מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עתירת נאשם לגילוי ראיות חסויות לפי סעיף 45 לפקודת הראיות

בהליך עבירות שאינן תאונות דרכים ואינן דו"חות (פ"ל) שהוגש בשנת 2021 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בקשת הנאשם לגילוי ראיה חסויה לפי סעיף 45 לפקודת הראיות [נוסח חדש], התשל"א–1971 (להלן: "פקודת הראיות") נדונה בפניי.
באשר לטענת הפסלות המושתת על דיון אותו מותב בבקשה לגילוי חומר חסוי קובע סעיף 45(א) לפקודת הראיות קובע כי "אין אדם חייב למסור, ובית המשפט לא יקבל, ראיה אם שר הביע דעתו, בתעודה חתומה בידו, כי מסירתה עלולה לפגוע בענין צבורי חשוב, אלא אם מצא בית המשפט הדן בדבר, על-פי עתירת בעל דין המבקש גילוי הראיה, כי הצורך לגלותה לשם עשיית צדק עדיף מן הענין שיש לא לגלותה, ובהליך פלילי – כי הראיה עשויה להועיל להגנת הנאשם ומידת התועלת שבה להגנה עולה על העניין שיש לא לגלותה, או שהיא חיונית להגנת הנאשם" (ההדגשה שלי – נ.מ).
...
באשר לטענת הפסלות המושתת על דיון אותו מותב בבקשה לגילוי חומר חסוי קובע סעיף 45(א) לפקודת הראיות קובע כי "אין אדם חייב למסור, ובית המשפט לא יקבל, ראיה אם שר הביע דעתו, בתעודה חתומה בידו, כי מסירתה עלולה לפגוע בענין ציבורי חשוב, אלא אם מצא בית המשפט הדן בדבר, על-פי עתירת בעל דין המבקש גילוי הראיה, כי הצורך לגלותה לשם עשיית צדק עדיף מן הענין שיש לא לגלותה, ובהליך פלילי – כי הראיה עשויה להועיל להגנת הנאשם ומידת התועלת שבה להגנה עולה על העניין שיש לא לגלותה, או שהיא חיונית להגנת הנאשם" (ההדגשה שלי – נ.מ).
במקרה דנן, יישומם של הדברים האמורים הוביל למסקנה שלא היה מקום להיעתר לבקשת הנאשם להעברת הדיון בבקשה לגילוי ראיה חסויה למותב אחר.
משכך היתה החלטתי באשר לבקשה להעברת הבקשה לגילוי ראיה חסויה, כך גם תהיה החלטתי באשר לבקשה להעביר את הדיון בתיק העיקרי למותב אחר.
סוף דבר בנסיבות אלה לא מצאתי שקיים חשש ממשי למשוא ופנים ולא חשש כלשהו כי הגנתו של הנאשם תיפגע ומשכך אני דוחה את הבקשה.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2021 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

בפתח דיון הוכחות שהתקיים לפניי ביום 24.2.21 נדונה עתירה שהגיש הנאשם לגילוי ראיה חסויה, לפי סעיף 45(א) לפקודת הראיות [נוסח חדש], התשל"א – 1971 (להלן: "פקודת הראיות"), בה התבקשה חשיפת זהותו של מוסר ידיעה מודיעינית (מספר 19-2070-348) (להלן: "הידיעה") ומועד מסירתה המדויק.
...
וכך נקבע, למשל, בע"פ 889/96 מאזריב נ' מדינת ישראל, פ"ד נא(1), 433: "בשלב ראשון בוחן בית המשפט אם המדובר הוא, אמנם ב'עניין ציבורי חשוב', אם לאו. אם מגיע הוא לכלל מסקנה כי אין לדעתו 'עניין ציבורי חשוב', כי אז יורה על הסרת החסיון, חד וחלק. ואילו אם מגיע הוא לכלל מסקנה כי יש, לדעתו, 'עניין ציבורי חשוב', כי – אז עובר הוא לשלב הבא, והוא, לבחינת השאלה האם תיפגע זכותו של הנאשם למשפט הוגן?" עם זאת יובהר, כי מטרתו המרכזית של תיקון 17 לפקודת הראיות בשילוב עם תיקון 75 לחסד"פ היא מניעת פגיעה במערך המודיעין, וזאת על-ידי צמצום החומר המודיעיני שנמסר להגנה, כל עוד שהדבר לא פוגע בהגנת הנאשם שהוא אינטרס הבכורה בהליך הפלילי (ע"פ 2403/20 מדינת ישראל נ' פלוני ואח' (9.11.20)).
בהיבט של זהות המקור, נחה דעתי מהתשובות שניתנו על-ידי קצין המודיעין ומחשיפת החומר הסודי בפניי במעמד צד אחד (אשר סומן על-ידי במ/1 עד במ/3, והוחזר לקמ"ן), כי אין עסקינן בראיה חיונית להגנת הנאשם.
סוף דבר, מכל הטעמים הללו מצאתי לדחות את העתירה.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2020 בשלום אשקלון נפסק כדקלמן:

בפניי עתירת ב"כ הנאשם לגילוי ראיה חסויה לפני סעיף 45 לפקודת הראיות, התשל"א-1971 (להלן: פקודת הראיות).
במעשים אלו, פצע, על פי הנטען, הנאשם את הקורבן שלא כדין כשהוא נושא נשק קר. ביום 19.10.20 היתקיים דיון במעמד הצדדים בעתירה לגילוי ראיה לפי סעיף 45 לפקודת הראיות.
...
לאחר ששמעתי את טענות הצדדים ובחנתי את החומר החסוי על פי אמות המידה הנדרשות, אין מקום לקבל את העתירה והיא נדחית מכיוון אין בחומר החסוי בכדי לסייע להגנה.
לאחר ששקלתי מחד את האינטרס הציבורי, כפי שפורט לעיל, ולאחר שבחנתי מאידך את הראיות החסויות בראי ההגנה, לא מצאתי שיש פגיעה בהגנת העותר, על כן, לא מצאתי לנכון להורות כמבוקש.
סוף דבר לאחר ששמעתי את טענות הצדדים, ובחנתי את החומר החסוי על פי אמות המידה הנדרשות, אין מקום לקבל את העתירה, והיא נדחית.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2020 בשלום אשקלון נפסק כדקלמן:

בפניי עתירת ב"כ הנאשם לגילוי ראיה חסויה לפני סעיף 45 לפקודת הראיות, התשל"א-1971 (להלן: פקודת הראיות).
ביום 20.10.20 נחתמה תעודה בדבר ראיות חסויות מטעמי אינטרס צבורי חשוב ע"י הממונה על החסיונות במשרד לבטחון פנים, עו"ד אהוד הלוי, מתוקף סמכותו לפי סעיף 45 לפקודת הראיות (להלן: תעודת החיסיון שסומנה א.מ/1), בגדרה הפכו לחסויים הפרטים שלהלן: כל פרט או מידע שיש בו כדי לגלות זהות אדם אשר מסר למישטרה את המידע המתועד בדו"ח ידיעה מס' 20-1360-471, לרבות יום ושעת קבלת המידע, ולרבות תוכן המידע, למעט תמצית המידע המתועדת בדו"ח פרפרזה המסומן א.א1.
...
לאחר ששמעתי את טענות הצדדים ובחנתי את החומר החסוי על פי אמות המידה הנדרשות, אין מקום לקבל את העתירה והיא נדחית מכיוון אין בחומר החסוי בכדי לסייע להגנה.
לאחר ששקלתי מחד את האינטרס הציבורי, כפי שפורט לעיל, ולאחר שבחנתי מאידך את הראיות החסויות בראי ההגנה, לא מצאתי שיש פגיעה בהגנת העותר, שכן מדובר בסיוע אפסי.
סוף דבר לאחר ששמעתי את טענות הצדדים, ובחנתי את החומר החסוי על פי אמות המידה הנדרשות, אין מקום לקבל את העתירה, והיא נדחית.

בהליך בקשה לעיון בחומר חקירה (בע"ח) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

עתירה לגילוי ראיה חסויה לפי סעיף 45 לפקודת הראיות [נוסח חדש] תשל"א-1971 (להלן: פקודת הראיות).
סעיף 45(א) קובע: "אין אדם חייב למסור, ובית המשפט לא יקבל, ראיה אם שר הביע דעתו, בתעודה חתומה בידו, כי מסירתה עלולה לפגוע בעיניין צבורי חשוב, אלא אם מצא בית המשפט הדן בדבר, על פי עתירת בעל דין המבקש גילוי ראיה, כי הצורך לגלותה לשם עשיית צדק עדיף מן העניין שיש לא לגלותה, ובהליך פלילי – כי הראיה עשויה להועיל להגנת הנאשם ומידת התועלת שבה להגנה עולה על העניין שיש לא לגלותה, או שהיא חיונית להגנת הנאשם" במסגרת תיקון לפקודת הראיות ולחסד"פ בנושא של חומר מודיעיני הוספה הסיפא המודגשת בציטוט לעיל, בסעיפים 44 ו-45 לפקודת הראיות (תיקון מס' 75, התשע"ו-2016 ס"ח התשע"ו 1140).
...
בהמשך לאמור שמעתי הסברים במעמד צד אחד לגבי הראיה החסויה והיא הוצגה לי. לאחר עיון בטענות הצדדים ובראיה החסויה מסקנתי היא כי דין העתירה להידחות.
סעיף 45(א) קובע: "אין אדם חייב למסור, ובית המשפט לא יקבל, ראיה אם שר הביע דעתו, בתעודה חתומה בידו, כי מסירתה עלולה לפגוע בעניין ציבורי חשוב, אלא אם מצא בית המשפט הדן בדבר, על פי עתירת בעל דין המבקש גילוי ראיה, כי הצורך לגלותה לשם עשיית צדק עדיף מן העניין שיש לא לגלותה, ובהליך פלילי – כי הראיה עשויה להועיל להגנת הנאשם ומידת התועלת שבה להגנה עולה על העניין שיש לא לגלותה, או שהיא חיונית להגנת הנאשם" במסגרת תיקון לפקודת הראיות ולחסד"פ בנושא של חומר מודיעיני הוספה הסיפא המודגשת בציטוט לעיל, בסעיפים 44 ו-45 לפקודת הראיות (תיקון מס' 75, התשע"ו-2016 ס"ח התשע"ו 1140).
נוכח האמור לעיל, הבקשה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו