כללי
התובע, יליד 1991, היה מעורב ביום 17.11.19 בתאונת דרכים, עת נהג במסגרת עבודתו במשאית שהתנגשה ברכב פרטי (יש לציין כי נהג הרכב הלך לעולמו עקב התאונה).
אשר לתקופת אי הכושר הסבירה עקב התאונה, סבורני כי מכלול הראיות שהונח לפניי, לרבות תצהיר התובע והמסמכים הרפואיים שהוגשו על ידו, מובלים למסקנה שיהיה זה סביר לאשר תקופת אי כושר מלא עד ליום 31.8.20, כפי שאושר על ידי המוסד לביטוח לאומי במסגרת תביעת "נכה נזקק".
יצוין כי המסמכים הרפואיים מצביעים על מסכת ארוכה למדיי של פניות לקופת חולים בתלונות על כאבים ומיגבלות בעמוד השידרה, כמו גם על תלונות במישור הנפשי, לרבות חוסר שינה, הסתגרות בבית וכיוצא באלה, וכן על מיגוון טיפולים רפואיים שניתנו, לרבות טפולי פיזיותראפיה.
בנסיבות אלה מצאתי לקבוע שהתאונה גרמה לתובע אי כושר מלא מעבודה עד ליום 31.8.20, באופן המזכה אותו בפצוי בגין הפסדי השכר שנגרמו לו בתקופה זו.
כעולה מחומר הראיות, התובע לא עבד בתקופה הנדונה, וסבורני כי הוכח, ברמה הנדרשת במשפט אזרחי, כי אילמלא התאונה הוא היה עובד ומשתכר בתקופה זו.
בהקשר אחרון זה אינני מקבל את טענת הנתבעת לפיה בחלק מהתקופה הנדונה חלו מיגבלות בשל מגיפת "הקורונה", שכן לא הוכח ברמה הנדרשת שהתובע לא היה עובד בשל כך, ואף לא מן נימנע שהתובע היה ממשיך לעבוד חרף מיגבלות כאלה ואחרות, בשים לב לעיסוקו כנהג משאית.
הוצאות
התובע ביקש פיצוי בגין הוצאות שנגרמו לו עקב טיפולים רפואיים ונסיעות לצורך כך.
הנתבעת סבורה שהתובע אינו זכאי לפצוי, בין היתר בשים לב לכך שמדובר בתאונת עבודה אשר ההוצאות הרפואיות בגינה אמורות להיות מכוסות במסגרת המוסד לביטוח לאומי.
...
סבורני שאין ממש בטענה זו.
כאמור, אין חולק שהתובע נהג במשאית בעת שזו התנגשה עם הרכב הפרטי.
אשר לטענת הנתבעת לפיה עלות צריכת קנאביס מכוסה במסגרת הביטוח הלאומי, סבורני כי טענה זו לא הוכחה כדבעי, כאשר הנטל בנדון הוטל על הנתבעת.
סוף דבר
סך נזקי התובע עקב התאונה, כמפורט לעיל, עומד על 748,587 ₪.
אשר על כן אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובע פיצוי בסך 582,345 ₪.