מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עתירת עמותה נגד משרד החינוך על קיזוז תקציב בית ספר

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2014 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בירושלים בשבתו כבית-משפט לעניינים מינהליים עת"מ 5913-03-14 עמותת "תורה והוראה" נ' משרד החינוך בפני כב' השופטת נאוה בן אור העותרת עמותת "תורה והוראה" על ידי ב"כ עו"ד יעל טישלר המשיב משרד החינוך באמצעות פרקליטות מחוז ירושלים (אזרחי), עו"ד יעל רוד סליטן פסק דין
העתירה העותרת היא עמותה, המפעילה ברישיון בית ספר יסודי ושלושה גני ילדים, המוכרים על ידי המשיב.
בהקשר זה ציינה העותרת כי המשיב הודיע על קזוז של כ- 780,000 ₪ מתקציבה השוטף של העותרת, בעשרה תשלומים, וכי בדרך זו פוגע הוא בהמשך פעולתם התקינה של מוסדות העותרת, בנגוד להחלטתי מ- 19.3.14 לעיל.
היתנהלות העותרת מהוה פגיעה בעובדים, מהוה עבירה על חוקי העבודה ועל חוקי המגן, ויש בה משום שימוש בכספי ציבור, קרי תקציבי משרד החינוך, שלא למטרה לשמם ניתנו לה. לעותרת ניתנו הזדמנויות רבות לתיקון הליקויים וסרובה להצעתו האחרונה של המשיב מלמדת כי אין היא מבקשת להשיב בתום לב את התשלומים המתחייבים, ומציבה דרישות ותנאים שאינם מתקבלים על הדעת.
העותרת סבורה, כי המשיב משולל סמכות לידרוש ממנה השבה של הפרשים המגיעים לעובדי ההוראה שלה וסמכותו מוגבלת לקזוז בלבד, מכוח חוק יסודות התקציב, התשמ"ה-1985 ובהתאם לתקנות חינוך ממלכתי (מוסדות מוכרים), התשי"ד-1953 (ולהלן: תקנות מוסדות מוכרים).
...
לטענת ב"כ המשיב, בנסיבות אלה דין העתירה להידחות, שכן ההחלטה לקזז מתקציבה השוטף של העותרת אותם סכומים שהיא נותרה חייבת, ניתנה על רקע ליקויים חמורים ומתמשכים שנמצאו בהתנהלותה בכל הנוגע לתשלום שכרם של עובדיה ולהפרשה לזכויות סוציאליות לטובתם.
דיון והכרעה דין העתירה להידחות.
גם הטענה לפיה עד שנפסק מה שנפסק בעניין בוסי לא חלה על העותרת החובה להשוות את תנאי השכר של עובדיה לתנאי השכר של עובדי הוראה במערכת החינוך הרשמית אינה מקובלת עלי.
נוכח האמור לעיל, החלטתי לדחות את העתירה.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2012 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון בשבתו כבית משפט גבוה לצדק בג"ץ 5324/12 לפני: כבוד השופטת א' חיות כבוד השופט ע' פוגלמן כבוד השופט י' עמית העותרות: עמותת מוסדות אוצרות החיים אח' נ ג ד המשיב: משרד החינוך עתירה למתן צו על תנאי וצו ביניים בשם העותרות: עו"ד קרן רז מורג; עו"ד סמדר טל-טביביאן בשם המשיב: עו"ד שוש שמואלי ][]פסק-דין
כידוע, מוסדות החינוך המוכר שאינו רישמי, הם בתי ספר יסודיים ועל-יסודיים פרטיים שקבלו הכרה משר החינוך.
במסגרת ביקורות אלו, נמצא כי העותרות לא שילמו לעובדיהם שכר כנדרש בשנים שבהתייחס אליהן היתקיימה הבקורת, ולכן נתקבלו החלטות בדבר קזוז ההפרשים מהתקציב השוטף שמעביר להן משרד החינוך.
פרט 3 לתוספת הראשונה לחוק קובע כי בית המשפט לעניינים מנהליים ידון בעתירות נגד: "החלטה של רשות בעיניין חינוך, למעט החלטת ממשלה והחלטת שר, ולמעט:
...
דין העתירה להידחות על הסף מחמת קיומו של סעד חלופי.
משעומד לעותרים סעד חלופי בדמות פניה לבית המשפט לעניינים מינהליים, דין העתירה להידחות על הסף (השוו: בג"ץ 8989/07 העמותה האסלאמית במכר נ' משרד החינוך (לא פורסם, 19.3.2008); בג"ץ 3778/07 פרייס נ' שרת החינוך (לא פורסם, 27.5.2007)).
העתירה נדחית אפוא על הסף.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2010 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

בפני עתירה שהוגשה על ידי הארכיבישוף של העדה היוונית הקתולית בישראל, הבעלים ומנהלם של מוסדות החינוך מאר אליאס לחינוך באעבלין, העמותה לקידום החינוך והתרבות, (להלן: "העמותה"), מנהל בית הספר למדעים וטכנולוגיה בדבוריה, (להלן: "בית הספר"), שאודותיו נסובה העתירה, והוריהם של תלמידים הלומדים בבית הספר ו/או חברים בעמותה.
העתירה מכוונת כנגד הימנעותו של משרד החינוך ממתן רישיון להפעלת בית הספר, על פי בקשה שהוגשה לו ביום 27/03/07.
יש לציין, כי לאחר הגשת העתירה החליט משרד החינוך לשחרר חלק מכספי תקצוב בית הספר באעבלין, שהוקפאו, תוך קיזוז כספים שהועברו עבור תלמידים שלמדו למעשה, בבית הספר בדבוריה.
...
לטענת המשיב, יש לדחות את העתירה על הסף, בשל אי מיצוי הליכים, בכך שלא הוגשה בקשה לפתיחת מוסד חינוך, לא לשנת תשס"ט ולא לשנת תש"ע ואין בפני בית המשפט החלטת רשות הנתנת לתקיפה.
טענת העותרים כי שיהוי המשיב עולה מס' מונים על השיהוי בהתנהלותם, ומסיבה זו לא ניתן לדחות את העתירה מחמת השיהוי שנפל בה, איננה מקובלת עלי.
החלטתי שלא לעשות צו להוצאות בנסיבות העניין, עקב התנהלות משרד החינוך, ובשים לב לכך, שהעותרים מונעים על ידי כוונה חיובית, לאפשר מסגרת לימודית הולמת וטובה ביישובם, ולעמדתם, הדרך לעשות כן, הינה על ידי הקמת בית ספר נוסף על הקיים.
העתירה נדחית, ללא צו להוצאות.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2012 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

העותרת היא עמותה המפעילה בית ספר יסודי לבנות בירושלים.
בית הספר הוא מוסד חינוך מוכר שאינו רשמי, הפועל ברישיון וזוכה להכרת משרד החינוך (המשיב).
בעתירה נטען, כי בעקבות ביקורת שנערכה לה, קבע המשיב כי יש לתקן את "פרופיל" בית הספר ולהעמידו על פרופיל נמוך יותר, עבור שנות הלימודים תשס"ט ותש"ע. לפיכך הורה חשב המשיב לקזז את הסכומים ששולמו ביתר מתקציב בית הספר.
כעולה מתשובת המשיב, בתי ספר יסודיים העומדים בקריטריונים להפעלת מוסד מוכר שאינו רישמי, ואשר ניתן להם רישיון להפעלתו, זכאים לתקצוב מאת המשיב בשיעור הנע בין 65% ל-75% מתקציב שעות הלימוד של מוסד חינוך רישמי דומה.
ערעורה נדחה ברובו ביום 1.1.12, בכפוף לתיקון מסוים שהעמיד את פרופיל בית הספר על 6 במקום 5, ואת סכום הקיזוז על כ-690,000 ₪, שינוכה ב-5 תשלומים שוים.
...
ערעורה נדחה ברובו ביום 1.1.12, בכפוף לתיקון מסוים שהעמיד את פרופיל בית הספר על 6 במקום 5, ואת סכום הקזוז על כ-690,000 ₪, שינוכה ב-5 תשלומים שווים.
כך, במכתבו של רואה החשבון מטעם המשיב, מיום 28.2.12, אשר צורף לתשובתו של המשיב, נאמר מפורשות: "לבקשתכם, בדקתי שוב את הנתונים שהועברו אליכם באשר להיקפי המשרות של המורים בתש"ע וכן ההתייחסות למשרת אם. לא מצאתי כל טעות בהיקפי המשרות של המורים בתש"ע. הכל תואם את מה שביה"ס טען במצבת המורים ששלח". לעומת זאת, אין בידי לקבל את הנמקתו של המשיב ביחס לחישוב הדרגה והוותק של מי מהמורות, שלא נכללו בדווח המקורי של העותרת, ואשר אין חולק כי הועסקו על ידה בשנים מושא הביקורת.
העתירה מתקבלת, אפוא, באופן חלקי, במובן זה שעל המשיב לשוב ולבחון, במסגרת הערעור שהגישה העותרת על ממצאי הביקורת, את נתוני הוותק והדרגה של המורות שבמחלוקת.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2012 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בירושלים בשבתו כבית-משפט לעניינים מינהליים עת"מ 42408-02-12 עמותת בנות ויזניץ ירושלים נ' משרד החינוך בפני כב' השופטת נאוה בן אור העותרת עמותת בנות ויזניץ ירושלים על ידי ב"כ עו"ד קרן רז מורג המשיב משרד החינוך על ידי פרקליטות מחוז ירושלים, עו"ד ריצ'ארד סאלח פסק דין
בעתירה נטען, כי בעקבות ביקורת שנערכה לה, קבע המשיב כי יש לתקן את "פרופיל" בית הספר ולהעמידו על פרופיל נמוך יותר, עבור שנות הלימודים תשס"ט ותש"ע. לפיכך הורה חשב המשיב לקזז את הסכומים ששולמו ביתר מתקציב בית הספר.
ערעורה נדחה ברובו ביום 1.1.12, בכפוף לתיקון מסוים שהעמיד את פרופיל בית הספר על 6 במקום 5, ואת סכום הקזוז על כ- 690,000 ₪, שינוכה ב- 5 תשלומים שוים.
...
ערעורה נדחה ברובו ביום 1.1.12, בכפוף לתיקון מסוים שהעמיד את פרופיל בית הספר על 6 במקום 5, ואת סכום הקיזוז על כ- 690,000 ₪, שינוכה ב- 5 תשלומים שווים.
כך, במכתבו של רואה החשבון מטעם המשיב, מיום 28.2.12, אשר צורף לתשובתו של המשיב, נאמר מפורשות: "לבקשתכם, בדקתי שוב את הנתונים שהועברו אליכם באשר להיקפי המשרות של המורים בתש"ע וכן ההתייחסות למשרת אם. לא מצאתי כל טעות בהיקפי המשרות של המורים בתש"ע. הכל תואם את מה שביה"ס טען במצבת המורים ששלח". לעומת זאת, אין בידי לקבל את הנמקתו של המשיב ביחס לחישוב הדרגה והוותק של מי מהמורות, שלא נכללו בדיווח המקורי של העותרת, ואשר אין חולק כי הועסקו על ידה בשנים מושא הביקורת.
העתירה מתקבלת, אפוא, באופן חלקי, במובן זה שעל המשיב לשוב ולבחון, במסגרת הערעור שהגישה העותרת על ממצאי הביקורת, את נתוני הוותק והדרגה של המורות שבמחלוקת.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו