מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פוליסת ביטוח להשתלות בחו"ל

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

ולהלן נימוקי בהרחבה: פוליסת הביטוח נשוא התובענה היות ותיק זה נשען על פרשנות הפוליסה, אצטט ממנה להלן, ואנתח את החלקים הרלוואנטיים לענייננו: כאמור לעיל, הצדדים התקשרו ביניהם ביום ה- 11/8/2008 בחוזה ביטוח (פוליסת ביטוח בריאות) שכותרתו "אופק רחב - ביטוח להשתלות, טיפולים מיוחדים בחו"ל ותרופות, פוליסה מספר 034579425, מספר תיק 900060000 (להלן: "הפוליסה" ו/או "פוליסת הביטוח").
...
בהקשר זה אני קובעת כי את טענות הנתבעת בסיכומיה אשר לפיהן נקודת המוצא בעת פרשנות חוזה ביטוח הינה לשון הטקסט וכי במקום בו לשון ההסכם הינה ברורה וחד משמעית יש ליתן לה משקל מכריע בפרשנות ההסכם - אני מוצאת כלא רלוונטיות, באשר קבעתי כי לשון ההסכם איננה ברורה וחד משמעית, כטענת התובעת.
סיכום מכל האמור לעיל יוצא שע"פ ניתוח מילולי פשוט, הנצמד לכללי הדקדוק הקיימים בשפה העברית אשר לפיהם המלה "או" מהווה נקודה בסוף המשפט, וכן ע"פ ניתוח מילוני- הנותן למלה "או" את פירושה המדויק כמילת ברירה המפרידה בין שני משפטים שלמים, בין שתי ברירות קיימות, ניתן להבין כי כריתת האיבר שד בהחלט יכול להיכנס תחת ההגדרה של פעולה כירורגית, פעולה המצויה בפוליסה ומעוגנת בה. בנוסף לכך, ע"פ קריאת הפוליסה לפי כללי הפרשנות הקיימים בהלכה הפסוקה במקרים מסוג זה ובראשם הכלל "הפרשנות לרעת המנסח", ניתן לקבוע כי גם אם לא הייתי פוסקת כי המלה שד מנויה באופן מפורש תחת המונח כריתה כירורגית, עדיין לפי הפוליסה קיימות שתי פרשנויות, שתיהן סבירות, ואני בוחרת בפרשנות שהינה לטובת התובעת שהתקשרה בהסכם עם חברת הביטוח אשר ניסחה את ההסכם.
סוף דבר לאור כל האמור - התביעה מתקבלת, ואני מחייבת את הנתבעת לשלם לתובעת כלהלן: · פיצוי בסך של 156,000 ₪ במסגרת "גמלת החלמה לאחר השתלה", בהתאם לסעיף 4.1.5.1 בפרק ג' בפוליסה , שהם סך של 6500 ₪ ל-24 חודשים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הנתבעת מצידה, מפנה לכך שמדובר בפוליסת ביטוח בריאות שנערכה לקראת בעיות בריאותיות מהן סובלים מבוטחים [ס' 9 לתצהיר נציגת הנתבעת], ומכאן שיש לקרוא את המשפט כך שכל חלקיו מותנים ב"מצבו הרפואי של המבוטח מחייב", וכסיוע - מציגה תשובה של האקדמיה ללשון המאשרת כי המילה "או" במשפט "מצב רפואי המחייב השתלה או טפול מיוחד בחו"ל" מלמדת על כוונה בכתוב "לומר שהמצב הרפואי מחייב פעולה אחת מן השתיים המוצעות" [נ/1].
...
אשר על כן, אף שדין התביעה להידחות, אני מוצא להורות כי, בנסיבות ענייננו, הנתבעת תישא בשיעור מסוים מהוצאות התובעים בגין שכר טרחה בתביעה זו, בסך כולל של 15,000 ₪.
אשר על כן, אני פוסק כי: התביעה הנדונה נדחית בזאת.
הנתבעת תשלם לתובעים באמצעות באת-כוחם סך כולל של 15,000 ₪ (כהחזר חלקי של שכר טרחה), שישולם בתוך 30 יום, שאחרת יישא הפרשי הצמדה וריבית כדין.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

לפני תביעה כספית לשיפוי והחזר הוצאות על פי פוליסת ביטוח בריאות המכסה השתלת איברים בחו"ל שהנפיקה הנתבעת לתובע.
...
משכך נדחות כל טענות התובע בעניין חבות הנתבעת למה שקרה (או לא קרה) בארה"ב. ניסיונות למציאת תורם בתאילנד אין מחלוקת שבתאילנד התובע לא עבר השתלה ואף לא נמצא בסופו של יום תורם מתאים.
מעדות התובע ובהתחשב בסמיכות הנסיעה לתקופה בה התובע חיפש תורם פוטנציאלי שוכנעתי ולו במאזן ההסתברות הנדרש שנסיעתו לתאילנד היתה כולה או רובה לצורך איתור תורם ולבירור האפשרות לביצוע הניתוח שם. טענת התובע לפיה חלק מהתיעוד והקבלות מבית החולים הלכו לאיבוד יכולה להתקבל בהתחשב בעובדה שאין כל הסבר אחר לנסיעת התובע באותה תקופה לאותו יעד, מדובר על כמה חודשים לפני ניתוח ההשתלה שנעשה בטורקיה ולא סביר שאדם על גבול טיפולי הדיאליזה שזקוק לתרומה בדחיפות, גם לכסף שברשותו, ייסע לתקופה ארוכה לתאילנד רק לצורך נופש ותענוגות ומשכך והיות ולגבי תאילנד אין ראיה המעידה על צעד מעשי לקראת השתלה שאיננה חוקית, ראיתי לנכון לפסוק לתובע החזר כספי.
סיכום הנני מחייב את הנתבעת לשלם לתובע סך 20,000 ₪ ושכ"ט עו"ד בסך 2200 ₪ כולל מע"מ. שאר רכיבי התביעה נדחים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום אשקלון נפסק כדקלמן:

הגם שב"כ הנתבעת טענה בישיבת קדם המשפט הראשונה, כי לא ידעה שהתובע עבר את ההשתלה בחו"ל, הרי שהנתבעת, לבד מהתייחסות לעניין בישיבות קדם המשפט, לא מצאה מקום להגיש בקשה לתיקון כתב ההגנה ואף לא מצאה מקום להביא ראיה כלשהיא ממנה ניתן ללמוד, כי הנתבעת כלל לא ידעה על חוקיות ההשתלה.
במקרה דנן, מאז עריכת הביטוח בשנת 2009 ועד לשנת 2016, עת נערכה ההשתלה חלפו כשבע שנים וממילא זכאי התובע, בהיעדר כוונת מירמה, לפצוי על פי הפוליסה, גם אם לא מסר מידע כן ואמתי בעת כריתת חוזה הביטוח.
...
לסיכום: לאור הנתונים הנל מדובר בחולה מורכב אשר פיתח איספיקת כליות כרונית הדרגתית משנת 2005 שהתקדמה במשך השנים ל- ESRD.
בת"א (תל אביב-יפו) 20861-04 צדוק שלמה נ' כלל חברה לביטוח בע"מ, (פורסם בנבו ניתן 19.03.09 ) עמד כב' השופט חאג' יחיא, על יסוד האיזון הקבוע בסעיף 43 לחוק בהיבט חלוף הזמן ממועד עריכת הביטוח : "37- המחוקק בסעיף 43 לחוק חוזה הביטוח, ככל הנראה צפה אפשרות כי מבטח, לאחר שיבדוק את עברו הרפואי של מבוטח, מעבר להצהרת הבריאות עליה חתם המבוטח, יגיע למסקנה כי אילו ידע את עברו הרפואי האמיתי של המבוטח , לא היה מבטח אותו, ועל כן העמיד לרשות המבטח 3 שנים מיום תחילת הביטוח , לבטל את חוזה הביטוח, ומשלא עשה כן בתוך שלוש שנים אין הוא יכול לעשות עוד. בסעיף 43 הונח יסוד האיזון בין הסתמכות טוטלית של המבטח על הצהרת המבוטח, ובין חובתו של המבטח, מנקודת הראות של האינטרס שלו עצמו, לבדוק , בנוסף להצהרת המבוטח, תוך שימוש בכתב הויתור על סודיות רפואית שהמבוטח חותם , את עברו הרפואי של המבוטח , ולהחליט , על סמך מידע שהוא עצמו משיג , אם להמשיך בחוזה הביטוח או להודיע על ביטולו או שינוי תנאיו. אין הדעת סובלת, כי מבוטח ששילם דמי ביטוח למשך תקופה שיכולה להגיעה לעשרות שנים, יגלה ביום הדין כי אין לו כיסוי וכי למעשה פוליסת הביטוח שבידו אינה שווה את הנייר עליו היא כתובה . גם למבוטח הזכות להסתמך על כך כי אם המבטח אינו מבטל את פוליסת הביטוח או משנה את תנאיה במשך תקופה סבירה , שלא יוכל עוד לעשות כן ושיהיה מחויב על ידי תנאי הביטוח ." הנני סבורה, כי מעבר לשיקול האמור, חלוף הזמן בפוליסות העוסקות במצבו הרפואי של אדם, מעיד על אפשרות גבוהה להעדר קשר סיבתי בין ההצהרה ובין האירוע המזכה בפיצוי ומכאן, שעה שלא התרחש אירוע מזכה בתוך תקופה בת שלוש שנים ממועד כריתת חוזה הביטוח, יש להניח, כי האירוע אינו מושפע מאותו מידע שלא נמסר.
סוף דבר, סוף דבר, התובע הרים הנטל להוכיח זכאותו לתגמולי הביטוח ואני מחייבת אפוא את הנתבעת לשלם לתובע את הסכום של 170,000 ₪.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לטענתה, הפוליסה הראשונה עניינה ביטוח השתלות, ניתוחים וטיפולים מיוחדים בישראל ובחו"ל. ביטוח זה מעניק למבוטח מימון מלא, ללא תיקרת שיפוי של השתלות או טפול רפואי מיוחד בארץ או בחו"ל לרבות אפשרות לפצוי כספי בגובה של 300,000 ₪ למבוטח המבצע השתלה מחוץ לישראל ללא מעורבות מבטח.
...
במסגרת פסק הדין הגיעו הצדדים לכדי הסכמה כי: "בהמשך להסכמת הצדדים והקושי ליידע את המובטחים עובר לגיל הגיוס, אני מאשר כי משלוח הודעות שנתיות שנמסרות על ידי המשיבות למבוטחים במסגרת הדיווחים השנתיים, בדבר כפיפות יכולת ניצול פוליסת ביטוח רפואי להוראות הצבא, עומדת בקביעות בית המשפט בפסק הדין שניתן בתיק זה". לדבריה, מכאן עולה שחובת היידוע תוגשם ככל שחברות הביטוח יגלו למבוטחים במסגרת הדיווחים השנתיים כי ניצול הפוליסה כפוף להוראות הצבא.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו