דיני המס שבמחלוקת
סעיף 2(א) לחוק מס קניה קובע:
"מס קניה (להלן – המס) יוטל על יבואם ועל מכירתם של טובין טעוני מס, פרט לטובין שהובאו בידי עוסק רשום לגביהם לפי סעיף 6 או שנמכרו לידי עוסק כזה כמלאי לצורך עסקיו, וכן על מתן שירות טעון מס".
סעיף 2 לחוק מע"מ קובע:
"על עסקה בישראל ועל יבוא טובין יוטל מס ערך מוסף בשיעור אחד ממחיר העסקה או הטובין, כפי שקבע שר האוצר בצו לאחר היתייעצות עם ועדת הכספים של הכנסת".
שיעור מע"מ הוא, כאמור, שיעור קבוע ואילו שיעור מס הקניה משתנה, בהתאם לאמור בצו תעריף המכס והפטורים ומס קניה על טובין, התשע"ב – 2012 (להלן – צו תעריף המכס).
. כלומר, גם טובין שהיו בארץ ויצאו מהארץ וחזרו אליה, נחשבים כטובין ש"יובאו" אליה.
בכך, מתיישבת הוראת הפטור עם ההוראה הכללית והעקרונית בסעיף 2 לחוק; לאמור: ככל שאכן שולם מס כדין, אזי אין להטילו פעם נוספת במקרה של ייבוא חוזר, ובתנאים המפורטים בסעיף 32 לחוק מע"מ.
אשר למס קניה, התובעים טוענים כי אין מקום לחייב במס קניה שכן לפי סעיף 8(2) לחוק מס קניה אם הוחזרו טובין לישראל למי שייצא אותם מישראל, לא יוטל מס על ייבואם (ואף לא מתקיימים החריגים בסעיפים הקטנים לאותו סעיף: הסירה אינה משמשת מלאי עסקי ולא בוצעה בה פעולת השבחה).
...
הסכמות אלו, בכל הנוגע להצהרת יבוא ותשלום מיסים "מאזנות" זו את זו, אך איני סבור כי יש בכך כדי להעביר את הנטל לנתבעת; יתרה מכך, אני סבור כי לא רק שהנטל הוא על התובעים אלא שהם גם לא עמדו בו.
ראשית, הכלל הבסיסי הוא כי התובע הוא הנושא בנטל השכנוע ונטל זה מטיל עליו את החובה להביא ראיות.
לסיכום,
נוכח מכלול האמור, ובשים לב לפלוגתא בה נתבקשה הכרעת בית המשפט, אני קובע כי דרישת הנתבעת מהתובעים לתשלום מיסי היבוא היתה כדין.
כפועל יוצא מכך, דין התביעה להדחות.