מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פגיעת כתף בעבודה כפועל בעבודות אלומיניום

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2013 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

התובע פנה לנתבע וטען כי ביום 01/04/11, בעת שעסק בבצוע עבודתו כפועל בעבודות אלומיניום נפגע בכתפו הימנית (להלן: "הארוע").
...
כבר כעת נאמר, כי לאחר ששמענו את עדותו של התובע ועיינו במסמכים השונים שהוצגו בפנינו, בגדרם המסמכים הרפואיים וההודעה שנמסרה מאת התובע לחוקר המל"ל, מצאנו כי התובע לא הרים את נטל ההוכחה שמוטל עליו באשר לאירוע הנטען, וזאת, מהנימוקים המצטברים להלן: גרסת התובע, בכל הנוגע לפרטים שמסביב התרחשותו של האירוע לא הייתה עקבית.
בהתחשב באמור לעיל, במצטבר, ובהלכה הפסוקה בדבר המשקל אותו יש לייחס לרישומים הרפואיים המשקפים את האנמנזה שמסר מי שטוען לקיומו של אירוע תאונתי, בבואו לקבל טיפול לאחר האירוע הנטען - אנו קובעים כי התובע לא הוכיח התרחשותו של האירוע מושא התביעה.
אשר על כן, דין התביעה שבפנינו להידחות.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הרקע העובדתי המערער, יליד 1951, עבד כפועל ייצור ומתקין במפעל אלומיניום והפסיק עבודתו בשנת 2012 בשל מצבו הרפואי.
הפריט קובע כי לגבי פגיעות בשרירים בכתף לרבות שרירים אלה, דרגת הנכות תיקבע לאור רמת הפגימה כאשר המינימום הוא פגיעה ברמה בינונית.
במסגרת בג"ץ פנקס ( בג"צ1634/09 בן ציון פנקס – בית הדין הארצי לעבודה (7.3.11) )תואר מצב דברים שהיה נהוג עד לאותה עת, לפיו לא היתה נקבעת דרגת נכות עפ"י תקנה 37 לתקנות הנכות בהיתחשב הן בפגיעה האורתופדית והן בפגיעה הנוירולוגית, אלא אך בהיתחשב בפגיעה שמקנה את דרגת הנכות הגבוהה מבין השתיים.
...
ההכרעה – לאחר ששקלתי את טענות הצדדים מצאתי כי דין הערעור להתקבל בחלקו, כמפורט להלן.
ככל שכוונת הוועדה מתאימה לאפשרות השניה, הרי שמסקנה זו אינה עולה בקנה אחד עם הפסיקה.
המסקנה איפוא כי עניינו של המערער יוחזר לאותה ועדה עם ההנחיות הבאות: הוועדה תפרט את הפציעות בשרירים שנמצאו בבדיקות האולטרסאונד מיום 18.9.15 ותבהיר לגבי כל אחת מהן האם מדובר בפציעה בדרגה בינונית.
המשיב ישלם למערער הוצאות ושכ"ט עו"ד בסכום כולל של 3,500 ₪ וזאת תוך 30 יום מהיום שיומצא פסק הדין.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

2.4 הפועל הנוסף שעבד עמו לא יכול היה להתכופף ולכן התובע עשה את כל עבודת העטיפה באמצעות הניילון הנצמד.
12.1 התובע טען בתביעה לתשלום דמי פגיעה והודעה על פגיעה בעבודה מיום 24.12.2017 (ת/ב), כי תפקידו הוא לבצע הרכבות/אריזות ארונות מאלומיניום.
בד בבד, המעסיק ציין כי "לטענת העובד נפגע בעת אריזה". 12.2 התובע טען בפני חוקר המל"ל (ת/ב), במענה לשאלת החוקר ממתי הוא סובל מכאבים בכתף ימין? "אני יודע שזה קרה לי באותו היום ב20/11/17, כפגיעה בעבודה... ". התובע טען כי היד הדומינאנטית שלו היא יד ימין.
...
לאחר ששמענו את טענות הצדדים, בחנו את המסכת הראייתית והתרשמנו מהעדויות שבפנינו, לא שוכנענו כי התובע נפגע ביום 20.11.2017 תוך כדי עבודתו ועקב עבודתו.
אשר על כן, התביעה נדחית.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2014 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

בקצירת האומר, נטען בתביעה שלפנינו כי התובע סובל מקרע בכתף כתוצאה מחשיפתו לאירועים תאונתיים זעירים חוזרים ונשנים במסגרת עבודתו במפעל "רשת פלקס" – מיפעל לרשתות אלומיניום לחלונות ודלתות - כמרכיב רשתות לחלונות ודלתות.
על פי חוות הדעת של המומחה הרפואי, "במקרים בהם מדובר ב- Cummulative stress disorder לפי תאוריית המקרוטראומה התנועות החוזרות והנישנות של הידיים הן מעל לגובה הכתפיים עם הפעלת כוח/עומס (כגון הורדת/העמסת משאות במדפים גבוהים, קדוח במנח של ידיים מעל לגובה הכתפיים וכדומה) הגורמים לשחיקה מואצת של המפרק בגידי השרוול המסובב". בחוות הדעת ציין המומחה הרפואי כי העובדות שהוצגו בפניו אינן כוללות עבודה מאומצת מעל לגובה הכתפיים ולפיכך אין קשר סיבתי רפואי בין הפגיעה בכתף ימין ממנה סובל התובע, לעבודתו כפועל בחברת "רשת פלקס". בעקבות חוות הדעת התיר בית הדין שאלת הבהרה למומחה הרפואי כדלקמן: "האם יש בהוספת העובדה כי גובה המדפים עליהם סידר התובע את הפרופילים היה 1.80 ס"מ כדי לשנות ממסקנתך? אנא נמק.
...
לטענת הנתבע דין התביעה להידחות , בין היתר בטענה כי הפגיעה ממנה סובל התובע בכתף ימין, איננה קשורה לעבודתו כמרכיב רשתות במפעל רשת פלקס, אלא היא תוצאה של מצב תחלואתי טבעי.
סוף דבר התביעה נדחית.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

התובע עבד כפועל בעסקים שיעבדו עם אלומיניום ותריסים וזאת החל מחודש 10/94 ועד היום ברצף.
על רקע הבהרה זו, הינך מתבקש להשיב על השאלות הבאות: מהו הליקוי ממנו סובל התובע בכתף ימין, בגב ובצואר? האם קיים קשר סיבתי בין תנאי עבודתו של התובע ובין הליקוי בו לקה או החמרתו? כאמור, על מנת לקבוע קיומו של קשר סיבתי, יש צורך בסבירות של מעל 50% כי תנאי העבודה השפיעו במידה זו או אחרת על התפתחות הליקוי או החמרתו, דהיינו יותר סביר לקבוע שתנאי העבודה השפיעו על הופעת הליקוי או החמרתו, לעומת המצב ההפוך שתנאי העבודה לא השפיעו? גם החמרת מצב הליקוי עקב העבודה משמעה קיום קשר סיבתי בין השניים.
ככל שהתשובה לשאלה הקודמת הנה בחיוב, וקיים לדעת המומחה קשר סיבתי בין העבודה לליקוי, הוא מתבקש להשיב לשאלה הבאה בדבר אופן קרות הליקוי, דהיינו: האם בעקרו של דבר ניתן לומר, כי ליקויו של התובע עקב עבודתו נגרם על דרך של פגיעות זעירות כך שכל אחת מהן הסבה לו נזק זעיר בלתי הדיר עד שהצטברות הנזקים הזעירים הללו זה על גבי זה גרמה גם כן לליקויו (כדוגמת טיפות מים המחוררות את האבן עליה הן נוטפות).
...
בהמשך לדיון מיום 3.4.2022 ולהסכמת הצדדים למינויו של מומחה-יועץ רפואי בתחום כירורגיה אורתופדית, אני קובע כדלקמן: מינוי מומחה רפואי ד"ר רון בשוראי, מומחה בתחום כירורגיה אורתופדית, מתמנה בזאת לשמש מומחה יועץ רפואי (להלן – המומחה), לשם מתן חוות דעת רפואית בשאלות המפורטות להלן בהחלטה זו והמתייחסות לתובע/ת, וזאת תוך 30 ימים מקבלת החלטה זו. מסמכים רפואיים להחלטה זו מצורפים מסמכים כמפורט להלן: תיקו הרפואי של התובע בקופת חולים כללית: משפחה, אף אוזן גרון, כירורגיה, תעסוקתי.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו