כך קיבלה העותרת תעודת עולה ואזרחות ישראלית מתוקף סעיף 4א(א) לחוק השבות, תש"י-1950 (להלן: חוק השבות), זאת בשל היותה נכדה של יהודיה.
בפסק-הדין, שניתן באוקראינה לבקשתו של העותר, נכתב כי "ברשום הלידה שלו [של העותר] לאומו רשום כאוקראיני אבל הוא רוצה להרשם כיהודי, כי סבא שלו... ואימא שלו... יהודים לפי הלאום, אבל סבא שלו, בשנות הכיבוש הנאצי, נרשם כאוקראיני". עוד נאמר בפסק-הדין, כי השינוי דרוש לעותר "בשביל יציאה לחו"ל לקרובי מישפחה של סבא שלו". כפי שניתן להבין מפסק-הדין, נעתר בית המשפט לבקשתו של העותר על יסוד עדותם של העותר ושל אחרים, כי סבו וסבתו של העותר היו יהודים.
לכך מצטרפת העובדה, כי העותרת הציגה, בזמנים שונים, גרסאות שונות בדבר זיקתה ליהודים: הגרסה הראשונה הופיעה בטופס הבקשה לקבלת מעמד, שם כתבה, בסעיף הלאום, כי היא עצמה יהודיה.
...
בפסק-הדין, שניתן באוקראינה לבקשתו של העותר, נכתב כי "ברישום הלידה שלו [של העותר] לאומו רשום כאוקראיני אבל הוא רוצה להירשם כיהודי, כי סבא שלו... ואמא שלו... יהודים לפי הלאום, אבל סבא שלו, בשנות הכיבוש הנאצי, נרשם כאוקראיני". עוד נאמר בפסק-הדין, כי השינוי דרוש לעותר "בשביל יציאה לחו"ל לקרובי משפחה של סבא שלו". כפי שניתן להבין מפסק-הדין, נעתר בית המשפט לבקשתו של העותר על יסוד עדותם של העותר ושל אחרים, כי סבו וסבתו של העותר היו יהודים.
המשיב שקל את הראיות השונות שעמדו בפניו, והגיע לכלל מסקנה כי העותרת השיגה את מעמדה על סמך מסמכים בלתי-אמינים.
אין, אפוא, מנוס מלקבוע, כי דין שתי העתירות להידחות.