במסגרת טיעוניה, המאשימה העידה את המתלוננת שאמרה שהנאשם ריסק אותה ועד היום היא סובלת מסחרחורות וכאבים, אך ביקשה שעל הנאשם יוטל עונש קצר על מנת שיכול לשוב אליה ואל ילדיהם ואמרה שבכוונתה לשוב אליו אם יהיה "אדם חיובי".
המאשימה הגישה את תמונות המתלוננת בתיק העקרי (ת/1) והמידע הרפואי שלה (ת/2) וכן את תמונות המתלוננת והמידע הרפואי שלה בתיק המצורף (ת/4).
המאשימה עתרה לקביעת מיתחם ענישה נפרד לכל תיק.
עם זאת, בתיק המצורף הוגשו 2 תסקירי שירות המבחן מהם עולה שהנאשם הביע עניין בטיפול בשל מוטיבציה חיצונית בלבד, שירות המבחן העריך את הישנות העבירות וכך אכן קרה עם ביצוע העבירות בתיק העקרי, על אף שהנאשם החל בטיפול בתחום האלימות הזוגית.
לעניין זה, ראו ע"פ 6758/07 פלוני נ' מדינת ישראל:
"מעשי אלימות בתוך המשפחה, נתפסים כבעלי חומרה מיוחדת במערכת האיסורים הפליליים העוסקים בעבירות אלימות. הצפייה האנושית הטבעית הנה כי בתוך המשפחה ישררו יחסי אהבה, הרמוניה, וכבוד ההדדי. הפרתה של צפייה זו הופכת את השמוש באלימות במשפחה לתופעה העומדת בנגוד עמוק לחוש הצדק האנושי. יתר על כן, במסגרת המשפחה, מופעלת אלימות על פי רוב בידי החזק כלפי החלש. פערי הכוחות הם גדולים כשמדובר באלימות כלפי קטינים או כלפי בת זוג".
דברים אלה יפים גם לענייננו שכן אישתו של הנאשם זכאית לבטחון ושלווה בביתה שהוא כאמור מקום מבצרה.
ראו לעניין זה גם רע"פ 3719/21 פלוני נ' מדינת ישראל שם נקבע לעניין זה כדלהלן:
"זה לא מכבר, עמדתי על הפסול שבתופעת האלימות בתוך התא המשפחתי, ההרס שיכול להגרם בעקבותיה, ובפרט הפגיעה בתחושת הבטחון של יושבי הבית, כבודם ושלמות גופם".
וכן ברע"פ 538/21 פלוני נ' מדינת ישראל (04.02.21):
"תופעת האלימות במשפחה היא תופעה נפסדת הפוגעת פגיעה קשה בתחושת הבטחון, כבודן ושלמות גופן של נשים, בתוך ביתם, מבצרם. בנסיבות העניין, משתקפת אף חומרה יתרה כשהמבקש תקף את בתו, תוך שניצל את כוחו – בעוד שבתפקידו כהורה עליו להיות למגן לבני ביתו. בהתאם לכך, נידרשת ענישה מוחשית, אשר יש בה כדי להרתיע עבריינים פוטנציאלים מנקיטת אמצעי אלימות כלפי בני משפחתם (רע"פ 340/21 מסרי נ' מדינת ישראל (28.1.2021))."
נסיבות ביצוע העבירות אינן עניין של מה בכך, וודאי כאשר הנאשם שב ותוקף את אישתו בכל עת ששניהם מתווכחים והנאשם איננו חדל מכך גם כאשר ילדיו בקירבת מקום.
] ואכן, השנים חולפות, נדמה לנו שאנו צועדים קדימה לעבר עולם מיתקדם ושוויוני יותר, ואולם, לדאבון הלב, בתחום האלימות נגד נשים מצד בני זוגן וקרוביהן עולם כעוולתו נוהג.
...
לאור האמור, אני קובע את מתחם העונש ההולם לתיק העיקרי נע בין 15 חודשי מאסר בפועל לבין 30 חודשי מאסר בפועל ומתחם העונש ההולם לתיק המצורף נע בין 8 חודשי מאסר בפועל לבין 18 חודשי מאסר בפועל לצד ענישה הצופה פני עתיד ופיצוי.
הנאשם עצור מזה 11 חודשים כאשר תנאי המעצר קשים מתנאי מאסר וודאי בתקופה קשה ומורכבת זו.
במצב דברים זה, אני סבור שיש לנקוט בענישה שתבטא את חומרת העבירות בהן הורשע הנאשם, את נסיבות ביצוען ואת הפגיעה בערכים המוגנים.