לעניין הדרישה למימון תרופות ב- 1,000 ₪ לחודש, טוענת הנתבעת כי חוק ההתייעלות הכלכלית (תקוני חקיקה ליישום התוכנית הכלכלית לשנים 2009 ו- 2010), התשס"ט- 2009, הביא לתיקון 23 משנת 2009 לחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה- 1975 (להלן- החוק ), והוציא את עול פיצוי התובע בגין הוצאות ריפוי מהמבטחות בביטוח חובה, אל קופות החולים, ואף החריג את הוצאות הריפוי מהתשלום התכוף.
לטענת הנתבעת, התובע גם קודם לתאונה השתמש בתרופות כגון: אוקסקטין, ליריקה (ליריקה שזוהי תרופה לטיפולים בחרדות וכאבים), כך שאין מקום לממן טפול תרופתי עתה.
החומר הרפואי הרב שצורף יעיד על כך.
התובע עתר למינוי מומחים רפואיים ב- 14 תחומים שונים, עד עתה מונו מומחים בתחום האורטופדיה והנוירולוגיה.
תקנה 4 לתקנות פיצויים לנפגעי תאונות דרכים (תשלומים תכופים), תשמ"ט- 1989 (להלן- התקנות), מגדירה את צרכי הסיעוד כ"הזקקות לשירותים המיועדים לסייע לנפגע בפעולות יום יום (הכוללות: לבישה, אכילה, שליטה בהפרשות, רחצה וניידות עצמית בבית) או בהשגחה (פקוח על הנפגע לבל יזיק או יסכן עצמו או אחרים), או בניהול משק הבית.
בחישוב צרכי המחיה של הנפגע ומחיית בני משפחתו שפרנסתם עליו, יש להיתחשב בהכנסת הנפגע ממשכורת, שכר עבודה, משלח יד, עסק או כל מקור אחר בתקופה שקדמה לתאונה, וכן בהוצאותיו מהכנסה זו לצרכי מחיה בתקופה זו. כמו כן, יש להיתחשב בהכנסתו מהמקורות השונים, לאחר התאונה (תקנה 3 (ב) לתקנות).
...
להלן החלטתי בעניין הבקשה לתשלום תכוף שהגיש התובע.
באופן חריג ניתן להיעתר לבקשה זו מ"טעמים שיירשמו".
אני מקבל את עמדת הנתבעת, כי היא שילמה בתיק זה לתובע תשלומים תכופים ביד רחבה.
סוף דבר:
על הנתבעת לשלם לתובע כתשלום תכוף סך של 20,000 ₪ בתוספת שכ"ט עו"ד ומע"מ כחוק.