מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פטור מהיתר למגורים זמניים באזורים כפריים

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בעבר, בעקבות מדיניות ממשלה לנוכח גל עלייה ששטף את הארץ, ניתנו ביחס למקרקעין היתרים זמניים להקמת מבנים שונים בנחלה, בהתאם לתקנות התיכנון והבניה (פטור מהיתר לעבודה או שימוש במבני מגורים זמניים באזורים כפריים), תשנ"ו – 1996 (להלן: "תקנות הפטור").
...
על הכרעת הדין וגזר הדין, הגיש העותר ערעור לבית המשפט המחוזי (עפ"א 3639-09-14), אשר נמחק בהתאם להמלצת בית המשפט, תוך מתן צו עיכוב ביצוע לצו הפסקת השימוש עד ליום 31.1.2015 וקביעה לפיה: "המשיבה [הכוונה לועדה המקומית – י.ש.] תסייע עד כמה שניתן בבקשה להארכת מועד לפי סעיף 207, אם תוגש ולכשתוגש, להיעתר לבקשה במידה והמצב התכנוני החל על השטח יאפשר אופק תכנוני המכשיר את המבנה / המבנים." הועדה המקומית הסכימה להארכת המועד לכניסתו לתוקף של צו ההריסה, להבדיל מצו איסור השימוש – לגביו לא ניתנה ארכה.
הסתמכות העותר על הנחיות מהנדסת הועדה המקומית לטענת העותר, החלטת הועדה המקומית מנוגדת לסיכום ותיקון שהתבקש על ידי מהנדסת הועדה בהנחיותיה ומכתביה אל האדריכלית מטעם העותר – גברת עינב קווה, בהתייחס לפתרון המוסכם ביניהן, לפיו לגבי המבנים על החלקה יבוקש פל"ח ביעוד תיירות / צימרים בהתאם לתכנית גז/1000.
כפי שקבעתי בה"פ (מרכז) 50178-10-13 מעוז **** חברה קבלנית לבניה בע"מ נ' ראש עיריית ראשון לציון -דב צור (פורסם בנבו, 28.2.2017): (על פסק הדין הוגש ערעור ע"א 3393/17 הקבוע לדיון ליום 14.6.2018): "מעבר לכך, כבר נפסק בעניין זה, כי רשות מינהלית רשאית לשנות את מדיניותה בכל עת ולפרט אין זכות מוקנית לדרוש את המשך קיומה של אותה מדיניות. כך, שמדיניות זו, כשלעצמה, אינה מהווה הבטחה שלטונית (ראה למשל: בג"ץ 3871/91 שמן (תעשיות) בע"מ נ' שר התעשייה והמסחר, מו(4) 272 (1992(; בג"צ 594/78 אומן מפעלי סריגה בע"מ נ' שר התעשיה, המסחר והתיירות, פ"ד לב(3) 469 (1978); בג"ץ 198/82 מוניץ נ' בנק ישראל, פ"ד לו(3) 466 (1982)). כלומר, כך או כך, ממילא אין לפנינו הבטחה שלטונית; וראה גם הפסיקה וההלכות שפורטו בפסק הדין שניתן על ידי לפני מספר ימים בעת"מ 22989-03-16 פנחסי רפאל ואח' נ' הועדה להשלמת תוכניות שליד הועדה המחוזית –מחוז מרכז [פורסם בנבו] (מיום 14.2.2017, פסקאות 10 – 15 לפסק הדין) בנוגע לכך שהרשות התכנונית רשאית וחייבת לשנות מהחלטותיה הקודמות - משיקולים ענייניים, עד למועד מתן תוקף סופי לתכנית ופרסומה." לאור כל האמור, נימוקי ועדת הערר בטענה זו, הינם נימוקים סבירים ואין להתערב בהם.
לפני סיום, אציין, כי יש לדחות את טענת העותר להיעדר החלטה בדבר מי הגורם שצריך לשפות את העותר בדין הנזקים וחסרון הכיס שנגרם לו לאור התנהלות הועדה המקומית והמהנדסת מטעמה – היות ואין זה מתפקידה של ועדת הערר להחליט בעניין זה. סוף דבר לאור כל האמור לעיל, העתירה נדחית.

בהליך בקשות עירייה אחרות (בע"א) שהוגש בשנת 2014 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

המבקשים מעוניינים להסתמך אף על הוראות תקנות התיכנון והבנייה (פטור מהיתר לעבודה להצבת מבנים באזורים כפריים לתושבים שביתם נשרף בשריפה באיזור הכרמל, ותנאיו) (הוראת שעה), התשע"א -2010, המאפשרות לאלו שביתם נשרף באסון השריפה בכרמל להציב מבנה מגורים זמני ללא היתר בנייה.
...
באשר לאפלייתם אל מול נפגעי אסון השריפה בכרמל, דין הטענה להידחות.
סיכום התובענה נדחית.
יחד עם זאת, מאחר שהמבקשים החלו בהליכי ליגליזציה של המבנה, ועל מנת לאפשר למבקשים שהות נוספת להסדרת חוקיות המבנה, אני דוחה את ביצוע צו ההריסה למשך שנה מהיום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2013 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

אשר לאישור הועדה המקומית, הוצג מיסמך חלקי המתייחס לקומת קרקע בלבד, נושא חותמת הועדה, אישור לפי תקנות התיכנון והבניה (פטור מהיתר לעבודה או שימוש במבני מגורים זמניים באזורים כפריים), התשנ"א-1991, המתייחס ל"יד רמבם 35". תאריך תוקף האישור אינו ברור. מעבר לכך שעל פני הדברים מדובר בנכס אחר, (הנתבע אמר, כי זו טעות), משלא הוגש התשריט המאושר לא ניתן לקבוע, כי מבנה הלול תואם את ההיתר שניתן. הבעיה מתעוררת גם לגבי אישור הועדה, נספח א' לתצהיר, המתייחס לתכנית קרקע בלבד.
...
לאור כל האמור לעיל אני מורה כדלקמן: לעניין בית המגורים, מבנה 2 בתשריט המודד, בנסיבות כפי שפורטו לעיל, כאשר התובע לא הוכיח במדויק מה הן תוספות הבנייה שניבנו ללא הסכמתו ו/או ללא היתר, וכאשר הנתבע לא הוכיח, כי תוספות הבנייה שניבנו על ידו, ניבנו בהתאם להיתר, אינני נעתרת למתן הסעד המבוקש ומוחקת התביעה לגביהן.
כדי לאפשר לנתבע זמן להתארגן ו/או לפעול לקבלת היתרים כדין, אני מורה, כי הצו ייכנס לתוקפו ביום 1/7/14.
עלות ההריסה והפינוי תחול על הנתבע לעניין הגדרות; אני דוחה את התביעה בהעדר הוכחה.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2013 בעליון נפסק כדקלמן:

שימוש מקל למדי בסעיף 266, היה השמוש הראשון שנעשה בו, שעה שהותקנו תקנות התיכנון והבניה (פטור מהיתר לעבודה או שימוש במבני מגורים זמניים באזורים כפריים), התשנ"א-1991, כדי ליצור פיתרונות דיור מידיים לרגל גל העליה ההמוני מחבר העמים.
...
משאלה פני הדברים, כך נטען, דומה כי אין העתירה מגלה עוד עילה מבחינה מעשית ודינה להידחות.
מאותו טעם, משהתחייבה המדינה בענייננו, כי לעת זו לא תוסיף עוד לעשות שימוש בתקנות, ובכפוף לאשר ייאמר להלן, לא מצאנו אף אנו להידרש לעתירה לביטולן כמות שהיא.
סבורים אנו כי יש לומר דברים אחדים שינחו את הרשויות בהמשך, מתוך מבט רחב המתחייב בדיעבד אל כגון דא. סעיף 266 לחוק התכנון והבניה מצוי בפרק י"א לחוק, שעניינו שונות.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2006 בעליון נפסק כדקלמן:

לאחר תקופת שהות קצרה בבתי מלון ובאכסניות הם עברו למגורים זמניים בקבוץ כרמיה, המצוי באזור "עוטף עזה". מבני המגורים בקבוץ כרמיה היוו אחת מחלופות הדיור שהעמידה המדינה (באמצעות משיבה 4) לרשות המפונים כפיתרון לדיור זמני.
המבנים ניבנו על-פי תקנות התיכנון והבניה (פטור מהיתר לעבודה לצרכי חקלאות ולקמת מבני באזורים כפריים בעבור מפוני חבל עזה וצפון השומרון ותנאיו) (הוראת שעה), התשס"ה-2005.
...
ואולם, נחה דעתנו כי מעורבות המשיבים בהקמת האתר בכרמיה והפניית מתיישבים אליו אינה מטילה חובה לספק לעותרים אתר מגורים חלופי ואינה מקימה עילה להתערבותנו.
אכן, משפטית, אין מנוס מדחיית העתירה.
אשר על כן, הצו על תנאי מתבטל והעתירה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו