בטופס בל/250 כתב הנתבע: "תוך הליכה רגילה היתהפכה ונפלה על היד שלה." הטופס לא נימסר לתובעת, כנדרש, מיד לאחר התאונה ובטרם תיגש לקבלת טפול רפואי - שהרי זו מטרתו, ועל מעביד לצייד את עובדו שניפגע בתאונת עבודה בטופס זה בעת שהוא ניגש לקבלת טפול רפואי; במקרה דנא מולא הטופס רק ביום 20.2.2019, כשלושה שבועות לאחר התאונה, וזאת רק לאחר שבעלה של התובעת התייצב במפעל ודרש לקבל את הטופס (עדותו בתמליל א', עמ' 16, ש' 3 ואילך).
סיכום ביניים
לאור כל אלו - גירסתה העקבית של התובעת והאמון שנתתי בעדותה בבית המשפט; החיזוק לגירסתה בעדות בעלה, שאף היא היתה מהימנה בעיניי; העובדה שעדויות אלו לא נסתרו והגרסה לא קרסה בחקירה הנגדית; העובדה שהגירסה הבסיסית של התובעת בדבר נפילה במקום עבודתה לא נסתרה על ידי הנתבעים ואושרה למעשה על ידיהם בטפסים למל"ל; ולעומת זאת, הקושי הרב בעדויות הנתבעים, הסתירות והתמיהות העולות מהן - אני מקבלת את גירסתה של התובעת לארוע התאונה.
כן יש לזכור, כי התאונה תאונת עבודה וכל ההוצאות אמורות להיות מכוסות על ידי המל"ל, אליו אמורה התובעת לפנות בתביעה מתאימה (תקנות הביטוח הלאומי (מתן טפול רפואי לנפגעי עבודה), תשכ"ח-1968).
סך כל הנזק
ניזקה של התובעת מסתכם אפוא, בסך של 226,510 ₪ כדלקמן:
כאב וסבל : 60,000 ₪
הפסדי שכר בעבר: 46,342 ₪
גריעה מכושר ההישתכרות : 75,000 ₪
הפסדי פנסיה: 15,168 ₪
עזרת הזולת : 27,000 ₪
הוצאות רפואיות ונסיעות: 3,000 ₪
סך הכל: 226,510 ₪
מתוך סכום זה יש להפחית אשם עצמי תורם בשיעור 15%, והיתרה הנה: 192,534 ₪.
...
התובעת טענה, כי במועד בו הוגשו תצהיריה איש מעובדי המפעל לא הסכים להעיד מטעמה, עקב חששם פן תיפגע פרנסתם; ואולם, טענה, העובד האמור נאות בסופו של דבר למסור עדות מטעמה, זאת חרף חששו מפניו של הנתבע, ועל אף שכיום, כך טען, הוא עוסק בהפצת מוצריה של הנתבעת ותלוי בה לפרנסתו.
לאור כל אלו, ומשלא מצאתי סיבה שלא לאמץ את חוות דעתו של ד"ר קרת, בהיותו "זרועו הארוכה" של בית המשפט, אני קובעת כי נכותה הרפואית של התובעת הינה בשיעור 10%, כקביעתו.
מאידך, אין בידי לקבל את טענת ב"כ הנתבעים בסיכומיו, לפיה אין לפגיעתה של התובעת השלכה תפקודית כלשהי; דומה כי מיתחם העבודות הפיזיות, לכל הפחות, הפתוח כיום בפניה, הצטמצם בצורה ניכרת.
סוף דבר
אשר על כן, אני מחייבת את הנתבעים, יחד ולחוד, לשלם לתובעת סך של 161,744 ₪.