המערערת, ילידת שנת 1970, שכירה העוסקת בטיפול בקשישים וכן בהנהלת חשבונות, נפגעה ביום 4.11.2020 עת נפלה במדריגות במקום עבודתה ונפגעה בגב, צואר, כתפיים ובגפיים תחתונות, פגיעה שהוכרה כתאונת עבודה.
על החלטה זו הוגש ערעור לבית הדין, וביום 28.3.2023 היתקיים דיון הערכה מוקדמת במסגרתו הגיעו הצדדים להסכמה אשר קיבלה תוקף של פסק דין חלקי כדלקמן:
"עניינה של המערערת יוחזר לועדה באותו הרכב על מנת שתשקול בשנית את החלטתה בתחום הפיברומיאלגיה לאחר שתיתן דעתה לכך שקיים פריט ליקוי ספציפי לפיברומיאלגיה. בנוסף לכך, בשים לב לכך שבפרוטוקול הועדה לא נשלל קשר סיבתי בין הפגיעה לבין הפיברומיאלגיה על ועדת הערר לפעול בהתאם להילכת מרגוליס לעניין ניכוי מצב קודם."
נוכח המחלוקת שנותרה בין הצדדים בתחום האורתופדי, הועבר התיק למתן פסק דין.
...
דיון והכרעה
לאחר שעיינתי במסמכים שבתיק ושקלתי את טענות הצדדים הגעתי לכלל מסקנה כי דין הערעור בשאלה שנותרה במחלוקת להידחות ולהלן יפורטו הנימוקים לכך.
מסקנתה זו של ועדת הערר נסמכת על ממצאי בדיקות ההדמיה ואף שמדובר במסקנה שהיא מעבר לנדרש, הרי שמדובר במסקנה שברפואה ובית הדין לא יתערב בה. משעה שוועדת הערר לא מצאה כל מגבלה בתנועה הרי שאין סתירה בין ממצאי ועדת הערר בבדיקות הדימות לבין מסקנתה כי לא נותרה למערערת נכות בגין התאונה (בר"ע (ארצי) 53960-09-11 גדי דנינו – המוסד לביטוח לאומי (9.11.2011).
סוף דבר
הערעור מתקבל בחלקו באופן שעניינה של המערערת יוחזר לוועדת הערר בהרכבה מיום 18.9.2022 בהתאם להסכמות אליהם הגיעו הצדדים במעמד הדיון המקדמי כדלקמן:
"עניינה של המערערת יוחזר לוועדה באותו הרכב על מנת שתשקול בשנית את החלטתה בתחום הפיברומיאלגיה לאחר שתיתן דעתה לכך שקיים פריט ליקוי ספציפי לפיברומיאלגיה. בנוסף לכך, בשים לב לכך שבפרוטוקול הוועדה לא נשלל קשר סיבתי בין הפגיעה לבין הפיברומיאלגיה על ועדת הערר לפעול בהתאם להלכת מרגוליס לעניין ניכוי מצב קודם."
הואיל והמשיב נתן הסכמתו להשבת עניינה של המערערת לוועדה כבר במעמד הדיון – אין צו להוצאות.