התובע הגיש תביעה נגד החלטות הנתבע שלפיהן לא הוכרו פגיעותיו בבטן, בגב ובצואר כתוצאה מתאונת עבודה – שאושרה, מיום 31.10.17.
במענה לשאלה 2 קבע המומחה: "לא סביר כי פגיעה אקוטית בעמוד שדרה אשר גרמה או החריפה ליקוי קיים בעמוד שדרה לא תביא את החולה לבדיקה. לא סביר כי אם אכן הייתה פגיעה בעמוד שדרה, במנגנון חבלה משמעותי בתאריך 31.10.2017, בפניות לרופא מטפל בתאריך 2.11.2017, 9.11.2017, 12.11.2017 לא התלונן התובע כלל על חבלה לעמוד שדרה". כמו כן קבע המומחה: "מעיון ברשומה הרפואית הגעתי למסקנה כי למזלו הטוב של התובע אין עדות לפגיעה אקוטית בעמוד שדרה בעקבות החבלה מיום 31.10.2017". במענה לשאלה 3 שעסקה בבדיקת ה-CT שביצע התובע ביום התאונה, קבע המומחה: "עצם העובדה כי לא בוצע CT עמוד שדרה מלמדת כי הקליניקה של התובע והבדיקה הגופנית, לא הצדיקה ביצוע בירור בכיוון של בעיה בעמוד שדרה". אשר לשאלה 4 בנוגע לתלונת התובע על כאבי גב כשלושה וחצי חודשים לאחר התאונה קבע המומחה: "לא סביר מבחינה אנטומית ומהפרקטיקה היומיומית, כי חבלה לעמוד שדרה מותני תתייצב 3 חודשים ויותר לאחר החבלה וכשהתייצבה ככזו, תתבטא בכאבי בטן". המומחה קבע כי התרשם מהרשומה הרפואית שאין קשר סיבתי בין הארוע מיום 31.10.17 לכאבי הגב שהופיעו כשלושה וחצי חודשים לאחר מכן (במענה לשאלה 15).
קביעתו של ד"ר אופנהיים שלפיה להערכתו לא קיים קשר סיבתי בין הפגימה בעמוד השידרה הגבי ובין התאונה מבוססת על כך שהפגימה נובעת משינויים נווניים שהתפתחו על פני שנים – אינה סבירה ועומדת בסתירה חזיתית לרשומה הרפואית, למנגנון הפגיעה של התאונה ולקביעות נוספות שהופיעו בחוות דעתו של ד"ר אופנהיים.
בנוגע לפגימה בעמוד השידרה המתני והצווארי, שני המומחים שמונו על ידי בית הדין, ד"ר אבישר וד"ר אופנהיים, קבעו באופן שלא משתמע לשתי פנים כי אין קשר סיבתי בין אותן פגימות ובין התאונה שהוכרה כפגיעה בעבודה.
...
על כן, מסקנתנו היא כי ישנו קשר סיבתי בין הפגיעה הבטנית ובין התאונה בעבודה שהוכרה.
אשר לפגימה בעמוד השדרה המתני והצווארי, דין התביעה להידחות.
לסיכום
נוכח האמור לעיל, התביעה מתקבלת בכל הנוגע לפגיעה בטנית ונדחית בנוגע לפגימה בעמוד השדרה המתני והצווארי.