כפי שראינו לעיל, הרישום הראשון שנערך מתאר נפילה מהמשאית על צד ימין, ללא כל אזכור "לתנועה לא מבוקרת" וזאת באופן דומה לגירסת התובע בבית המשפט ואילו הרישום השני (דו"ח מד"א השני), שנערך לאחר מכן, מתאר אף הוא החלקה בעת הירידה מהמשאית, אך הפעם מצוין כאב חזק עת ניסה התובע "לתפוס עם יד ימין". רישומים אלו מלמדים שאין מקום להסיק ממכתב השיחרור שמדובר בנזק גוף שניגרם בעת ירידה מהמשאית אך ללא כל קשר לפעולה זו. נזכיר שוב שאף במכתב עצמו צוין "בזמן ירידה ממשאית" ומכאן שכל המסמכים מלמדים על קשר עינייני בין הירידה מהמשאית לבין פריקת הכתף.
כלומר, ככל שהפעולה הנדונה אשר הביאה לקרות הארוע הנזיקי מצויה בתוככי מיתחם השמוש ברכב – היינו, בין תחילתו של המגע הפיסי עם הרכב לבין עמידה יציבה מחוצה לו וסגירת דלתו (שאם לא כן, בכך מסתיים מסענו) – עלינו להמשיך ו'לחלץ' מבין הפעולות המבוצעות בגדר מיתחם זה את אותן פעולות אשר חיוניות במובן ה'פיסי' לכניסה לרכב או לירידה ממנו, ומהוות חלק טבעי ואינטגרלי משימושים מוכרים אלה.
ביתר דיוק בוחנת הועדה אם בתקופת הנכות הזמנית "אין לנכה סיכוי סביר לעבודה כלשהיא עקב הפגיעה בעבודה, ואין לו הכנסה מהתעסקות" (תקנה 18א' לתקנות המל"ל).
...
עם זאת סבור אני שאין מקום לפסוק פיצוי בגין הוצאה זו. אסביר.
הנתבעת לא התייחסה כלל לדרישה זו בסיכומיה ועם זאת לא ראיתי להיעתר לה. מדובר בטענה שלא נזכרה בכתב התביעה, בתצהיר התובע ואף לא בתחשיב הנזק שהגיש.
כן יש לנכות תשלום תכוף בסך 15,000 ₪
סה"כ פיצוי המגיע לתובע – 182,013 ₪
על כן, אני מקבל את התביעה ומחייב את הנתבעת לשלם לתובע סך של 182,013 ₪ לסכום זה יש להוסיף שכ"ט עו"ד בסכום של 27,684 ₪ (כולל מע"מ), ואת אגרת בית המשפט ששולמה.