התובעת, עורכת דין, העסיקה במשרדה את הנתבעת מסוף שנת 1997 ועד 1.7.2003 תחילה כסטודנטית, אח"כ כמתמחה ובהמשך, מאז שקיבלה הנתבעת רישיון לעריכת דין, כעורכת דין שכירה.
וזו נוסח הפנייה:
"הנידון: בקשה לקבלת היתר לפי סעיף 9 לחוק עבודת נשים רויטל לוין, עו"ד ת.ז. 32111486 מרח' נוגה 5, חיפה פלאפון: 204245-064 א) נאלצתי לפטר את עו"ד רויטל לוין לאלתר כפי המפורט במכתב הפיטורין מהיום שתצלומו מצ"ב חרף היותה בראשית חודש חמישי להריונה.
בע"ע (ארצי) 1334/02 הלי נוסצקי נ. מד"י קבע בית הדין:
"אם מגיע המפקח למסקנה שפיטורי העובדת קשורים להיותה בהריון, אזי אין מוקנה לו שיקול דעת כלל, והוא אינו רשאי להתיר את הפיטורים. מאידך, "היה המפקח בדיעה כי הפיטורים אינם בקשר להריונה של העובדת, מוסמך הוא, לפי שיקול דעתו, שלא להתיר את הפיטורים או להתיר את הפיטורים, ואף ממועד רטרואקטיבי שלפני מתן ההיתר".
כלומר, גם במקרה בו מפוטרת עובדת בהריון, לאו דוקא מטעמים הנובעים מהיותה בהריון, אין המפקח חייב, חד משמעית, להתיר את הפיטורים והוא יכול אף שלא להתירם; "במקרה כזה יהיו שיקוליו כאלה הקשורים במכלול יחסי העבודה במקום ובהליכים שהובילו לפיטורים"..
...
לא מצאנו, ואף לא נטען, כי התובעת ביקשה להמציא לממונה מסמכים או ראיות נוספות טרם מתן החלטתה, והדבר לא התאפשר לה.
בהחלטת הממונה מייחדת היא פרק לטיעוני התובעת בכל אחת מהדרכים שבאו בפניה-במכתב הפניה, בעדות, ובתצהיר המשלים המתייחס לטענות הנתבעת.
טענה זו התמוטטה ונפלה לנוכח עדותה של גב' גיא בחקירתה הנגדית שם חזרה בה גב' גיא מגירסתה זו באמרה:
"כשאני כותבת בסעיף 10 כשהגשתי לעו"ד לוין את מכתב הפיטורין היא ענתה ידעתי שזה יקרה התכוונתי שהיא היתה מוכנה לזה. היא לא הופתעה. התרגשות היתה אך לא הפתעה. עובדה שהיא כן בכתה ונכנסה לחדר וקראה לבעלה. לשאלתך למה לא אמרתי את זה למפקחת אני משיבה שזה לא נראה לי רלוואנטי".
(עמ' 17 לפרוט' ישיבת 25.6.06).
לסיכום, לא מצאנו, לנוכח הראיות שעמדו בפני הממונה, ובפנינו, כי בהחלטתה, נכון למועד נתינתה, נפל חוסר סבירות המצדיק התערבותנו על דרך ביטול החלטתה.
אשר על כן, התביעה נדחית.