מאידך, ד"ר **** בקר, המומחה מטעם המשיב, כתב בחוות דעתו מיום 2.5.12 , בין היתר, כדלהלן:
"חשוב לציין כי בפרטים האנמנסטיים, בבדיקה ובתוצאות המבחנים אין כלל תאור של תיסמונת פוסט טראומטית, גם לא חלקית. ". ד"ר בקר בדק את הרישומים של עובדת השקום ושל העובדת הסוציאלית וקבע על בסיסם ש"אין שום היתייחסות לתלונות של הלם קרב או מה שהיום קרוי ACUTE STRESS DISORDER (במהלך חודשיים שהיה מאושפז שם)". בחלק האחרון של חוות הדעת כתב ד"ר בקר כדלהלן: "בשל כל מה שמניתי לעיל אני שולל שדורון לוקה ב-PTSD. טראומות מלחמתיות גורמות למגוון רחב של הפרעות פסיכיאטריות ועולם הפסיכיאטריה הוא הרבה יותר רחב ומורכב מאשר PTSD או לא PTSD. למיטב הבנתי דורון סובל מהחרפה של אותם קוי אישיות 'חשדניים תוקפניים, דכאוניים וילדותיים' עליהם מצביעים המבחנים על רקע הפגיעה הנרציסטית הכרוכה בפציעה ובמצב חוסר האונים בקרב. החמרה זו של קווים אישיותיים מתבטאת באימפולסיביות ותוקפנות עם השלכות בעיקר על תיפקודו החברתי והבינאישי. החמרה זו אני מייחס לנסיבות שרותו הצבאי והיא בשיעור 50%".
בסעיף 21 לתצהירו הבהיר המערער את הסיבה מדוע הוא לא תבע קודם לכן והצהיר כדלהלן:
"21.כמו כן לא כללתי את פגיעתי הנפשית לתביעה לקצין התגמולים. הייתי במצב של הדחקת הטראומה. ראיתי את עצמי כגיבור ולא התאים לי להציג את עצמי כהלום קרב. וכן רציתי להמשיך ולשרת. על כן דחקתי את הקטע הנפשי שנראה לי כסותר את ה"אני" שרציתי להיות".
...
להלן יובאו הטעמים למסקנה זו.
עפ"י הספרות הרפואית [ראו עמ' 161 לתרגום העברי שלCD10 בפרק שכותרתו "הפרעת דחק פוסט טראומטית"]: "ככלל אין לקבוע אבחנה של הפרעה זו, אלא אם יש עדות לכך שהיא הופיעה בתוך 6 חודשים מאירוע טראומטי שחומרתו יוצאת דופן. אפשר לקבוע אבחנה "אפשרית" גם אחרי יותר מ-6 חודשים, בתנאי שהביטויים הקליניים הם טיפוסיים ושכל אבחנה אחרת של ההפרעה (כמו הפרעת חרדה או הפרעה טורדנית- כפייתית או אפיזודה דיכאונית) אינה סבירה.
העולה מכל האמור לעיל, הוא שההגבלה בתפקודו של המערער נובעת מקווי אישיות שהיו אצל המערער ללא קשר לאירוע מ-15.9.82, אך קווי האישיות הללו החריפו עקב פציעתו והיו להם השלכה על דימויו העצמי של המערער, ואלה גרמו לו לקשיים החברתיים והבינאישיים שהזכיר.
לאור כל האמור לעיל, הערעור נדחה.