מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פדיון ימי מחלה לעובדי עירייה

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

- עובד תאגיד ערוני אשר הועסק בחוזה אישי בהתאמה למקובל ברשויות המקומיות בשכר זהה לזה שהיה מישתכר עובד ברשות המקומית במסגרת הסכם קבוצי, "אין לומר שפדיון בגין ימי מחלה שלא נוצלו יהווה לגביו חריגה ביחס לנהוג במדינה". - עובד תאגיד ערוני אשר הועסק בחוזה אישי ב"שכר גובה יותר מזה שהיה מקבל במסגרת העסקה בהסכם קבוצי בערייה, אזי יש לראותו כבעל חוזה אישי מיוחד לכל דבר ועניין והוא אינו זכאי לפדיון ימי מחלה שלא נוצלו".
...
סיכומו של דבר: משעה שהתובעת הועסקה בנתבעת בחוזה אישי, שלפיו לא חלים עליה הוראות ההסכמים הקיבוציים, לרבות חוקת העבודה; ומשלא השלימה 10 שנות עבודה בנתבעת, היא אינה זכאית לפדיון ימי מחלה.
סוף דבר לנוכח כל האמור, התביעה נדחית.
התובעת תשלם לנתבעת הוצאות משפט בסך 1,000 ש"ח ושכר טרחת עו"ד בסך 3,000 ש"ח. בנוסף תישא התובעת בהוצאות הממונה על השכר בסכום של 2,000 ש"ח. ההוצאות ושכר הטרחה ישולמו בתוך 30 ימים מיום שיומצא לתובעת פסק דין זה. לצדדים מוקנית, בתוך 15 ימים מיום שיומצא להם פסק דין זה, זכות לערער על פסק דין זה לפני בית הדין האזורי לעבודה בחיפה.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עם זאת, כפי שעולה מהראיות, עקב תיפקודו, הנתבעת לא התכוונה להתאמץ ולהשאירו, וכדברי מנכ"ל הנתבעת בפרוטוקול השימוע (נספח כג'): "המצב מאוד קשה, הערייה לא תצא מגדרה כדי לעזור לך. אם היה לך תיק של עובד מצטיין באמת, חובתה של הערייה למצוא לך מחלקה אחרת ומנסה לעזור לך" מכל האמור לעיל, עולה בפנינו תמונה בה העובד לא ביצע תפקידו נאמנה משך שנות עבודתו הרבות, גם כאשר המוגבלות הרפואית לא מנעה ממנו מלעשות כך. הוכח ששיקולי הנתבעת לפיטורים נעשו מטעמים עניינים בדבר תיפקודו הלקוי של התובע.
על פי כל ההסדרים הרלוואנטיים (ר' בפסטרנק "הסכמים קבוציים" כרך ראשון, חוצץ 12.1.8 עמוד 177, ה"ש 253 וכן בתקשי"ר – נסמן 33.272), ניתן לפדות ימי מחלה רק אם ניצולם היה נמוך מ - 65% ימי המחלה להם העובד היה זכאי.
...
משלא מצאנו להורות על ביטול הפיטורים ועל החזרתו של התובע לעבודה, אין התובע זכאי לשכר עבודה לתקופה שלאחר פיטוריו.
מסקנה זו מתיישבת עם הנתונים בתלוש השכר האחרון (נספח ב' לתצהיר הנתבעת).
משהנתבעת הוכיחה כי אכן יתרת החופשה של התובע (81.67 שעות) שולמה במסגרת גמר החשבון, מצאנו לדחות רכיב זה. סוף דבר - התביעה מתקבלת באופן חלקי, כך שעל הנתבעת לשלם לתובע פיצויים בגין פיטורים שלא כדין בסך 25,000 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 1.9.2015 ועד התשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

הנתבעת מוסיפה וטוענת כי אמנם מתלושי השכר לשנת 2017 עולה הפחתה משמעותית של צבירת ימי המחלה ביחס לשנת 2011 אך אין כל אסמכתא כי ההפחתה קשורה באופן כלשהוא לפגיעה בתאונה נושא תביעה זו. הנתבעת מוסיפה וטוענת כי בהתאם להסכם הקבוצי של עובדי עריית תל אביב, פדיון ימי המחלה נעשה ביחס של 6-8 ימי מחלה לכל 30 ימי מחלה צבורים.
...
יחד עם זאת, לאחר שעיינתי, עיין היטב, בתמונות שהציגה התובעת, מצאתי כי המפגע בו כשלה מהווה מפגע ממשי אשר יש בו כדי להטיל אחריות על הרשות לאירוע הנזק שנגרם בגינו לתובעת.
אשם תורם – סבורני שיש לקבוע 10% במצב זה. הוצאות רפואיות וניידות אשר להוצאות רפואיות, כאמור בהלכה שנפסקה בע"א 5557/95 סהר חברה לביטוח בע"מ נ' אלחדד, פ"ד נא (2) 724, התובעת זכאית לקבל את הטיפול הרפואי הנדרש לה, במסגרת קופת החולים בה היא חברה ומכח הוראות חוק ביטוח בריאות ממלכתי, התשנ"ד-1994.
משכך תשלם הנתבעת לתובעת 1 סך של 36,494 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הפרשנות המוצעת על ידי התובע איפוא מרוקנת את הסעיף מכל תוכן, וקוראת לתוכו תנאים העומדים בסתירה חזיתית לתנאים הכתובים בו. חזוק לפרשנות כי שכרו של התובע כלל את מלוא תוספות השכר שזכאים להם עובדי הערייה שלא מועסקים בחוזים אישיים, מצאנו בגובה שכרו של התובע הגבוה משמעותית מגובה שכרם של עובדים במעמדו המועסקים על פי דרוג דרגה.
נוכח האמור, ומשלא שוכנעתי כי שכרו של התובע הוצמד לעובדי דרוג המח"ר, הרי שתביעתו של התובע להפרשי שכר וכפועל יוצא לחוסר בהפרשות הסוציאליות (קרן הישתלמות, פנסיה ופיצויים), הפרש פדיון ימי מחלה וחופשה נדחית.
...
משלא הוכיחה הנתבעת כי פעלה כנדרש ובהתאם לסעיף 20(ה) לחוק הנ"ל, ולא טענה וממילא לא הוכיחה כי קמה לה הגנה כלשהי מפני פיצויי הלנה, מצאתי לקבל את תביעתו של התובע בעניין זה. בהתחשב בכלל הנסיבות, ובמידת השיהוי בשחרור הכספים, החלטתי להעמיד את פיצויי ההלנה על סך 10,000 ₪.
סוף דבר על כן, הנתבעת תשלם לתובע בתוך 30 ימים ממועד המצאת בפסק הדין, כדלקמן: החזר הוצאות רכב בסך 8,669 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק ממחצית התקופה (מיום 6.9.2014) ועד למועד התשלום המלא בפועל; פיצויי הלנת פיצויי פיטורים בסך 10,000 ₪; יתר רכיבי התביעה נדחים בזאת.
בשים לב כי התביעה נדחתה ברובה, החלטתי כי בנסיבות העניין כל צד יישא בהוצאותיו.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

זאת ועוד, למרות שהמנכ"ל יצא לחופשת מחלה כבר בחודש ינואר 2018 ממנה היה ברור שלא ישוב לעבוד, לאחר שראש העיר ניתק אותו ממערכת המיחשוב של הערייה עקב משבר אמון ביניהם ומינה ממלא מקום למנכ"ל, הערייה לא נקטה בכל פעולה כדי לאשר את שכרו של התובע החל ממועד זה (ינואר 2018) למרות שלכאורה, על פי החלטת הועדה המייעצת, לא הייתה כל מניעה חוקית לכך, שכן כהונתו של המנכ"ל באותה העת הייתה פורמאלית בלבד עקב צאתו לחופשת מחלה בסמוך לכך שהגיעה אליו השמועה כי עומדים לסיים את העסקתו.
כמו כן, התובע עותר לתשלום פצויי הלנה; לתשלום פיצוי בגין פידיון ימי מחלה; לפצוי בגין הפסד מענק; לפצוי בגין הפסד דמי אבטלה; וכן לפצוי בגין עוגמת נפש כמפורט בסעיף 83 לכתב התביעה.
...
על כן, התביעה לתשלום פיצוי בגין עגמת נפש- נדחית.
אשר על כן, התביעות לתשלום פיצוי בגין שלילת מענק הסתגלות, אי קבלת דמי אבטלה ולפיצוי בגין עגמת נפש – נדחות.
סוף דבר לאור האמור לעיל, התביעה על כל רכיביה- נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו