע 203/09 רשת הגנים של אגודת ישראל - שמחה בוסי ו15 אחרים (2.10.2011) (להלן: פרשת בוסי) נפסק: " על הפגיעה הקונקרטית בכבודו של העובד המבוגר המופלה בעבודה מטעמי גיל, יפים הדברים הבאים, ממאמרה של פנינה אלון שנקר על "העולם שייך לצעירים על אפליה מחמת גיל מיתקדם בעבודה ופרישת חובה בגיל נקוב", ואלה הדברים: "עובדים ותיקים נתקלים בקושי רב במציאת עבודה או בקידום בעבודה. אפליית גיל משפיעה גם על כשירות ההעסקה שלהם. בהגבילה את אפשרויות ההכשרה והאימון המקצועיות העומדות בפניהם. אפליית גיל- אם באמצעות אבטלה ואם באמצעות פרישה מוקדמת שלא מרצון- מונעת מאלו המעוניינים בכך להמשיך לעבוד ומגבירה את תלותם וחוסר בטחונם. החזרה לשוק העבודה היא קשה ביותר עבור העובדים הותיקים.... הינה כי כן, הפליה על רקע גיל בעבודה שוללת מן העובדים הותיקים תנאים מינימליים שיאפשרו להם לחיות בכבוד. בנוסף, בהיות העבודה מרכיב חשוב ומרכזי בחיינו, העדר אפשרות למצוא עבודה חדשה על רקע גיל, עלול להיות כרוך "באובדן זהות, בקשרים חברתיים ובסטאטוס. הם עשויים להיות טראומטיים שכן הם מונעים מן העובדים הותיקים פונקציות חיוניות המונחות בבסיס ההערכה העצמית שלהם". מתוך כל האמור לא למותר הוא להדגיש כסיכום ביניים, את התכלית, כפי שהיא מתבקשת מן האיסור על הפליה מחמת גיל, לבל יפגע העובד בכבודו על רקע גילו, וזאת על כלל המשתמע מכך, לרבות ההשלכות המיוחדות של ההפליה מטעמי גיל על פרנסת העובד, ויכולתו להתקיים בכבוד.
" וכן בהמשך העידה התובעת: "העלבון היה שבנאדם עובד שמונה שנים. מקבל 5,600, ולא נותנים לו עוד חודש-חודשיים ניסיון ואז להגיד לו ללכת. ש: אז בגלל זה את תובעת אותה? אז בגלל זה את תובעת אותה? ת: העלבון הוא שלוקחים כוח אדם צעיר, לא מיומן, ואומרים לך: הוא יעשה שינויים והוא ינוע יותר מהר. ש:הבנתי, אז עכשיו את מוסיפה את זה. אם כל כך בער בך העובדה שמפטרים אותך בגלל הגיל, והלכת לעורך הדין שהוא, ת: אין סיבות. יש מכירות. זה תוצאות של מכירות. " (ר' עמ' 22 שורות 3-11) .
...
שעה שהנתבעת לא הציגה תחשיב נגדי, אנו מקבלים רכיב זה. מעבר לאמור, התובעת זכאית לפיצוי בגין הפקדות לפנסיה שלא כללו את שכר התפוקה בשכר הקובע לחישוב ההפקדות.
משכך שוכנענו כי יש לקבל את תחשיב התובעת, ולחייב את הנתבעת בגין הפרשים אלו בסך של 9,013 ₪.
סוף דבר הנתבעת תשלם לתובעת, בתוך 30 יום מקבלת פסק הדין את הסכומים כמפורט: פיצוי שאינו ממוני בגין הפרת חוק שוויון הזדמנויות בעבודה ופגמים בשימוע: בסך 70,000 ₪, בתוספת הפרשי ריבית והצמדה כחוק מיום הגשת התביעה ועד ליום התשלום בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו