התובעת הוסיפה וציינה לעניין רשימת עדי התובעת (תקנה 62 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018 – להלן: "התקנות החדשות"), כי בכוונתה להעיד את עו"ד גדי רוקח ו/או עו"ד גיל צומן שהנם שותפים בתובעת.
ביום 15.2.22, 5 ימים לפני ישיבת קדם המשפט שהייתה קבועה בתיק ליום 20.2.22, הגישו הצדדים דיווח על פגישת מהו"ת ודיון מקדמי שקיימו ביניהם (שלמעשה לא הניבו פרי).
בהמשך, הגישה התובעת תשובה לבקשת הנתבעת למחיקת תשובת התובעת לרשימת הבקשות של הנתבעת, וטענה כי על פי תקנה 49(ה) לתקנות החדשות, לא נידרש צירוף תצהיר לתשובה הנתנת במענה לרשימת הבקשות, חובה זו קיימת ביחס למענה ל"בקשה בכתב" עפ"י תקנה 50, ולא במענה לרשימת בקשות, וכי הנתבעת בעצמה לא תמכה את רשימת הבקשות מטעמה בתצהיר.
...
לא מצאתי להיעתר לדרישת התובעת להתיר לה משלוח דרישה להליכים מקדמיים, שכן בידה היה לעשות כן, ללא קשר להחלטתי זו.
הכרעה בשתי הטענות המקדמיות של הנתבעת - העדר עילה ושיהוי
לעניין שתי טענות אלה, ומשמצאתי כי די בנתונים הקיימים בתיק עד כה, על מנת להכריע בשתי הטענות המקדמיות הנ"ל, אני מחליטה כלהלן:
סילוק תביעה על הסף בשל היעדר עילה הוא סעד קיצוני שיש לנקוט בו רק כאשר ברור כי אין אפשרות שהתובע יצלח בתביעתו, גם אם יוכיח כי עובדות התביעה הן כנטען על ידו (רע"א 6285/20 טמפלרים בשרונה בע"מ נ' שירת הקרן בע"מ (23.11.20); רע"א 3449/20 אריאל גבאי תשתיות בע"מ ' ש.מ. שירותים א. שאיבות בע"מ (7.7.20).
לא זה המצב בתביעה שלפניי, ומשכך דין טענה להעדר עילה, להידחות.
ברם, לאור נספח 1 לכתב התשובה ונספח 5 לכתב ההגנה, המלמד לכאורה כי המועצה שילמה לתובעת אגרת בימ"ש בשנת 2015, אני קובעת כי הכרעה בסעד זה מצריכה בירור עובדתי במסגרת ההליך המשפטי.