עוד יש לציין כי על פי החוזים שעליהם חתמו התובעים, ושאותם צטטנו מעלה, ברי כי אין הם זכאים לפדיון ימי מחלה
שנית, אין בידינו לקבל את טענת התובעים לפיה היה על המדינה להשוותם לעובדים הבכירים בחוזים האישיים המבוטחים בפנסיה תקציבית, נוכח ההסדרים השונים החלים עליהם, שכן מקובלת עלינו קביעתו של בית הדין הארצי בעיניין אורון (ע"ע 105/05 אורון נ' מדינת ישראל, (14.5.06)), בשינויים המחויבים, לפיה:
"אין כל מניעה לקבוע הסדר שיחול על רוב עובדי המדינה אך לא על כולם. מדובר בהבחנה עניינית המבוססת על מעמד שונה של עובדים. המערער לא טען- לא כל שכן הוכיח- כי עובדים אחרים במעמדו קיבלו את ההטבה האמורה".
בעניינינו, המדינה החליטה להותיר על כנה את הזכאות לפדיון ימי מחלה לעובדים שהועסקו בדרוג-דרגה ובוטחו בפנסיה תקציבית עם מעברם להיות מועסקים בחוזי בכירים.
העובדים ידעו בזמן אמת, עם החתימה על חוזי ההעסקה, כי מאחר שהם מבוטחים בפנסיה צוברת אזי שהם אינם זכאים לפדיון ימי המחלה, בנגוד למקביליהם המבוטחים בפנסיה תקציבית (ור' ס' 29.
אולם המשכה של הפסקה חשובה גם היא שכן נקבע שם כי:
"נראה, כי לא בכדי היתנהל מו"מ בין הצדדים ליחסי העבודה הקבוציים, עת בסופו של יום נחתם הסכם 2011 שהעניק גם לעובדים שבוטחו בפנסיה צוברת את הזכאות למענק פדיון ימי מחלה, אולם רק אם פרשו מעבודתם לאחר יום 31.12.2010. משמדובר בזכות כלכלית הסכמים פרי הסכמת הצדדים יחסי העבודה הקבוציים, ומשלא הועלתה טענה כי הוראות הסכם 2011 מנוגדות לחוק או לתקנת הציבור, אין הדבר בסמכותו של בית הדין לקבוע הסדר כלכלי אחר מזה שקבעו הצדדים ליחסי העבודה הקבוציים במשא ומתן ביניהם"
בהקשר לכך, מקובלת עלינו עמדת המדינה לפיה הסכם 2011 העניק לראשונה את הזכות לעובדים המבוטחים בפנסיה צוברת, אולם רק לכאלה המועסקים במסגרת דרוג-דרגה באחד הדירוגים עליהם חל הסכם קבוצי.
...
בקשר לכך נבהיר, שלדעתנו אין בכך שלא הוצגו בפנינו פרוטוקולים של דיונים שנערכו בשנת 1993 כדי להביאנו למסקנה כי נפלו פגמים בהליך קבלת ההחלטות המקורי, והוא הדין לגבי אי הצגת הפרוטוקולים ביחס לחשיבה המחודשת שנערכה אצל הממונה על השכר בשנת 2017, שכן כאמור לעיל מדובר בתקופה המאוחרת לתקופת התביעה הרלוונטית (נספחים 13-14 לתצהיר גלי).
נוכח כל האמור, נדחית טענת התובעים כי היה על הנתבעות 1 ו-3 לחשב את שכרם על בסיס נתוני מרשם האוכלוסין, ולא על בסיס נתוני הלמ"ס. אשר לטענתה החלופית של התובעת 3, לפיה היה על הרשות לעדכן את שכרה עם השינוי בנתוני הלמ"ס, הרי שגם דינה להידחות.
סוף דבר
התביעות נדחות, על כל רכיביהן.