עילה נוספת שטוען לה התובע היא כי ביצוע העיקול, שלא היה לו יסוד, עלול לפגוע בשמו הטוב של האדם, להשפילו ו/או לעשותו ללעג או לבוז.
: "מרכיב מרכזי בתכלית האובייקטיבית העומדת ביסוד פרשנותה של פקודת המסים (גביה) ... הוא הצורך בקיומה של גבית מס אפקטיבית, לצורך ביצוע פעולות ציבוריות המשרתות את כלל האזרחים...מגשימה גם ערכים של צדק חברתי, צדק חלוקתי ושל שויון מהותי; היא מממשת את אופיה של המדינה כמדינת רווחה... היא מאפשרת הספקתם של מוצרים צבוריים הנחוצים לכלל חברי הקהילה אך אינם מיוצרים על-ידי השוק החופשי מחמת כשלי שוק...בכך מוגשמת באופן רחב את זכות האדם לכבוד... ואמנם, עוד... הודגשה חשיבותו של שויון (מהותי) בהטלת מס, ושל השתתפותם של כל האזרחים בנטל ככלי לקיום מסגרת מדינית ולהשגת חירות... כדי להבטיח גביה יעילה ומהירה על-ידי הרשות המינהלית, הוענקה לה סמכות גביה המבוצעת בהליך מקוצר, שאינו כרוך בהליכים משפטיים או בהליכים הרגילים של הוצאה לפועל...". רוצה לומר, אם לא תשית הערייה עיקול על אלו שאינם משלמים את חובם, נמצא שהיא מפרה את חובתה ופוגעת הלכה למעשה בתכליות חשובות אלו.
...
לאור כל האמור לעיל טוען התובע כי הנתבעת הטילה עיקול שלא כדין בגין חוב ארנונה כי לא הוכח שהיה קיים ו/או שהתיישן ו/או שאינו ניתן לגבייה (ראה סעיף 21 לכתב התביעה), התובע מפרט כי מדובר ברשלנות של העירייה והפרת חובה חקוקה ולפיכך יש לפסוק לו סך של 25,000 ₪ כמפורט בסעיף 21 ד על סעיפי המשנה.
(סעיפים 52-45 לסיכום טענות הנתבעת).
סוף דבר
מורה על דחיית התובענה.
בכל הנוגע להוצאות: היה מקום להטיל הוצאות בשיעור ריאלי על התובע לאור דחיית התובענה כמפורט לעיל, אמנם בנסיבות העניין ולאור מצבו הגופני של התובע מצאתי לנכון להקל עליו בעניין זה. התובע ישלם לנתבעת שכר טרחת עורך דין בסך 2000 ₪ (כולל).