התכנית מתייחסת למיתחם בשטח של כ-17 דונם במרכז העיר ירושלים, בסמיכות לקו האדם של הרכבת הקלה, בין רחוב יפו מצפון, רחוב שערי צדק ממזרח, רחוב שמואל ברוך מדרום ומתחם בליליוס ממערב.
בהתנגדות טענו העותרים מספר טענות:
התכנית הופקדה בנגוד לדין בעקבות פגמים חמורים בפירסום ההודעה בדבר הפקדת התכנית – לטענת העותרים, ההפקדה לא פורסמה ב'עתון נפוץ' כנדרש בסעיף 89א' לחוק התיכנון והבנייה, התשכ"ה-1965 (להלן: חוק התיכנון והבנייה), שכן פורסמה, בין היתר, בעתון א-סינארה, המופץ בצפון בשפה הערבית ולא בדרך שבה יכולה החברה החרדית להחשף לפירסום; לצד זאת נטען כי לא פורסמה הודעה על הפקדת התכנית על שלט במקום התכנית בשפה הערבית, ולא נעשה פירסום על לוחות מודעות בשכונות שנוגעות לתכנית.
העדר הנחת תשתית עובדתית נאותה – נטען לכך שההחלטה התקבלה מבלי שעמדו לפני מוסדות התיכנון התשתיות העובדתיות הרלוואנטיות, ובדרך של הכנת תכנית נקודתית, נעקפה הדרישה לתיכנון סטאטוטורי מתארי, שמחייבת עבודת הכנה רחבה יותר, והנחת תשתית עובדתית הכרחית.
בפתח ההחלטה, ציינה ועדת המשנה להתנגדויות, שהיא סבורה כי המדובר בתכנית המציעה ניצול ראוי של השטח הכלול בה ושיפור השלד הצבורי, וזאת בהמשך למדיניות התיכנון של הועדה המחוזית המעודדת העצמה של הבינוי והשימושים לאורך צירי הרכבת הקלה.
באשר לעותר נטען כי הוא תושב ירושלים, שמאי מקרקעין מוסמך בארה"ב, בעל ידע וניסיון יזמי ומתגורר בשכונת רוממה, אשר השטח מושא התכנית ממוקם בה. לפיכך, העותרים רואים עצמם כנפגעים מאישור התכנית וזכאים להיתנגד לה.
העותרים פירטו את הפגמים שנפלו באישור התכנית:
פירסום - פירסום דבר הפקדת התכנית לא נעשה כדין, שכן השלטים הוסרו יומיים לפני תום מועד תקופת ההפקדה; לא נעשה פירסום בכל המקומות שבהם נידרש פירסום; וכן לא נשלחו הודעות כנדרש לבעלי נכסים, שיכולים להיות נפגעים באופן ישיר מהצללת השמש; היבט אחר של טענה זו הוא באשר לכך שלא נעשה פירסום בעתון נפוץ, ולא נשלחו הודעות בדבר הפקדת התכנית לגופים צבוריים כנדרש.
...
נוכח עמדתה זו, הגיעה ועדת המשנה להתנגדויות למסקנה, כי אין לפניה התנגדות שהוגשה בידי מי שיש לו זכות התנגדות, ועל-כן החליטה לאשר את התכנית בכפוף לאמור בהחלטה ולעריכת תיקונים טכניים בתיאום עם לשכת התכנון.
דיון והכרעה
לאחר שעיינתי בכתב העתירה ובתגובות המקדמיות, וכן בהתייחסות העותרים לתגובות אלה הגעתי לכלל מסקנה לפיה יש לדחות את העתירה על יסוד הסמכות הנתונה לי בתקנה 7(א)(2) לתקנות בתי משפט לעניינים מנהליים (סדרי דין), התשס"א-2000, וזאת לאחר שמצאתי כי העתירה, על פניה, אינה מגלה עילה להתערבות בשיקול דעתן של הוועדה המחוזית ויו"ר הוועדה.
סיכום
על יסוד האמור, אני דוחה את העתירה.