מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עתירת פליטה אתיופית להכרה, מקלט או הגנה בישראל

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2014 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

דיון בעתירתו של העותר 1 – גויטום גברהסלסה עמנואל (עת"מ 27993-04-14): העותר, נתין אריתריאה, יליד 1969, נשוי ולו חמישה ילדים (אישתו ושלושה מילדיו חיים באריתריאה, בן נוסף חי באתיופיה ובן נוסף חי בנורבגיה שם קיבל מעמד של פליט) הסתנן למדינת ישראל בשנת 2008.
לטענת המשיב לא הוצגה על ידי העותר ראיה המעידה על טיבו של הליך איחוד המשפחות בו החל או על השלב בו מצוי הליך זה ומכל מקום עמדת המשיב היא כי העובדה שפלוני הגיש בקשה למקלט או הגשת בקשה לקבלת מעמד בנורבגיה אינה מצדיקה מתן חסינות מפני הפנייה למרכז השהייה ככל שהוא עומד בקריטריונים שנקבעו לעניין זה ואף אין בשהייה במרכז הפתוח כדי לשלול את המשך קידום ההליך, ככל שהחל בו. גם לגבי טענת העותר לפיה הנו סובל מבעיה רפואית בבטנו נטען כי אין בה כדי להצדיק אי הפנייתו ל"חולות".
בסיכומו של דבר, בעניינינו העותר טרם הוכר באופן פרטני כמבקש מקלט וכפליט והוא עונה על דרישות הסעיף שכן קיים קושי בבצוע גרושו כפי שקבע המשיב לאחר שבחן את נסיבותיו.
בתחילה קיבל העותר אשרות אשר התחדשו מעת לעת מכוח ההגנה הקולקטיבית שניתנה לאזרחי סודאן השוהים בישראל.
יצוין כי לא עלה בידי המשיב להציג פרוטוקול תישאול שנערך (או לא נערך) לעותר ביום 3.3.14 כאשר התייצב בלישכת המשיב, אך המשיב הציג פרוטוקול תישאול שנערך ביום 1.5.14 במסגרתו טען העותר כי אין לו בני מישפחה בישראל, כי אינו סובל מבעיות רפואיות, כי הנו עובד ולא הגיש בקשה למקלט מדיני בישראל.
...
בהתאם, העתירות נדחות.
בכפוף להבהרה דלעיל, ותוך שבית המשפט מדגיש כי לא הוצג בפניו כל תיעוד רפואי שיש בו כדי להצביע על מניעה מהוצאת צו השהיה למי מהעותרים, העתירות נדחות.
אני מורה כי העותרים יתייצבו במתקן השהייה "חולות" עד לא יאוחר מיום 27/08/14.

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2013 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בישראל הכיר אספו אזרחית אתיופית השוהה בישראל שלא כדין.
ככל שיבחר אספו לעשות כן תוך 30 יום מיום שיומצא לו פסק הדין, לא תורחק בת זוגו מהארץ עד לקבלת החלטה סופית בבקשת המקלט וניתן יהיה להרחיק את בת זוגו רק בחלוף 30 יום מיום שתומצא לאספו ההחלטה הסופית בעיניין אי הכרה בזכותו לקבל מעמד של פליט בישראל.
אספו ובת זוגו, לא השלימו עם פסק דינו של ביהמ"ש לעניינים מינהליים ובערעור לבית המשפט העליון ביקשו לקבוע כי בת זוגו של אספו – כבת זוגו של אזרח אריתראי – זכאית להנות מההגנה הזמנית המוקנית לאזרח אריתריאה בישראל מבלי שאספו ידרש להגיש בקשה פרטנית למקלט.
הבקשה להכיר במעמדו של העותר כפליט הוגשה רק ביום 31.3.13, דהיינו כשנה ושלושה חודשים לאחר שהמערערים נישאו, לטענתם, וכשלושה חודשים לאחר מעצרה של המערערת ורק אם יוכר המערער כפליט יוכל לפנות בבקשה להשוות את מעמדה של המערערת למעמדו.
...
לאור האמור, העתירה נדחית.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2011 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

על-פי האמנה, ההגנה תנתן לפליט למשך תקופה זמנית, עד לקליטתו מרצונו במדינת המקלט או במדינה שלישית (עת"מ (ת"א) 33921-08-11 טרזה גראף נ' משרד הפנים (25.9.11)).
כן גורס משרד הפנים, כי יש לדחות את העתירה על הסף בשל חוסר ניקיון כפיים, הן הואיל והעותר לא צירף לעתירתו את כל החלטות בית-הדין שניתנו בעיניינו; והן היות שרק בעתירתו ציין העותר, לראשונה, כי הוא חושש לשוב למולדתו כיוון שהמשטר המקומי ממתין להסגרתו לידיו – עילה שלא צוינה בבקשותיו למשרד הפנים, מה-גם שבבקשות אלו טען העותר שאין לו כל בעיה עם שילטונות אתיופיה והוא אף לא מכיר שם כל אדם.
בהקשר הנידון, שב משרד הפנים ומציין את שנאמר בהחלטתה של הועדה המייעצת, ובכלל זה – כי העותר לא ביסס חשש לרדיפה אם ישוב לארץ מוצאו, היות שלא התגורר באתיופיה שנים רבות, ואף לא הצהיר על בעיה עם השלטונות; כי הסבריו של העותר מלמדים שהסתנן לישראל אך בשל תנאי המחיה הדלים בהם חי והקושי לכלכל את עצמו מגיל צעיר; וכי נסיבות עזיבתו של העותר את אתיופיה אינן רלבאנטיות לצורך בקשתו למקלט מדיני, הואיל והמליציה שבה לחם אביו היא כעת התנועה השלטת באתיופיה, באופן המאיין את הטענות לחשש מפני רדיפה, מה-גם, שטענה זו לא הועלתה, כאמור, במסגרת בקשתו של העותר למקלט מדיני.
...
בכל אחת מההחלטות צוין, כי לא קמה עילה להכיר בעותר כפליט לפי הקריטריונים שנקבעו באמנת הפליטים, הואיל ולא הוכח חשש לרדיפתו באתיופיה, מחמת גזעו, דתו, אזרחותו, או השתייכותו לקיבוץ חברתי מסוים או להשקפה מדינית מסוימת, כאמור באמנת הפליטים; ולמעשה לא הוכח כל חשש מרדיפה, גם לא על רקע אחר, שלא נמנה על חמשת הטעמים המפורטים באמנת הפליטים.
סיכומם של דברים: החלטת המשיב בעניינו של העותר ניתנה בגדר שיקול הדעת המסור לו, נסמכה על חווֹת-הדעת של נציבות האו"ם והוועדה המייעצת, באה בגדרו של מתחם הסבירות; ולא קמה, אפוא, עילה להתערב בה. אין בסיס להיעתר לסעד הנוסף המבוקש, של שחרור העותר ממשמורת, סעד אשר הוסף בכתב-יד לכותרת העתירה.
התוצאה אשר על כל האמור לעיל, העתירה נדחית.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2012 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

העותרת מבקשת לקבוע כי הנה זכאית להכרה ולהגנה כפליטה בישראל לאור רדיפתה באתיופיה; לחלופין ולכל הפחות להאריך שהייתה בישראל ולהורות למשיב לידון מחדש בבקשתה למקלט – לראיינה פעם נוספת תוך בירור אקטיבי של טענותיה תוך מתן החלטה חדשה בעיניינה בועדת הפליטים ב"הליך רגיל"; לחילופי חילופין בקשה לקבוע כי הנה זכאית להגנה בישראל בהתאם לעיקרון אי ההחזרה בהיותה נרדפת באתיופיה בשל מוצאה האריתראי והשתייכותה לקבוצה המכונה "אתיופים ממוצא אריתראי". לטענת העותרת, היא נולדה באדיס אבבה שבאתיופיה לאם אתיופית ואב אריתראי.
...
נדמה, כי דווקא העותרת שיכולה היתה להסתייע בבעלה היתה רשאית אף לבקש את פרוטוקולי התשאולים של בעלה באופן שהיה בהם לאמת את גרסתה באמצעות בן משפחה מדרגה ראשונה אך היא בחרה שלא לעשות כן. מכל האמור לעיל עולה, כי אמינותה של העותרת מוטלת בספק וכי יותר משהינה מבקשת מקלט הינה מבצעת "ברירה מדינתית" (country shopping) בין מדינות בהן יהיה לה קל יותר לשהות ולא בהכרח מטעמי היותה פליטה ממדינתה.
יחד עם זאת הננו נתקלים במגמה העולה מידי יום בבתי המשפט לאפשר למהגרי כלכלה להיכנס לתחומי הארץ לאחר שראו כי טובה היא, וזאת אין לאפשר.
העתירה לפיכך נדחית.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2012 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

העתירה שלפני מכוונת כנגד החלטת המדינה מיום 24.11.11, במסגרתה נדחתה בקשתו של העותר לקבלת מקלט מדיני בישראל על הסף, בתום ראיון בסיסי שנערך לו, זאת בהתאם לסעיף 4 לנוהל הטיפול במבקשי מקלט מדיני בישראל מיום 2.1.11.
לימים, הוקם מערך עצמאי לבחינת בקשות של מבקשי מקלט הטוענים להכרה כפליטים, כך שחלף פעילותה של נציבות האו"ם כאמור, הופקד גם הליך הבדיקה הראשוני בידי רשויות המדינה.
העותר הגיע ארצה, כשלצורך כך עבר דרך גאנה ואתיופיה ולא ביקש מקלט במדינות אלה.
אף בהנחה שיש ממש בטענת העותר לפיה חברי הקבוצה ניסו להתנקש בחייו, הרי שכדי לקבוע כי לעותר נשקפת סכנת חיים, יש מקום לברר את האפשרות של העותר לקבל הגנה משלטונות ארצו, שילטונות שהעותר הודה כי איננו נתון לרדיפתם.
...
מכל מקום, אין בידי לקבל, כי פנייה אחת לתחנת משטרה מקומית שלא טופלה, מלמדת, כי רשויות המדינה לא יגנו על העותר מפני אותה קבוצה, ככל שיזדקק להגנתן.
אין ספק, כי ראיונות שאינם יסודיים ומקצועיים עלולים להוליד תקלות, ובסופו של דבר גם למנוע במקרים מסוימים מתן מעמד של פליט למי שראוי לכך.
סוף דבר העתירה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו