עם זאת, עובדים שיש להם מכסה גבוהה של ימי חופשה צבורים או שנדרשים לחופשה במועדים אחרים עקב נסיבות אישיות, מגישים בקשה מיוחדת לחופשה על גבי טופס מתאים המועבר לאישור הממונה הישיר ולאחר מכן לאישור המנכ"ל.
ביום 2.4.2019 הודיעה החברה לכלל העובדים הן בעל-פה והן באמצעות הודעה על לוח המודעות במפעל על מועדי החופשות המרוכזות לחודשים אפריל ויוני 2019.
ביום 6.5.2019, יום לפני מועד החופשה שהתבקשה על ידי התובע, התפרץ התובע למשרדו של מר מראלי, שישב באותה העת עם גורם חצוני לחברה, צעק והודיע למר מראלי כי הוא בעצמו יחליט מתי לצאת לחופשה ולא החברה ואף דרש מכתב פיטורים.
ביום 4.8.2019 התובע שלח לנתבעת מכתב התראה באמצעות בא כוחו במסגרתו דרש פיצוי בגין פיטורים שלא כדין בסך של 468,000 ₪ (שווי של 36 משכורות) בטענה כי הפיטורים אינם מוצדקים מאחר שהתובע פוטר בזמן מחלה, ללא שימוע, בגיל 58.
במכתב נטען כי התובע נזקק לחופשה בים המלח לצורך טפול רפואי באלרגיה המקשה עליו לתפקד וכי בתחילה העדיף התובע שלא לפרט את מצבו הרפואי ולפיכך ביקש לנצל ימי חופשה במקום לצאת לחופשת מחלה, ואולם לאחר שמנכ"ל הנתבע סירב לבקשתו לצאת לחופשה, מצבו הרפואי החמיר והוא נידרש בהמלצת רופאיו לשהות בחופשת מחלה וליטול תרופות ייעודיות לאלרגיה.
...
לפיכך, לנוכח התנהלות התובע המהווה עבירת משמעת כמו גם התנהלות התובע במישור של העדר קבלת מרות ו"צפצוף" על הוראות המנכ"ל[footnoteRef:25], רקע משמעתי קודם[footnoteRef:26] ובקשת התובע לקבל מכתב פיטורים, לא מצאנו כי החלטת הפיטורים התקבלה משיקולים לא עניינים ו/או כי ההחלטה חורגת ממתחם הסבירות באופן המצדיק התערבות.
לאור כל האמור לעיל, שוכנענו כי התקיימה שיחה בין התובע למנכ"ל החברה ביום 6.5.2019, ערב יציאת התובע לחופשה במהלכה נערך לתובע בירור בדבר התנהגותו במהלך אותו היום והובהר לו כי יציאתו לחופשה לא מאושרת תגרום לפיטוריו לאלתר.
לנוכח סכום התביעה המנופח והפער בינו לבין הסכום שנפסק, אנו קובעים כי גובה הפיצוי בגין פיטורים שלא כדין יתקזז כנגד הוצאות הנתבעת בהליך בסך של 10,000 ₪.