ענייננו, בתביעה כספית על סך 80,000 ₪, לפצוי התובעים על הנזקים אשר נגרמו להם כנטען, כתוצאה מרשלנותו הנטענת של הנתבע, עו"ד במקצועו, שבמקום לבצע עסקת מתנה על דירתם ביצע עסקת מכר עם תמורה.
הנתבע צירף לכתב ההגנה את הסכם המכר בין התובעים לבין טלעת מיום 30.5.07 (להלן: "ההסכם"/הסכם המכר"), וטען כי בנסיבות האמורות, ברור בעליל, כי המדובר היה בעסקת מכר עם תמורה ולא במתנה בין קרובי מישפחה, כנטען על-ידי התובעים, וכל סיווג אחר של העסקה, אינו אלא עבירה על החוק והונאת שילטונות המס.
ברם, במכתב מיום 5.7.10 נטען כי: "לטענת מרשי הנ"ל התרשלת ברשום דירה על שמו של בנו של מרשי. במקום לרשום, כי הדירה נימסרה במתנה רשמת, כי הבן שילם 45,000 דולר עבורה, עובדה לא נכונה. משום-מה לא ביצעת את העיסקה תוך זמן סביר וכתוצאה מרשלנותך הוטל עיקול על חשבונותיו של מרשי על-ידי שילטונות המס היות ונרשמו אצלם שתי עיסקאות". דהיינו, במכתב דנא לא נטען, כפי שנטען בכתב התביעה, להתרשלות בהחתמת התובע בלבד על טופס פטור ממס שבח במקום להחתים גם את התובעת, ובכלל זה הועלו טענות במכתב אודות אי ביצוע העסקה תוך זמן סביר וכי העיקולים הנם בכלל עקב רישום שתי עיסקאות, טענות שלא נטענו כלל בכתב התביעה.
...
יתרה מזאת, לא הוכחה טענת עו"ד רובין, ב"כ התובעים, בישיבה שהתקיימה ביום 23.5.17, שכביכול מס שבח/שלטונות המס הסכימו בסופו של דבר לבטל את העסקה הראשונה לאחר שהשתכנעו כביכול שהמדובר בהסכם מתנה (ראה גם: סעיף 27 לסיכומי התובעים).
הנזק:
מעבר לכך שלא הוכחה התרשלות מצד הנתבע, הרי שלא שוכנעתי כי נגרם לתובע נזק ממשי לתובעים, לאור העובדה שגם החיוב ממס שבח בוטל לאחר שעו"ד דראושה דאג לביטול העסקה.
לסיכום, אני דוחה את התביעה ומחייבת את התובעים ביחד ולחוד לשלם לנתבע הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסכום כולל של 15,000 ₪.