מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פגיעת בתאונת דרכים כתוצאה מנסיעה לאחור

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

גם מנגנון הפגיעה שהדגים לי האב שהילד עמד נשען על הקיר עם כפוף ברך ורכב פגע בו חזיתית כאשר הנהג במקום שיסע לאחור נסע קדימה במצב זה הייתי מצפה לראות סימן חבלה בברך או בשוק עליונה לפני שיקרה שבר בקרסול".
כך בחקירתו הוא נישאל האם ישנה סבירות שחבלה סיבובית של הקרסול תגרם כתוצאה מתאונת דרכים והשיב " כל דבר צריך להיות עם גרעין של ספק" ובהמשך אף הודה "אם הייתי יושב בישיבת בוקר והיו שואלים אותי איך השבר הזה יכול להגרם הייתי משיב ש- 50% מדובר בפגיעת ספורט ולכן הסבתי תשומת לב בית המשפט. אני יכול לומר בודאות כי אין וודאות ברפואה". הפוסק האחרון הוא מכל מקום בית המשפט ומשנתתי אמון בעדים, הדבר גובר על כל שאלה שהיא הסתברותית אחרת.
...
כאן המקום לומר כי בהחלטתי מיום 23.12.18 לאחר שלמעשה הסתיימה כל פרשת העדויות בתיק, כתבתי לאחר דיון בלתי פורמלי ולמעשה לאור עמדות הצדדים שנשמעו בהרחבה, ואני מצטט: "בית המשפט אינו יכול להתעלם מסתירות הקיימות בתיק זה בעדויות הצדדים אבל וכאן האבל המרכזי. התרשמותו של בית המשפט בסופו של התיק הוא כי היה אירוע תאונתי במהלכו נפגע התובע. התרשמותו של בית המשפט מבוססת בראש ובראשונה על עדות התובע ועל עדות הנהג כאשר חיזוק לכך היתה עדות אשתו של הנהג שאני בהחלט מקבל שהייתה עדות מאוד אמינה וזאת לעניין הפגיעה ברגלו של התובע". עם זאת יש לציין כי בהחלטתי סייגתי ואני מצטט: "עם זאת אני סבור כי יש קושי בתיק זה וככל שהוא יובא להכרעה שיפוטית הוא יחתך כמובן על פי חומר הראיות ועל פי מידת התרשמותי אך לאור הקושי שקיים כאשר תיארתי על קצה המזלג את מקצת הקשיים אני מציע הצעה כי התביעה תתקבל בכפוף להפחתה של 20% לצורך קניה ומכירה של סיכון". מאחר והנתבעת 1 עמדה על כך שיינתן פסק דין בתיק, נתתי פסק דין בתיק זה אך ורק על חומר הראיות ומידת התרשומתי מהעדים השונים.
צינמן ואת המסמכים הרפואיים לא ניתן לשלול היבטים של נכות תפקודית בנכות של 5% רפואית שנקבעה לתובע עקב הפגיעה בקרסול והטענה היא כי אין המדובר בנכות תפקודית כלל נדחית על ידי.
נראה לי כי חישוב מסגרת הפיצוי על פי שכר מינימום במשק מקפח את התובע ולכן אני אחשב לו לצרכי פסק הדין את סכום הפיצוי לפי סך של 7,000 ₪.
סכום זה תשלם הנתבעת כלל לתובע תוך 30 יום שאם לא כן יישא הסכום הפרשי הצמדה וריבית כחוק.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2020 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

התובעת הגישה תביעת שבוב כנגד הנתבע ע"ס 13,914 ₪, סכום ששולם ע"י התובעת למבוטחה מר סאלח אחמד בגין הנזקים שנגרמו לרכבו מסוג פולקסוואגן מ.ר. 29-221-38 (להלן: "הרכב הנפגע") כתוצאה מתאונת דרכים שאירעה ביום 4/12/16 בין הרכב הנפגע לבין רכב הנתבע מ.ר. 76-791-16 (להלן: "רכב הפוגע") בכפר כאבול.
התובעת טענה בכתב התביעה כי ביום 4/12/16 רכב הנתבע נסע אחורנית בפזיזות וברשלנות ופגע ברכב המבוטח של התובעת וגרם לו נזקים.
גב' נסרין סאלח, אשר נהגה ברכב הנפגע, העידה כי ביום התאונה היא נהגה ברכב הנפגע בכפר כאבול ופתאום הרכב הפוגע יצא מבית מצד שמאל בריוורס, ציפצפה לו והוא המשיך בנסיעתו ופגע בדלת השמאלית הקדמית של הרכב הנפגע וגרם לו נזקים.
...
ב"כ הנתבע בסיכומיו מיום 22/9/19 הודיע כדלקמן: "הנתבע שהוא גם המודיע אינו חולק בדבר אחריותו לקרות התאונה והמחלוקת בשאלת הכיסוי הביטוחי". לאור עדותה של גב' סאלח ועדותו של הנתבע וסיכומי בא כחו, כפי שצוין לעיל, ביהמ"ש קובע שהאחריות לאירוע התאונה נשוא התביעה מוטלת במלואה על הנתבע ודין התביעה כנגדו להתקבל במלואה.
לפיכך, אני מקבל את התביעה ומחייב את הנתבע לשלם לתובעת, באמצעות בא כחה, את הסכומים המפורטים להלן: סך של 13,914 ₪ בגין הסכום הנתבע.
לאחר שבחנתי את גרסת המודיע וגרסת הסוכן, ביהמ"ש קובע שהסוכן התרשל כלפי המודיע וכתוצאה מהתרשלותו הוא נהג ברכב ללא כיסוי ביטוח בעת אירוע התאונה.
לסיכום, אני מקבל את הודעת צד ג' במלואה ומחייב את צדדי ג', ביחד ולחוד, לשלם למודיע, באמצעות בא כחו את הסכומים המפורטים להלן: סך של 17,467 ₪ שהנתבע חויב לשלם לתובעת.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

הרוכב "משוכנע ובטוח" שרכב הוא זה שפגע באופניו מאחור, הגם שכלל לא ראה את הרכב הפוגע ופרטיו אינם ידועים לו ולא הובאו כל עדי ראיה להתרחשות זו. האם גרסה זו מספיקה כדי להטיל חבות על קרנית בגין תאונת "פגע וברח"? זו הסוגיה העומדת לפתחנו; רקע כללי וטענות הצדדים לפניי תביעה לניזקי גוף שנגרמו לתובע יליד 25/2/1992, אשר נפגע, כך על פי הנטען, בתאונת דרכים מיום 21/6/2015 בהיותו רוכב על אופניים (לא חשמליים).
בהמשך דבריו, מתאר התובע את אשר אירע לאחר הפגיעה: "עפתי, קבלתי מכה מהתמרור עם הכתף". לגבי מצב האופניים לאחר התאונה, השיב: " הגלגל התעקם. אני עפתי הצידה. האופניים היו על הכביש, סמוך למדרכה". כאשר נישאל הכיצד ייתכן כי בכביש כה סואן התאונה לא גרמה לעצירה או לסטיית התנועה של הרכבים מאחוריו, השיב: " האופניים לא הפריעו להמשך התנועה לנסוע. אנשים האטו, אבל אני לא הייתי ברמה שהייתי גוסס אבל היו לי מכות יבשות. מישהו עשה לי ככה, יצא מבית הכנסת שאל אם הכל בסדר, הביא לי כוס מים אחרי שאמרתי לו שעשיתי תאונת דרכים". (פרוטוקול, עמ' 19).
אי צירוף ראיות מוחשיות מזירת הארוע אשר יכלו לתמוך בקיומה של תאונת דרכים העדר תמונה של "גלגל אחורי עקום" של אופניו- התובע אפילו לא מצא לנכון לצרף לראיותיו תמונה של האופניים שלטענתו נפגעו כתוצאה מהתאונה (גלגל אחורי עקום) או למצער, מיסמך כלשהוא המעיד על תקונם, הגם שהעיד שתיקן אותם לאחר התאונה ואף ציין כי זוכר באיזו חנות תוקנו ("אני מתקן באופן קבוע אצל אדם אחד. אני יכול להביא"-עמ' 23 לפרוטוקול).
...
לחילופין, טוענת הנתבעת, כי גם אם יוכח כי התובע נפגע מרכב חולף, אזי יש לקבוע כי התובע לא נקט "בשקידה הראויה" כמצופה ממנו על מנת לאתר את נהג הרכב או את הרכב הפוגע וגם בשל כך דין התביעה כנגד קרנית להידחות.
על מנת לסבר את האוזן, להלן ציטוט מהמסקנה אליה הגעתי על סמך הניתוח הראייתי בעניין פלונית, ללמדך על ההבדל התהומי ביחס למקרה הנדון: "אילו היה ספק קל שבקלים בליבה של התובעת בזמן אמת כי הופלה ארצה על ידי הרכב, לא הייתה באותן הדקות הספורות שעמדו לרשותה עושה כל שביכולתה על מנת לשנן את מספרו. דווקא האינסטינקט הראשוני שבניסיון לשנן את המספר במצב בו הייתה נתונה, שרועה כאובה על הכביש, היא המצביעה על שכנוע וידיעה פנימית של התובעת כי הופלה על ידי הרכב האמור ולא סתם נפלה כתאונה עצמית. ודוק, מדובר בנתינה זרה, אשר אינה דוברת השפה, וודאי שאינה מצויה בדקויות של האבחנה המשפטית בין תאונה עצמית מול תאונת במעורבות רכב, ודומני כי לא ניתן לייחס לה תחכום יתר במסגרתו, באותן דקות ספורות, היה סיפק בידה לבדות במוחה סיפור כיסוי שלם, המערב רכב חולף בתאונה לא לו, רק לצורכי תביעה עתידית, לא כל שכן כנגד קרנית אשר יש להניח כי התובעת כלל לא ידעה על קיומה או על תפקידה אותה שעה". אמור מעתה, ההיקש אותו מנסה התובע לעשות מעניין "פלונית" לענייננו, אין לו על מה לסמוך ודינו להידחות.
סוף דבר לאור כל המקובץ לעיל, התביעה נדחית.
התובע ישלם לנתבעת את הוצאות המשפט ושכ"ט עו"ד בסך 10,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2020 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

פתח דבר וטענות הצדדים מונחת לפני תביעה ע"ס 10,429 ₪ בגין נזקים שנגרמו לרכב התובעים בתאונת דרכים מיום 7.12.2017 ברמת החייל בתל אביב (להלן: "התאונה").
לטענת התובעים, התאונה ארעה עת רכבם עמד אחרי רכב הנתבע כאשר לפתע רכב הנתבע החל בנסיעה אחורנית וכתוצאה מכך פגע ברכבים וגרם לו לנזקים הנתבעים.
כבר כאן אציין, כי לא מצאתי בטענה זו ממש, וזאת נוכח הוראות תקנה 214ט(א1) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד- 1984 (להלן: "התקנות") הקובעת כי: "בעלי הדין לא יגישו תצהירי עדות ראשית של העדים בתובענה בסדר דין מהיר שעניינה תובענה לפיצויים בשל נזק שניגרם לרכוש עקב תאונת דרכים בהגדרתה בחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה- 1975, אלא אם כן הורה בית המשפט אחרת". דיון והכרעה ביום 8.6.2020 היתקיים דיון הוכחות לפניי, במסגרתו העידו הנהגים המעורבים בתאונה.
...
אקדים ואומר, כי לאחר ששמעתי את עדויות הצדדים, ועיינתי בראיות שהובאו לפניי, מצאתי כי דין התביעה להתקבל.
בהתאם, התובעים הרימו את הנטל המוטל עליהם להוכחת התביעה, ודין התביעה להתקבל.
סוף דבר אשר כן, הנתבע ישלם לתובעים סך של 10,429 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה למדד מיום הגשת התביעה, וכן את אגרת המשפט ששולמה, שכר העדה כפי שנפסק בדיון ושכ"ט עו"ד בסך של 2,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

לוי אישר כי הבחין ברכב העיריה שניקה את המדרכות, דבר שאילץ את ראם להאט באופן משמעותי, וכתוצאה מאותה בלימה, הנפגע שנסע מאחוריהם בקטנוע היתנגש בהם.
הצדדים אינם חולקים על כך כי בהתאם להוראות החוק, ובפרט הפסיקה אליה הפנו בעיניין ת"א (חיפה) 53740-06-12 מדינת ישראל משרד הבטחון נ' פלוני (פורסם בנבו, 09.10.2018), על המבטחת לשפות את משרד הבטחון בגובה סכום הנזק על פי עקרונות חוק הפיצויים, והוא זכאי לשיפוי לגובה הפיצויים שהיו משולמים לנפגע, אילו היה מגיש תביעתו בהתאם לחוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים.
...
בעניין ע"א 2577/14 ‏ פלוני נ' המאגר הישראלי לביטוחי רכב בע"מ (2015) התייחס בית-המשפט לבעל עסק פרטי, אשר עשוי להפסיק לפעול, כך שבעליו ייפלט לשוק העבודה בבחינת "לא לעולם חוסן". בנסיבות אלו, אני קובעת פיצוי גלובלי לעתיד על סך 150,000 ₪ (לפי 40% מחישוב אקטוארי לפי נכות תפקודית בשיעור 15% ובסיס שכר של 9,700 ₪ נכון למועד התאונה).
לדידה, העובדה שקיים סעיף המסדיר את מערכת היחסים בין ביטוח לאומי למשרד הביטחון בחוק, אין בו די לשם מסקנה שכזו.
לפיכך, משעה שהגעתי למסקנה כי הפיצויים המגיעים לנפגע על פי חוק הפיצויים קטנים משמעותית מסכום התגמולים, גם לפי חו"ד האקטואר מטעם המדינה, זכאית המדינה אך ורק לפיצויים אלו.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו