בטבורה של החלטה זו עומדת לפיכך השאלה אם כתב התביעה מגלה "עילת תביעה". אם עומדת לתובעים הזכות לטעון לפגיעה בפרטיותם רק בהנתן שהנתבעים, "הזוכים" בתיק ההוצאה לפועל, נחשפו לבקשה שהגישו התובעים, בלי כל החלטה הקובעת חיסיון על הבקשה וכאשר נקבע בהמשך שהבקשה לסודיות נדחית.
הבקשה מתבססת על הסמכות הנתונה לבית המשפט בתקנה 41 (א) (1) בתקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט-2018 ("תקנות סד"א"), לפיה מוסמך בית המשפט להורות על מחיקת כתב תביעה בכל עת אם "כתב התביעה אינו מגלה עילת תביעה".
בהתאם למושכלות יסוד של דיני הפרוצידורה האזרחית, "פרשת התביעה מגלה עילה אם התובע, בהנחה שיוכיח את העובדות הכלולות בתביעתו, זכאי יהיה לקבל את הסעד המבוקש על ידו" (ע"א 109/49 חברה להנדסה ולתעשיה בע"מ נ' מזרח שירות לביטוח, פ"ד ה 1585, 1591).
...
בטבורה של החלטה זו עומדת לפיכך השאלה אם כתב התביעה מגלה "עילת תביעה". אם עומדת לתובעים הזכות לטעון לפגיעה בפרטיותם רק בהינתן שהנתבעים, "הזוכים" בתיק ההוצאה לפועל, נחשפו לבקשה שהגישו התובעים, בלי כל החלטה הקובעת חיסיון על הבקשה וכאשר נקבע בהמשך שהבקשה לסודיות נדחית.
אם מצאנו שהכלל מחייב גילוי מלא לצד שכנגד של כל בקשה שהוגשה על נספחיה, ועוד הוספנו ומצאנו שעקרון זה מבטא לא פחות מעיקרי הצדק הטבעי וקבוע בתקנות סד"א, ממילא שכל עוד לא ניתנה החלטה אחרת – יוותר הכלל ותישמר זכות העיון לצד שכנגד.
אשר על כן אני מקבל את טענת הנתבעים, קובע כי כתב התביעה איננו מגלה עילת תביעה כלפי הנתבעים ואף מהווה שימוש לרעה בהליכי משפט, כך שאין הצדקה לאפשר תיקון כתב התביעה.