מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פגמים במכרז מנהל בית ספר מחמת השתתפות ועד ההורים

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2015 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

פתח דבר נציב שירות המדינה הורה לבטל החלטה של ועדת בוחנים במיכרז פנימי אשר בחרה במבקש (להלן: מר ישעיהו) למשרת מנהל תחום ארצי על בתי ספר לנהיגה במשרד התחבורה.
מתחילת שנת 2009 ועד היום משמש מר ישעיהו כמפקח מחוזי על בתי הספר לנהיגה במחוז תל-אביב והמרכז.
אך לאחרונה שב והדגיש בית הדין הארצי, מפי כבוד הנשיא יגאל פליטמן, כי ביטול מיכרז אינו הליך של מה בכך ויש לנקוט בו במקרים קצוניים (ע"ע (ארצי) 11365-03-14 ח'ורי – התנועה למען איכות השילטון (17.12.2014) להלן: עניין ח'ורי), שבהם נפלו פגמים כה חמורים עד שאין לרפאם בדרך אחרת (ע"ע (ארצי) זועבי – הרי נצרת מפעלי מים וביוב בע"מ (4.3.2010); עניין ח'ורי).
בהתאם מי שמשתתף במיכרז, ביודעו על פגם שדבק בו, מנוע מלטעון לאחר מכן כלפי תוקפו של המיכרז (ראו למשל: דב"ע (ארצי) נח/ 4-1 ההסתדרות הכללית של העובדים בא"י – הסתדרות עובדי המדינה – המוסד לביטוח לאומי פד"ע כ"ח 76 (1994)).
...
משהגענו למסקנה זו איננו רואים צורך בשלב זה להידרש לפגמים הנטענים במכרז השני.
עם זאת ולנוכח החשיבות הברורה של איוש המשרה, עליה עמדו הצדדים בהרחבה, מצאנו להוסיף כי דעתנו היא שבפני המדינה ניצבות עתה שתי אפשרויות ככל שתחליט לאייש את המשרה.
סוף דבר – על יסוד כל האמור הבקשה מתקבלת והרינו קובעים כי המדינה אינה רשאית בשלב זה לאייש את משרת מנהל תחום ארצי על בתי ספר לנהיגה במשרד התחבורה בעובד מר שחר פרטוק.

בהליך צו עשה/צו מניעה (קבועים) (צ"ו) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

עניין זה הוכח לכאורה אף בפנינו ב-מש/2, בו סימנה המבקשת מיהם ההורים שהם גם ועד הורים או מורים בבית הספר.
בהמלצה נרשם במפורש: "אני מפקח על בית הספר מזה 3 שנים. גב' ציאדה תרמה רבות לקידום ושיפור האקלים הלימודי והחברתי בבית הספר. כגון: אבני הדרך של החמ"ד, הטמעת התקשוב, שתוף ההורים, פעילויות קהילתיות ושתוף עם הרשות ועוד. בביקור האחרון של הפיקוח בראשות מחמ"ד המחוז שהתקיים בבית הספר בחודש אייר, נמצא שבית הספר עומד בסטאנדארטים הפדגוגיים. גם נושא המיצ"ב והאקלים החברתי נבדק ותוצאותיו ראויות לציון. אני מאחל למנהלת אושרית ציאדה הצלחה בכל אשר תפנה". (דגש ש.ש.).
המשיבה טענה כי מדובר במיכרז שונה מהרגיל משום שהמבקשת ביקשה וקיבלה מבית הדין החלטה האוסרת על הגב' עליזה לוי-מפקחת בית הספר להישתתף במיכרז.
בית הדין סבר כי לא ניתנה למבקשת אפשרות להיתמודד כשווה בין שוים במיכרז זה, יחד עם זאת, על המשיבה באופן כללי כחובתה בהיותה מדינה ובהיותה מעסיק ומכוח הפסיקה לאפשר מעתה ואילך למבקשת להיתמודד כשווה בין שוים על תפקיד מנהל בתי הספר במחוז הדרום, או בכל מחוז אחר שתבחר להיתמודד.
חרף זאת, ועל אף הפגמים מצאנו כי מאזן הנוחות נוטה לטובת התלמידים ולטובת פתיחת בית הספר באופן תקין ככל האפשר וכן לשמירת זכויתיו של צד ג' שלא ניתנה לו האפשרות להגיב מחמת שההליך אינו נוגע לעצם בחירתו, ולא נדון פרוטוקול הדיון.
...
הגענו למסקנה כי במכרז נפלו פגמים ממשיים, אף היורדים לשורשם, אולם לא מצאנו מקום לקיום מכרז חדש ונותרה אך שאלת הפיצוי הכספי.
אנו לא מצאנו לנכון לתקן עוול בעוול.
אף שחלק מהסעדים להם עתרה המבקשת נדחו, בעניין שאלת ההוצאות מצאנו כי יש לחייב את המשיבה בהוצאות המבקשת, ושכר טרחת בא כוחה כבר בשלב זה. המשיבה תשלם הוצאות המבקשת בסך 5,000 ₪ וכן שכר טרחת עורך דין המבקשת בסך 10,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

על העובדה הנ"ל, הצהירה, הנתבעת 5, בעצמה לפני פורום ועד ההורים של בית הספר היסודי "מצודות" עת נשמעה אומרת:"אני כל כולי ניסים מלכה". הנתבעת 5 פעלה ביחד עם מנכ"ל העיריה, שבזמן הבחירות בשנת 2013, היה ראש מטה הבחירות של ראש הערייה ובתמורה קיבל את תפקיד המנכ"לות כמשרת אמון פטורה ממכרז, כאשר הוא הגורם שאף ישב בראש וועדת המכרזים, במיכרז, נשוא תביעה זו. מהראיות שהגישו התובעים וביניהן, תצהירי עדים ותמונות שונות שפורסמו בפייסבוק, רואים את נתבעת 5 במספר הזדמנויות ואירועים הקשורים למערכת הבחירות לרשויות שהתקיימה לפני החרות שהתקיימו בחודש 10/3, כשהיא עוסקת בעינייני מטה הבחירות של ראש הערייה.
פסילת מועמד גם אם היה פעיל פוליטי 4 שנים לפני שהוא מישתתף במיכרז, אינה הגיונית ואף חוטאת לדיני המכרזים שנועדו לאפשר את מציאת המועמד המתאים ביותר כדי לשפר את השרות לאזרחים והרי גם למועמדים להם דיעה פוליטית שמורה הזכות לחופש העיסוק.
גם עדותו של מר איתאי אזרן, לא היתה אמינה, הוא היתחמק ממתן תשובות ענייניות וניכר היה כי יש לו יריבות אישית ורגשות קשים כנגד נתבעת 5 (בגלל עניינים הקשורים לבחירות לוועד הורים של בית ספר בעיר), כאשר חלק מהמידע שמסר כלל לא התבסס על דברים שראה בפועל, כאשר גם העובדה שעד זה פעיל בקבוצת פייסבוק בשם ״אנשים טובים למען איכות השילטון״, בניהולם של הנתבעים 1-2, החלישה עד מאוד את מהימנותו וביססה את עמדת הנתבעים שכלל אין לסמוך עליה.
לסיכום לנוכח כל האמור לעיל והואיל והתובעים לא הוכיחו כי נתבעת 5 היתה פעילה פוליטית מרכזית במטה הבחירות של ראש הערייה בשנת 2013 ו/או כי זכייתה במיכרז, בשנת 2017, נבעה משיקולים פוליטיים או משיקולים זרים ו/או כי היא לא עמדה בתנאי הסף ו/או כי בחירתה אינה סבירה ו/או מצדיקה את היתערבות בית הדין ו/או כי נפלו במיכרז פגמים המצדיקים את ביטולו, הרינו מורים על דחיית התביעה, על כל רכיביה.
...
האמנם מדובר במכרז תפור שתוצאתו נקבעה מראש? הואיל ומסגרת סעיף 7 לפסק דיננו, התייחסנו גם לטענת היות המכרז תפור וקבענו שגם ענין זה לא הוכח, איננו מוצאים לנכון לחזור ולדון בנפרד, בסוגיה זו רק נבהיר כי מענה מספק ויפה לטענות התובעים לפיהם"בין המתמודדים במכרז נמצאת לפחות מתמודדת אחת בעלת תואר שני במשאבי אנוש, תחום העיסוק הנדרש במכרז, בצירוף ניסיון תעסוקתי מתאים ביותר ובכ"ז, בחרו הנתבעים 1-3, את נתבעת 5 כזוכה במכרז" מצאנו בעדותו של מנכ"ל העירייה, אשר כפי שחזרנו וציינו, הותיר עלינו רושם מהימן: "ת. אז אתה מדבר על המועמדת השלישית. יש שתי מועמדות בולטות. היו חמש מועמדות, שתיים לא עמדו בתנאי הסף, נשארנו עם שלוש מועמדות, אחת היא הנתבעת מס' 5, השנייה היא הבחורה שנמצאת בחופשת שחרור והשלישית היא בחורה שלמיטב זיכרוני עבדה בגושרים, בחברת כוח אדם. אם תשים לב לפרוטוקול, רוב החברים התייחסו לשתיים שבלטו יותר, השתיים הראשונות שציינתי, השלישית לא הייתה בולטת.
מפרוטוקול הועדה עלה, לטעמינו, כי הועדה עשתה עבודתה נאמנה, לא שקלה שיקולים זרים וכי החלטתה בהחלט נמצאת במתחם הסבירות ועל כן לא מצאנו לנכון להתערב בה. בשולי הדברים נציין כי גם טענת התובעים כאילו המועד בו ידעה הנתבעת 5 על זכייתה במכרז מלמדת על כך שמינויה היה פוליטי, לא הוכחה שכן תשובת הנתבעת 5, עת נשאלה, "מי דיווח לך על כך שזכית במכרז?" - "מי שאחראית אצלנו עד היום, תרז אבו מורד שהיא צוערת מטעם משרד הפנים והיא עדיין ממונה על כל נושא המכרזים..היא הודיעה לי בעל פה, היא התקשרה אלי להודיע לי שמצאו אותי כמתאימה בוועדת המכרזים, אני שאלתי האם כבר הודעתם לכל מי שלא התקבל נענתי בחיוב והיא גם חזרה אלי ואמרה לי או באותה שיחה או יום יומיים אחרי שיש עניין של ניגוד עניינים שמשרד הפנים רוצה התייחסות שלי" (מעמ' 34 שורה 24 לפרוטוקול ישיבת ההוכחות השניה ועד עמ' 35 שורה 4 שם), התקבלה על ידינו כתשובה מהימנה.
לסיכום לנוכח כל האמור לעיל והואיל והתובעים לא הוכיחו כי נתבעת 5 היתה פעילה פוליטית מרכזית במטה הבחירות של ראש העירייה בשנת 2013 ו/או כי זכייתה במכרז, בשנת 2017, נבעה משיקולים פוליטיים או משיקולים זרים ו/או כי היא לא עמדה בתנאי הסף ו/או כי בחירתה אינה סבירה ו/או מצדיקה את התערבות בית הדין ו/או כי נפלו במכרז פגמים המצדיקים את ביטולו, הרינו מורים על דחיית התביעה, על כל רכיביה.

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2005 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

מה גם שהמערערים לא התריעו על פגם כאמור, לא בעת המיכרז הראשון, אף לא בעת קיום המיכרז השני; * הוכח הצורך בהשתתפותו מר קרייזלר כמשקיף, כדי למנוע הפעלת לחצים על וועדת היועצים, כפי שקרה בעבר - בית הדין האיזורי, מצא כי הופעלו לחצים מטעם מישפחת המערערים, דודים של המערערים וגורמים פוליטיים מאנשי הכפר סאלמה, עת פעלו לבחירת מי מהמערערים לתפקיד מנהל בית הספר; * הישתתפות מר קרייזלר בועדת היועצים כמשקיף לא נגדה את הנחיות מנכ"ל משרד החינוך ולא הוכח שהוא השפיע על וועדת היועצים במי לבחור כמנהל .
אשר לטענה בדבר שיקולים זרים אשר הביאו לבחירת המשיב 2 לתפקיד המנהל, בית הדין האיזורי השתכנע: שבנסיבות עליהם הוועד בפניו בעיניין מצבו של בית הספר - עם בעיות של אלימות, הישגים נמוכים, אקלים בית ספרי קשה, קשר בעייתי עם הורים, מתחים בין מורים - השיקול בדבר הצורך למצוא מועמד אשר יהיה בכוחו לעשות את המהפך והשינוי הדרושים בבית הספר, אינו שיקול זר אלא רלוואנטי לעניין; שהנתונים והיכולות של המשיב מס' 2 היו השיקול המרכזי בבחירתו ורק כשיקול נוסף, לא המרכזי ולא העקרי, נילקח בחשבון, השיקול שהשמיע ראש המועצה והתקבל ע"י מנהלת אגף החינוך, גב' אלוני, "כי אין זה טוב ואין זה תורם למערכת ששני אחים ישמשו כמנהלים בבתי הספר בכפר". מכאן, למדנו במפורש שהמערער 1 שלא דק פורתא עת טען, שהשיקול המרכזי בפסילתו לתפקיד היה היות אחיו מנהל בית הספר השני בכפר בואדי סאלמה.
את הקביעה שעמדתו זו של ראש המועצה ראויה ביסס בית הדין האיזורי על ממגוון ראיות שהיו בפניו - תוך היתייחסות מפורטת לעדויות בדבר מערכת לחצים מסועפת שהפעילו המערער 2, וועד הכפר סאלמה ואחרים מתושבי הכפר, כדי למנוע ממועמדים חצוניים להגיש את מועמדותם למכרז, ולתמוך במי מהמערערים להבחר לתפקיד מנהל בית הספר.
...
והעיקר: מצאנו ששקל בית הדין האזורי את כל החומר שבפניו לרבות העדויות הרבות והארוכות ששמע ולא מצא מקום לפקפק במהימנותם של שני הפרוטוקולים של ועדות היועצים, כמסמכים המשקפים את הדעות שנשמעו בועדות היועצים.
לכן סבר הוא ואנו סבורים כמותו, שבנסיבות המקרה, הפגם שנפל בעבודת הוועדה, עקב אי רישום הדברים בפרוטוקול אינו פגם מהותי, היורד לשורשם של דברים, ואין בו כדי לבטל את המכרז.
סוף דבר: הערעור נדחה.

בהליך ע"ב (ע"ב) שהוגש בשנת 2009 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

האם נפלו פגמים בהליכי מכרז מס' 720/08 לאיוש משרת מפקח מחוז הצפון במגזר הערבי במשרד החינוך (להלן: "המשרה";"המכרז"), אשר בו נבחר מר אחמד בדראן, הנתבע מס' 2 (להלן: "מר בדראן") לכהן במשרה? לטענת התובע, שהשתתף במכרז ונבחר ככשיר שני, נפלה שורה ארוכה של פגמים, ועל כן מבקש הוא שבית הדין יבטל את המיכרז, יקבע שבחירתו של מר בדראן למשרה איננה בתוקף, ויורה על כינוס ועדה חדשה אשר תבחן ותבחר את המועמד הראוי למישרה.
להלן תמצית טענותיו העיקריות של התובע אשר לפגמים שנפלו במיכרז-א. השינוי שנערך בתנאי הסף של המיכרז, על דרך הוספת החלופה של עיסוק בניהול בית ספר, נעשה ללא כל צורך ושלא כדין, ומטרתו הייתה להתאים את תנאי המיכרז לניסיונו המקצועי של מר בדראן.
בטופס הבקשה למישרה פנויה שמילא מר בדראן לצורך הצגת מועמדותו במסגרת המיכרז בו עסקינן, ציין הוא כי מיום 01/09/81 עד ליום 31/08/85 עבד כמורה ומחנך בבית ספר בעכו, ומיום 01/09/85 ועד ליום 30/09/96 עבד כמנהל בית הספר התיכון בכאבול מלבד בשנת הלימודים 1986/1987, שבמהלכה עבד באותו בית הספר כמורה ומחנך.
נחרצת במיוחד הייתה עדותו של מר ניזאר עיד, מנהל מחלקת החינוך במועצה המקומית, שזכר היטב כי בשנת הלימודים המדוברת מנהל בית הספר לא היה התובע אלא מר מחמוד עלי, וזכרונו עוגן בפרטים הנוגעים הן לקשריו האישיים והן לעבודתו כמורה בבית הספר בהמשך, וכך, למשל, סיפר – "ת:נכון, על תקן בית הספר והמסמכים האלה והזכרון שלי, באותה תקופה הייתי סטודנט באוניברסיטה העברית בירושלים אבי היה מנהל שיצא לפנסיה ואותה תקופה היה ראש ועד הורים מקומי בישוב, היה בא לירושלים למשרד החינוך עם המנהל הראשון אחמד בדראן ושנה אחרי זה בא עם המנהל האחר – מחמוד עלי וב-1.9.87 אני התחלתי לעבוד כמורה בבית הספר עם אחמד בדראן שחזר לתפקיד.
הגב' לאה רוזנברג, יו"ר הוועדה, אמרה את הדברים הבאים-"ת:אני לא זוכרת את המילים של השאלה, השאלה נגעה לכל היכולת של עבודת הפיקוח הנדרשת על מגזרים שונים, שאלה מסוג זה נשאלת גם לגבי מפקח יהודי שצריך לפקח במיגזר ממלכתי דתי, מבחינת אורח החיים המתקיים בבתי ספר מסויימים שהם מחייבים שגם המפקח שנכנס לאותו בית ספר יכיר, יכבד את אורח החיים באותו בית ספר ולכן אני שמעתי בשאלה הזו היתייחסות לקושי אפשרי של לבצע את עבודת הפיקוח בשל אורח החיים והמוצא הבדואי וזו הייתה לפי טעמי השאלה. לכן יש במשרד החינוך ממונה על המיגזר הערבי, וממונה על המיגזר הבדואי וממונה על המיגזר הדרוזי כדי לאפשר הכרות טובה עם אורח החיים והתרבות.
...
לא מצאנו, ולמעשה גם לא נטען, כי עלו סוגיות מיוחדות הקשורות למועמדים, דוגמאת ייצוג הולם, בעיות משמעת או יתרונות מיוחדים, ולא נטען כי התקיימו חילוקי דעות בין חברי הועדה אשר למועמד שיש לבחרו, ואין חולק שהוועדה בחרה פה אחד במר בדראן, כפי שגם טענו בעדותם כל חברי הועדה.
לאור האמור לעיל, במצטבר, ומשלא מצאנו כי נפלו פגמים מהותיים בפעולותיה ובשיקול דעתה של ועדת הבוחנים, וגם לא בהליכי המכרז, אנו דוחים את התביעה.
לאחר ששקלנו בדבר, החלטנו לחייב את התובע לשלם לנתבע מס' 2 מר בדראן, ולו בלבד, הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך של 5,000 ₪ בצרוף מע"מ. במידה ומי מהצדדים יבקש לערער על פסק דיננו זה עליו להגיש ערעור לבית הדין הארצי לעבודה בירושלים וזאת בתוך 30 יום מיום קבלת עותק פסק הדין.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו