שימוש בכלל לפיו, אין אדם יכול להעביר לזולתו יותר ממה שיש לו נעשה במסגרת ע"א 990/11 מנהל מס שבח מקרקעין תל אביב נ' עיזבון המנוח שמחה איתן ז"ל בפשיטת רגל (15.7.2013).
אכן, סעיף 1 לחוק הירושה קובע כי "במות אדם עובר עיזבונו ליורשיו", אך משהוקנו נכסי פושט הרגל בעודו בחיים לנאמן והקנייה זו נותרת בעינה עם פטירתו, על כורחך אתה אומר כי נכסים אלה מעת שהוקנו לנאמן אינם שייכים עוד לפושט הרגל וממילא אין הם נכללים בעיזבונו ואינם עוברים ליורשיו (להגדרת המונח עזבון, ראו: מיכאל קורינאלדי דיני ירושה – צוואות, ירושות ועזבונות 4-3 (מהדורה שניה, 2012); שאול שוחט, מנחם גולדברג ויחזקאל פלומין דיני ירושה ועזבון 10 (מהדורה שישית, 2005)).
תחולת הוראות
הוראות סעיפים 19 ו-21 יחולו, בשינויים המחוייבים, גם על בטלותו של חוזה לפי פרק זה, אולם בבטלות לפי סעיף 30 רשאי בית המשפט, אם ראה שמן הצדק לעשות כן ובתנאים שימצא לנכון, לפטור צד מהחובה לפי סעיף 21, כולה או מקצתה, ובמידה שצד אחד ביצע את חיובו לפי החוזה - לחייב את הצד השני בקיום החוב שכנגד, כולו או מקצתו.
...
בסיכום הדברים, סבורני כאמור, כי הסכם מחייב לא התגבש בין הצדדים מכוח זיכרון הדברים, בשל חסרונם של הפרטים המהותיים, כמפורט לעיל.
לא שוכנעתי כי הנתבעים פעלו כאמור, ואף בפתח ישיבת ההוכחות, התייצבו הנתבעים עם שיק רגיל על סך 50,000 ₪ בלבד, להבדיל ממלוא הסכום בהמחאה בנקאית.
סיכום
לנוכח כל האמור לעיל, התביעה נדחית.