מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פדיון דמי מחלה שלא נוצלו למורים

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

התביעה לתשלום פדיון ימי המחלה- על פי תקנון שירות עובדי הוראה וחוזר מנכ"ל – לא קמה לתובע זכות לפידיון ימי מחלה בלתי מנוצלים, בשל היותו מתחת לגיל 55 בעת פיטוריו.
...
לטענת הנתבעת, מאחר וחלפו למעלה מ – 7 שנים מיום מתן גזר הדין (12.6.08) אשר הורה על פיטורי התובע לאלתר, דין התביעה להידחות מחמת התיישנות.
לפיכך, הנני דוחה את תביעתו של התובע לקבלת דמי עידוד ודמי הסתגלות.
לאור האמור, התובע אינו עונה לתנאי הזכאות לתשלום מענק יובל ולפיכך, הנני דוחה את התביעה לתשלום מענק יובל.
סוף דבר התביעה על כל רכיביה - נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

האם התובעים, רופאים שיעבדו בקופת חולים לאומית (להלן – "הנתבעת"), זכאים לקבל פדיון ימי מחלה לא מנוצלים, בהתאם להוראות ההסכם הקבוצי שנחתם בין הנתבעת וההסתדרות הרפואית בישראל (להלן – "הר"י") מצד אחד לבין הועד הארצי של רופאי הנתבעת? זוהי השאלה בה עלי להכריע בתיק זה. אקדים אחרית לראשית ואציין, כי לאחר שנתתי דעתי לטענות הצדדים, באתי לכלל מסקנה, כי דין התביעה להדחות, ולהלן הנימוקים שעמדו בבסיס החלטתי.
טענתם המרכזית של התובעים היא, כי חרף זכאותם לקבל את הפצוי הנ"ל, הנתבעת מפרה את הוראות ההסכם הקבוצי עליו היא חתומה ועל כן, ביקשו כי יינתן סעד הצהרתי הקובע כי הם זכאים לקבל את הפצוי האמור וכי יינתן צו עשה המורה לנתבעת לשלם להם את אותו פיצוי.
בחקירתם הנגדית, התובעים לא הצביעו על מקרה כלשהוא המוכר להם, בו רופא שהסתיימה העסקתו בנתבעת, שלא על דרך פרישה לגימלאות, קיבל פיצוי בגין דמי מחלה לא מנוצלים.
...
האם התובעים, רופאים שעבדו בקופת חולים לאומית (להלן – "הנתבעת"), זכאים לקבל פדיון ימי מחלה לא מנוצלים, בהתאם להוראות ההסכם הקיבוצי שנחתם בין הנתבעת וההסתדרות הרפואית בישראל (להלן – "הר"י") מצד אחד לבין הוועד הארצי של רופאי הנתבעת? זוהי השאלה בה עלי להכריע בתיק זה. אקדים אחרית לראשית ואציין, כי לאחר שנתתי דעתי לטענות הצדדים, באתי לכלל מסקנה, כי דין התביעה להידחות, ולהלן הנימוקים שעמדו בבסיס החלטתי.
חילוקי הדעות לא יושבו חרף העובדה שנוהל משא ומתן ארוך, והמסקנה המתבקשת היא אפוא, כי הזכות לא השתכללה.
ביחס לטענות שעוסקות בנסיבות סיום העסקתם של התובעים שהועלו במסגרת תצהירו של מר אלבו ובמסגרת הסיכומים, סבורני, כי לאור התוצאה אליה הגעתי, ואופן הנמקתה, הצורך לדון בכך מתייתר גם מטעמים של שמירה על צנעת הפרט.
לאור דחיית התביעה, אני מחייב את כל אחד משני התובעים לשלם לנתבעת השתתפות בשכר טרחת עו"ד בסך 7,500 ₪, וזאת בתוך 30 יום מהיום.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

" (ההדגשות אינן במקור – י.ש) בדומה להוראות סעיף 8 לתקנון השרות קובע סעיף ו(2) לנוהל שיפויים לבעלויות על חטיבות עליונות בגין ימי מחלה בלתי מנוצלים (להלן: "הנוהל") כי ניתן ליגרור ימי מחלה של עובדי הוראה המועברים מבעלות לבעלות לצורך מתן שיפוי בגין ימי מחלה שלא נוצלו בכפוף לקריטריונים הבאים: "1 ...
בע"ע 582/05 שלום שם טוב נ' אורט ישראל בע"מ (21.12.06) נפסק: "חוק דמי מחלה, התשל"ו – 1976 מקנה לעובד שנעדר מעבודתו עקב מחלה, זכות לקבל ממעבידו תשלום, בהתאם למפורט בחוק. תשלום דמי המחלה הוא תשלום סוצאלי, אשר מטרתו לאפשר קיום לעובד ובני משפחתו, שעה שנבצר ממנו לעבוד עקב מחלה. להבדיל מחוקים סוצאליים אחרים, כדוגמת סעיף 13 לחוק חופשה שנתית, התשי"א – 1951, שעניינה "פדיון חופשה", אין בחוק דמי מחלה כל הוראה המקנה זכות ל"פדיון" ימי מחלה צבורים בלתי מנוצלים.
...
בנסיבות אלה המסקנה הינה כי התובע ידע, או לכל הפחות היה עליו לדעת, את עיקרי הדברים הכתובים בכתב המינוי שכן הוא חתם עליו.
יתרה מכך, לא הוצגו על ידי התובע הוכחות בנוגע לנסיבות חריגות כלשהן הקשורות בחתימתו על כתב המינוי ומשכך בית הדין לא נדרש לסוגיה זו. לאור האמור לעיל, דין טענתו של התובע להידחות והוא אינו זכאי לפדיון מלוא ימי המחלה שנצברו לזכותו.
משכך, ונוכח מחיקת התביעה כנגד עיריית רמת-גן ביום 04.10.2018 בהסכמת הצדדים – בין הדין אינו נדרש לסוגיה זו. סוף דבר: התביעה נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

הסעיף הרלוואנטי בתקנון קובע כי על עובד ההוראה שחלה, היינו עובד הזכאי לתשלום דמי מחלה תוך כדי תקופת עבודתו וטרם פרישתו, לנצל תחילה את ימי המחלה שנצברו אצל מעסיקו הנוכחי, ובתום ניצולם לקבל אישור מהמעסיקים הקודמים על ימי מחלה שלא נוצלו בשירותם – כל זאת לצורך מימוש זכאותו לתשלום דמי מחלה, ולא כטענת המועצה – לשם דיון תאורטי באפשרות פדיונם של ימי מחלה אלה במועד הפרישה.
...
אשר לשאלה אם התמלאו התנאים הקבועים בתקנון לגרירת ימי המחלה בנסיבות המקרה כאן, אנו מקבלים את עמדת העובד.
לא מצאנו לחייב את המועצה בתשלום הלנת שכר, וזאת משום שהחובה לשלם דמי מחלה מוטלת על המעסיק.
סוף דבר המכללה תשלם לתובע דמי מחלה, תוך 30 ימים, בהתאם לתחשיביה.
לא מצאנו לחייב את המועצה בתשלום הוצאות ושכ"ט המכללה, שכן כמפורט לעיל, חובת המכללה לשלם את דמי המחלה היא חובה עצמאית ואין במחדלי המועצה כדי להצדיק את אי ביצוע התשלום כלפי התובע.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

התובע הגיש תביעה כנגד הנתבעת 1 לתשלום פיצוי בגין אי מתן הודעה לעובד (5,000 ₪), פצויי פיטורים (107,835 ₪), גמול שעות נוספות (199,732 ₪), הפרישי הפרשות לקופת גמל ופיצויים (לא כומת), קרן הישתלמות (29,875 ₪), פדיון חופשה (13,996 ₪), דמי הבראה (3,780 ₪), דמי מחלה (37,343 ₪), דמי חגים (43,164 ₪) ופצוי בגין פיטורים שלא כדין/עוגמת נפש (157,920 ₪).
כאמור, בכתב הגנתה טענה הנתבעת כי לתובע נותרו רק 4.33 ימים שלא נוצלו, וזאת ללא כל הסבר התואם את המופיע בתלוש שכר חודש ספטמבר.
דמי מחלה לטענת התובע, בהתאם לפרק 9 לצוו ההרחבה, היה על הנתבעת להפריש בעבור 2.5% משכרו הכולל לביטוח מחלה ומשלא עשתה כן, חייבת היא לשלם לו עבור הפרשות על פי השכר הכולל לרבות שעות נוספות בסך של 37,343 ₪.
לטענת הנתבעת, מדובר ברכיב ביטוח מחלה ומשהתובע עזב את מקום עבודתו ביוזמתו ואף עבר לעבור במקום אחר זמן קצר לאחר סיום העסקתו, אין הוא זכאי לדבר ברכיב זה. הוראות סעיף 9 לצוו ההרחבה מורות כי "בכדי להבטיח את התשלום לעובדים במקרה מחלה ישלם המעביד ל"מבטחים" 2.5% משכר העבודה הכולל של העובד".
...
עוד עולה מעיון בתלושי השכר כי בחודשים שבהם חלו ימי חג, לא הופחת משכרו של התובע בגין כך. משכך, אין התובע זכאי לכל תשלום נוסף בגין רכיב זה ודין תביעתו זו - להידחות.
כאמור, משלא הוכח יסוד הפרסום ומשממילא חוסה השיחה תחת ההגנה של סעיף 15(7) לחוק במסגרת ביקורת לגיטימית של ממונה על עובד, לא הרים התובע את הנטל להוכיח תביעתו ברכיב זה ודינה להידחות.
אחרית דבר על יסוד כל האמור, הנתבעת תשלם לתובע כדלקמן: א. דמי הבראה בסך של 3,780 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו