מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פטירת דייר מוגן טרם פינוי הדירה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2015 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

חזוק לעמדה זו ניתן בפסק הדין בעיניין רשות הפיתוח נ. ט.ש. (ת.א. 36890-03-11, ניתן ביום 13/9/12) שם נדחתה תביעת פינוי כאשר הוכח כי הטוען לזכויות התגורר עם הדייר המוגן בדירתו שנים מספר, כבן זוגו, בטרם חלה אושפז ונפטר.
...
לסיכום נקודה זו, לגב' שטרנברג המנוחה היו זכויות דיירת מוגנת בדירה נשוא התובענה וכעת יש לבחון מהן זכויותיה של בתה, הנתבעת אסתר איציק בדירה האמורה.
אני קובעת כי הנתבעת עשתה כן בתום לב ושלא מתוך רצון לשכלל זכויותיה שלה בדירה נשוא התובענה.
סוף דבר, התביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובעים טוענים כי טרם פינוי הדירה הם התגוררו בדירה, ביחידת דיור נפרדת, כשוכרי משנה ועל כן כי יש לפצותם בפצוי נפרד ובלתי תלוי מסכום הפצוי שהוענק לדיירת המוגנת בגין הפינוי.
הגב' אליהו הוכרה בפסק דין מיום 4/7/2006 כדיירת מוגנת (נגזרת) בדירה, בהתאם לסעיף 20(ב) לחוק הגנת הדייר [נוסח משולב], התשל"ב – 1972 (להלן: "החוק"), שניתן במסגרת תביעה לפינויה מן הדירה, אשר הוגשה לאחר מות אביה, שהיה דייר מוגן בה (נספח א' לכתב ההגנה) (להלן: "פסק הדין מיום 4/7/2006")).
...
טענת התובעים כי הדירה פוצלה לשתי יחידות דיור נפרדות – נדחית.
נדחית גם התביעה שכנגד לתשלום דמי שימוש ראויים בגין השימוש ביחידת הדיור הנפרדת, באשר אין ולא הייתה כזו, ולאחר שהתובעים התגוררו בדירה מכוח רשותה של הגב' ירדני, אמו של התובע והסכמתו בשתיקה של מר רביד.
התובעים ישלמו לנתבעים הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד בסך כולל של 40,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

השאלות המונחות לפניי: מעמדו של התובע וטענת הבעלות של הנתבעים; האם הנתבעים או מי מהם דייר מוגן בנכס; ככל שכן - האם קיימת עילת פינוי; התביעה הכספית.
" (ההדגשה אינה במקור) למקרא הוראות החיקוק האמורות במשולב, עולה התמונה הבאה: סעיף 20 יוצר מדרג לדיירות המוגנת עם פטירת הדייר המקורי, תחילה בן-הזוג יהיה דייר, ובהיעדרו - "ילדי הדייר". בהעדר אלה, אז "קרוביו האחרים" יהיו דיירים מוגנים, ובילבד שהם מקיימים את תנאי הסעיף מבחינת משך המגורים עם הדייר המקורי ומבחינת העידר דירת מגורים חלופית.
בהקשר אחרון זה, בע"א (מחוזי - חיפה) 22264-12-17 ח'ורי נ' מסדר הכרמליתים היחפים, פסקה 26 (3.5.2018), נקבע כי על המבקש לחסות תחת ההגנה שבסעיף 27(1) לקיים ארבעה תנאים, ואלה הם (תוך יישומם למקרה לפנינו): הראשון - מגוריו של הנתבע 1 בנכס למשך 6 חודשים לפחות לפני פטירת הסב; השני - במועד פטירת הסב לא הייתה לו דירת אחרת למגורים; השלישי - הוא הוסיף להתגורר בנכס לאחר פטירת אביו שהוא הדייר הנגזר; הרביעי - לא הייתה לו דירת חלופית למגורים בזמן שהדייר הנגזר נפטר.
...
עילת פינוי - שינויים בנכס אשר לתביעת התובע לפינוי הנתבעים מפאת שינויים בנכס, אין בידי לקבל.
אשר על כן, ככל שהתביעה מבוססת על עילת פינוי זו, דינה להידחות.
תוצאה לאור האמור, התביעה נגד הנתבע 1 נדחית.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2013 בעליון נפסק כדקלמן:

] בקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט המחוזי בירושלים, שלא מצא לשנות מהחלטת בית משפט השלום, וקבע כי עיכוב ביצוע פסק-דינו של בית משפט השלום לפינוי דירת מגורים עד להכרעה בעירעור שהוגש לבית המשפט המחוזי, יותנה בהפקדה של 40,000 ש"ח. אימו המנוחה של המבקש הייתה דיירת מוגנת בדירה בירושלים (להלן: הדירה).
בית משפט השלום (כב' השופטת מ' אביב) קיבל את התביעה, ודחה את טענת המבקש כי גם הוא דייר מוגן בדירה, שכן נקבע כי המבקש לא עמד בתנאים המנויים בחוק: הוא לא התגורר עם אביו, הדייר המוגן המקורי, לפני מותו; הייתה לו דירה אחרת בנתניה בעת פטירת אימו; הוא לא התגורר עם אימו בדירה עובר לפטירתה, ואף אינו מתגורר בה היום.
...
בית משפט השלום נעתר לבקשה, בכפוף להפקדת 40,000 ש"ח בקופת בית המשפט לא יאוחר מיום 30.12.2012.
לאחר שבחנתי את הבקשה ואת התשובה לה, החלטתי לדון בבקשה כבערעור, ולקבל את הערעור באופן חלקי כמפורט להלן.
שתי ערכאות דנו בבקשתו של המבקש לעכב את ביצוע פסק הדין, תוך בחינת סיכויי הערעור ומאזן הנוחות, והגיעו למסקנה שלפיה יש לעכב בנסיבות העניין את פינוי המבקש מהדירה בכפוף להפקדה כספית, ואין לעכב את חיובו בהוצאות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

דיון מעמד המנוחה בעת פטירתה ולאחריה סעיף 6 להסדר הגישור קובע כי "עד למועד פינוי המושכר יימשכו יחסי הדיירות המוגנת הקיימים כיום בין צד א' לצד ג', על כל המשתמע מכך". על כן, אין ספק כי בעת פטירת המנוחה, שעה שהמושכר טרם פונה על ידה, היא הייתה עדיין במעמד של דיירת מוגנת בו. הדבר אף עולה מהעובדה כי המנוחה שילמה דמי שכירות מוגנת עד למועד פטירתה.
על כן, חתימת המנוחה על ההסכם לרכישת הדירה בחולון, איננה רלוואנטית להסדר הגישור ולהסכמות המעוגנות בו, והיא חיצונית לו. מהמקובץ לעיל עולה כי דמי הפינוי הקבועים בהסדר הגישור אינם כבולים לזכות הדיירות המוגנת של המנוחה, ואין כל חיוב – חוזי, חוקי או פסיקתי – כי יעשה בהם שימוש ייחודי על ידי המנוחה לשם רכישת דירת מגורים חלופית.
...
אבהיר, כי הכרעה בשאלה האם המנוחה הייתה דיירת מוגנת מקורית או נדחית, איננה נדרשת, שעה שממילא איננו עוסקים בשאלה האם קיימים דיירים ממשיכים הנכנסים בנעליה בכל הנוגע לזכות הדיירות המוגנת במושכר.
כפי שפירטתי לעיל, אין בידי לקבל את טענות התובעת בעניין זה, ועל כן קבעתי כי המושכר פונה בהתאם למנגנון הקבוע בהסדר הגישור.
סוף דבר התביעה נדחית.
התובעת תשלם לנתבעים הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 30,000 ש"ח. סכום זה ישולם בתוך 45 ימים מהיום, שאם לא כן יישא הפרשי הצמדה וריבית כחוק, מהיום ועד מועד התשלום המלא בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו