בתיק זה מתבררת תביעת התובע להכיר בפגיעה נפשית וכאבי ראש, כנובעים מתאונת דרכים שהוכרה כפגיעה בעבודה.
כך נכתב בחוות הדעת:
"בבדיקתו: נראה כפי גילו מסודר בהופעתו, אפקט אאוטימי מתגוון ותואם, היתמצאות וזכרון לטווחיו תקינים, חשיפה בקצב מהלך ורצף תקינים. בתוכן – מתלונן על קושי להרדם בלילות וקושי להתעורר בבקרים – תאר שבגלל הקושי מאחר לעיתים לעבודתו – אפילו כזומן לפגישה מוקדמת עם המנהלת ומנכ"ל החברה שבה מועסק. מספר שלפעמים טרם ההירדמות חושב ומנשה להיזכר בתאונת הדרכים שבכתב התביעה – מנסה בצורה אקטיבית לשחזר את רגעי התאונה בטרם יירדם. לדבריו רצף השינה תקין, ללא יקיצות במהלך הלילה. מתאר שנזהר בעת נהיגה – מקפיד על שמירת מרחק ובעת נסיעה כנוסע מעיר לנהג על שמירת מרחק. לא נימנע לדבריו מנסיעה או נהיגה מאז התאונה. מתאר שגם בטרם שרותו הצבאי התקשה להתעורר ולתפקד בשעות הבוקר המוקדמות. ללא שינוי בתאבון או במשקל. שולל הפרעות בפרצפסיה שולל מחשבות שוא, שולל מחשבות אובדניות או ניסיונות אובדניים. בוחן מציאות תקין, שיפוט מציאות תקין, מגלה תובנה למצבו.
בהתאם להנחיות הנשיאה בעיניין מינוי מומחים רפואיים וכן בהתאם להלכות של בית הדין הארצי לעבודה, נידרשת הצדקה ממשית למינוי מומחה אחר:
"מינוי מומחה אחר משמעו פסילת חוות דעת המומחה הראשון שמונה. לא על נקלה תפסל חוות דעתו של המומחה, אלא צריך טעם ממשי לפסילתה; כמו - היתעלמות חוזרת ונשנית מן המסכת העובדתית למרות ששימת הלב הופנתה לנסיבותיה, או התקבעות בדיעה מסוימת חרף ההנחיה המשפטית שניתנה, או פגם אישי שנפל בנותן חוות דעת לבית הדין."
עב"ל (ארצי ) 421/09 המוסד לביטוח לאומי - יעקב בן סימון (נבו 08.03.2010)
במקרה שבפניי, התובע נימק את בקשתו באמצעות דוגמה אחת - בעיניין בעיות שינה.
...
לאחר ששקלתי את טענות הצדדים הגעתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה להידחות, מהטעמים שיפורטו להלן.
הקלטת הבדיקה על ידי התובע מבלי שיידע את המומחית, אינה מקובלת ונגועה בחוסר תום לב.
בעניין זה יפים דבריו של השופט הנדלר בפסק דין רע"א 2948/10 יואב גליצנשטיין נ' מדינת ישראל (נבו 01.02.2012):
"מקובלת עליי קביעת בית המשפט המחוזי: "נקודת המוצא לדיון היא כי תובע המבקש להקליט את מהלך הבדיקה אינו רשאי לעשות כן בסתר...". מעבר לכך, שהתנהגות כזו עלולה לפגום באיכות הבדיקה.
סיכומו של דבר, בקשת התובע נדחית.