לטענת המבקש, פתוחים כנגדו, באופן אישי, 4 תיקי הוצל"פ עם חובות בסך כולל של 2,774,411 ₪, שבמסגרתם מושכן רכבו לטובת בנק ערבי ישראלי בע"מ; כאשר צבר חובות רבים גם לגופים שטרם פתחו כנגדו תיקי הוצל"פ: רשות השידור, רשם החברות, תאגיד המים מי הגליל, בזק בנלאומי, פלאפון, בזק, דואר ישראל, מע"מ ועוד.
המבקש צירף התראות שקבל מבנק ערבי ישראלי בו מנוהלים חשבונותיו אודות עיקולים, החזרות חיוב, ביטול הוראות קבע, חריגות בחשבון ואישור יתרת חובה, וכן התראות מחברת כרטיס האשראי אודות פגור בתשלומים.
באשר לטענה בעיניין הקמת החברות הנוספות, טען המבקש בתשובתו כי עקב קשיים כספיים נאלץ בשנת 2009 לגייס שותף לו העביר מחצית מבעלותו בקנטרי בתמורה לקבלת הלוואה כספית, ושני השותפים פתחו יחד את חברת קנטרי קלאב סח'נין 2009 בע"מ, שרכשה את כל נכסי חברת קנטרי קלאב סח'נין בע"מ והפעילה את הקנטרי באופן עצמאי ובמנותק מן החברה הקודמת.
ראו, לעניין זה, את החלטתו של כב' הרשם עודד גרשון בבש"א (מחוזי חי') 9814/00 רווה נ' דור כימיקלים בע"מ, פסקה 3ג' להחלטה (פורסם בנבו, 3.5.2001), בה נקבע כדלהלן:
"הפיתרון של הישענות על קופת הציבור, בדרך של בקשה לפטור מתשלום אגרה, חייבת להיות המוצא האחרון והיחידי של מי שנקלע לקושי כלכלי שאינו מאפשר לו לשלם אגרה. הדעת אינה סובלת שהאמצעי של בקשה לפטור מתשלום אגרה יהיה האמצעי הראשון שבה ישתמש בעל הדין בטרם יעשה כל ניסיון לפנות לקרוביו כדי לבקש את עזרתם בצר לו."
המבחן המיושם על ידי בתי המשפט לבחינת השאלה אם ההליך מגלה עילה, הוא מבחן מקל, ודי בסיכוי כלשהוא, גם אם אינו ודאי, להצליח בתביעה.
...
בקשה המוגשת בלא פרטים מלאים ומהימנים, אינה מעמידה את התשתית הראייתית הדרושה כדי לדון בבקשה, ודינה להידחות מטעם זה בלבד [וראו, לשם דוגמא: בש"א 128/89 (ע"א 229/89) מצא נ' מצא (פורסם בנבו, 31.12.1989)].
באשר לטענת המבקש בדבר העדר יכולת כלכלית, לאור סכומה של האגרה המגיע לסך של 1,152 ₪ בלבד לא שוכנעתי כי אין ביכולתו של המבקש לשלמה חרף מצבו הכלכלי הקשה הנטען.