עוד נטען, כי "התאונה אירעה מספר דקות לאחר צאתו של המנוח מביתו ודבר מותו בתאונה פורסם סמוך לקרות התאונה בערוצי הטלוויזיה. חברו הקרוב של המנוח הבחין במנוח והגיע באופן מיידי לביתו של המנוח ודיווח לאימו של המנוח, התובעת 2, בדבר בתאונה הקטלנית ופירט בפניה פרטי התאונה".
עוד נטען מטעם ההורים, ש"הגיעו מיד אחרי התאונה לבית החולים", כי בעקבות התאונה וכתוצאה ממנה הם סובלים מבעיות נפשיות, "שמתבטאות, בין היתר בדכאון, חרדות, פחדים, סיוטים בלילות, עצבנות יתר, נדודי שינה וירידה בתיאבון".
כרקע לדיון אבהיר, כי אין מחלוקת כי ההורים לא היו נוכחים בתאונה עצמה או ברגע פטירתו של בנם, ועל כן, על פי הדין על מנת להחשב "נפגעים" בתאונת דרכים לפי חוק הפלת"ד עליהם לעמוד תחילה בתנאים שהתוו בפסיקה שיסודותיה בהילכת רע"א 444/87 אלסוחה נ' עיזבון דהאן ז"ל, פ"ד מד(3) 397 (1990) (לעיל ולהלן: "הילכת אלסוחה" או "אלסוחה").
בעקבות הגשת כתב התביעה המתוקן, הוגשה מטעם התובעים בקשה למינוי מומחה רפואי בתחום הפסיכיאטריה לבדיקת ההורים ומתן חוות דעת רפואית פסיכיאטרית בעיניינם; זאת, בטענה כי נגרם להם נזק נפשי של ממש, שלפי הפסיקה הנו בר-פיצוי בתנאים שמתקיימים גם בעניינינו.
המומחה קבע כי האם "סובלת מהפרעת היסתגלות בעקבות מותו של בנה בתאונה ב-25.7.16 ותגובת אבל פתולוגית נמשכת. הפרעה באה לביטוי בתסמיני דכאון ופוסט-טראומה. מטופלת מאז בשיחות וכן בתרופות נוגדות דכאון וחרדה. אני מעריך את חומרת הנכות הנפשית המיוחסת למותו של הבן ב15% למשך 5 שנים ו10% מאז ואילך".
בעיניינו של האב, קבע המומחה כי הוא "סובל מהפרעת היסתגלות בעקבות מותו של בנו בתאונה ב-25.7.16 ותגובת אבל נמשכת. ההפרעה באה לידי ביטוי בתסמיני דכאון. אני מעריך את חומרת הנכות הנפשית ב10% למשך 5 שנים וב5% מאז ואילך".
אבהיר כבר עתה, כי מאחר שהצדדים לא מצאו לזמן את המומחה לבית המשפט למתן עדות בחקירה על חוות דעתו, ולאחר עיון בחוות הדעת ובתשובות לשאלות ההבהרה שנתן המומחה – אני מוצא כי המומחה מצא לייחס לאם נכות רפואית של 10% לצמיתות, ולאב – 5% לצמיתות; האחוזים האחרים שציין מתייחסים לנכויות זמניות.
...
סוף דבר
לאור כל האמור לעיל, אני פוסק כדלקמן:
תביעתם הישירה של התובעים 2 ו-3 בטענת "נפגעים" לפי חוק הפלת"ד – נדחית.
תביעת העזבון באמצעות יורשיו מתקבלת, כך שהנתבעת תשלם לתובעים, ביחד ולחוד, סך 1,125,594 ₪.
בנוסף תשלם הנתבעת לתובעים החזר שכר טרחת עורך דין בסך 171,203 ₪, וכן - החזר האגרה ששילמו התובעים בנדון, והחזר מחצית מהסכום הכולל ששילמו התובעים בגין חוות הדעת הפסיכיאטריות שניתנו בעניינם בנדון.